Şimdi Ara

Bu kaza nasıl olmuş olabilir? hatalı taraf kimdir? (yorumlarınızı alabilirmiyim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 ölü 11 yaralı beypazarı özel halk otobüsü kaza yaptı...!

1 ölü 11 yaralı beypazarı özel halk otobüsü kaza yaptı...!
    16 Temmuz 2012 Pazartesi 17:08
    Beypazarı özel halk otobüsü güdül beklemesini geçince kaza yaptı.

Kamyonetle çarpışan ötobüs, yolcuların bazıları hafif şekilde yaralanmış,kamyonetin sürücüsü hayatını kaybetmiştir.

ayrıntılar birazdan

Kazadan ayrıntılar gelmeye başladı 06 BA 7512 plakalı Demir yüklü Kia kamyönetle 06 BBj 27 plakalı Beypazarı Özel halk otobüsü çarpışmış çarpışma sonucu Kamyonetin Şöförü ölmüş Otobüte'ki 10 Yolcu yaralanmış yaralılar Ayaş Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. yaralılardan durumu ağır olan yok.

Ölen kamyonetin sürücüsü Hasan Hüseyin Akın,

Kazada, Hüseyin Akın olay yerinde öldü, Kadir Şirin ile otobüste yolculuk eden Hilal Göden, Şenay Arısoy, Şükran Aydın, Mehmet Ali Bozok, Neşat Kağan Efendioğlu, Mustafa Çorakçı, Mahmut Arslan, Esra Şeymanoğlu, Rükiye Ünal, Kübra Gökdere yaralandı.

Bu kaza nasıl olmuş olabilir? hatalı taraf kimdir? (yorumlarınızı alabilirmiyim)

http://www.beypazarigundem.com/

• otobüs mü ?
  • Kesin hatalı sollamadır.
  • çift şertli yol olduguna göre araçlardan biri aniden karşı tarafa geçmiş gibi
  • Resimlerden de anlaşılacağı üzere yol bölünmüş karayoludur.Bu yüzden hatalı sollama ile kafa kafaya çarpışma olamaz.Ancak direksiyon hakimiyetini sağlayamayan şöför bölünmüş yolun diğer tarafına geçerek kafa kafaya çarpışma olmuştur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat_sönmez

çift şertli yol olduguna göre araçlardan biri aniden karşı tarafa geçmiş gibi

Sürücülerden biri uyumuş, bayılmış,kriz geçirmiş yada dikkatini başka birşeye vermiş olabilir. Bunun neticesinde direksiyon hakimiyetini kaybetmiş olabilir.
    Kamyonet emniyet şeridinde dururken yada yola çıkarken otobüs çarpmış olabilir.
  • Otobüs karşı yola geçmiş gibi görünüyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİZCE BU KAZADA KİM HAKLI
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haberlerde uyuyan otobüs şöförlerini çok görüyoruz. Kesin konuşmak doğru olmaz ancak benimde ilk aklıma gelen o oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadık_57

Otobüs karşı yola geçmiş gibi görünüyor...

+1

üstten 6. foto da olay belli
  • quote:

Haberde yer alan "Güdül beklemesini geçince" ibaresi üzerinden konuşursak..

Yol tek şerit karşı tarafta çalışma var, yaklaşık 5-6 kilometrelik kısmı kapalı. Fotoğraflarda karşı şeritte araç gözüküyor ama kaza sebebiyle karşı şeridi trafiğe açmış olabilirler. En son dün geçtim bu yoldan ve yine aynı bölgede küçük bir kaza daha ardı. Hatta az daha ben de karışıyordum ani frenle durdum.

Kazanın sebebi muhtemelen hatalı sollama.
  • Çizgilere bakılırsa iki taraf içinde sollama yapılacak bir mevki.Resimlerden otobüsün kamyonetin şeritinde olduğu anlaşılıyor.Otobüs hatalı sollamaya çıkmış olabilir veya sürücülerden birinin sağlık problemi yada uyumuş olması muhtemel.Ama görünen oki otobüsün kamyonetin şeritini ihlal ettiği anlaşılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

quote:

Haberde yer alan "Güdül beklemesini geçince" ibaresi üzerinden konuşursak..

Yol tek şerit karşı tarafta çalışma var, yaklaşık 5-6 kilometrelik kısmı kapalı. Fotoğraflarda karşı şeritte araç gözüküyor ama kaza sebebiyle karşı şeridi trafiğe açmış olabilirler. En son dün geçtim bu yoldan ve yine aynı bölgede küçük bir kaza daha ardı. Hatta az daha ben de karışıyordum ani frenle durdum.

Kazanın sebebi muhtemelen hatalı sollama.

Yazdıklarınıza katılıyorum yol tek gidiş tek gelişe düşürülmüş sürücülerden biri ya hatalı sollama veya yolu ortalayıp gidiyormuş karşıdan gelen araca çarpmış olabilir. Belki de yeterli uyarı levhası konulmamış olabilir.

• 6. Resimde otobüs arkadan görünüyor. Ama bölünmüş yolun sağ tarafında olması gerekirken soldaki yolda. Eğer çarpışma şiddetiyle yönü değişmediyse bölünmüş yolun tek tarafı bakım için kapatılmış ve her iki yönde tek yoldan sağlanıyor olabilir. Eğer öyle ise hatalı sollama olasılığı yüksek gibi.Ayrıca Bir diğer olasılıkda otobüsün karşı tarafa geçniş olabileceği fakat ozamanda otobüsün arka tarafında ve yan taraflarında daha fazla hasar olması gerekirdi. Yolcularda da daha ciddi yaralanmalar ve yola savrulmalar olabilirdi. Allah kimsenin başına vermesin.
  • duble yol ama bi tarafında çalışma olduğu için kapatılmış ve tek bir yol üzerinden hem geliş hemde gidiş vermişler.

ben otobüsün hatalı sollama yaptığını düşünüyorum çünkü kendi şeridinde durmuyor.
  • DH Kaza tespit ekibi birazdan damlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

DH Kaza tespit ekibi birazdan damlar

hala damlamamış
  • 1-Midibüsün mesafeyi hesaplamadan yada önünü görmeden (önünde giden kamyon vb) gibi ani bir çıkışı sonucu olmuş bir kazaya benziyor.
    2-Midibüs belli bir mesafeden sollamaya çıkmıştır ve tam sollama bitmek üzere iken çarpışma meydana gelmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeakin -- 19 Temmuz 2012; 0:20:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwertylion

quote:

Orijinalden alıntı: sadık_57

Otobüs karşı yola geçmiş gibi görünüyor...

+1

üstten 6. foto da olay belli

+1
  • 1.5 sene ankara beypazarında kaldım üniversite 2 yıllık kazanın sebebini söyliyeyim benim orda kaldığım zamanda ankara beypazarı arası çalışan 3 şirket var şimdi hepsini toplamışlar. bu kaza yapan ufak şirket ufak araç ile taşıma yapıyorlar kapasitesinden fazla yolcu bu ilk kaza değil o yollarda bizde atlattık kaza çok da kaza gördüm allah rahmet eylesin diyorum. Firmayı biliyorum ama bende kalsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.