Yerli Yabancı Müzik Grubu/Sanatçı Önerisi
Müzik zevklimi şöyle özetleyebilirim: Aslında kulağıma ne güzel gelirse dinliyorum (buna ülke marşları da dahil). Ancak en yakın olduğum müzik tarzı Anadolu Rock. Cem Karaca'nın, Barış Manço'nun, Erkin Koray'ın pek çok şarkısını ve Sezen Aksu başta olmak üzere 80'ler-90'lar Türkçe popun önemli bölümünü severek dinliyorum. Dinlediğim şarkıların sözlerinin düzgün olmasını (aşırı felsefik ve soyut olmasına gerek yok ama boş ifadeler ve müstehcenlik içermemesini), akıcı olmasını, dinleyenin uykusunu getirmeden diline takılmasını istiyorum.
Türkiye'deki müzik gruplarının neredeyse hepsinin en azından 3-5 şarkısına baktım. Gördüğüm kadarıyla ya kısık sesle, sıkıcı bir tonla şarkı söylüyorlar (mesela Adamlar gibi) ya da Hayko Cepkin gibi aşırı bağırıyorlar. Ben bunların ikisine de soğuğum, pop müzik gibi güçlü bir tonla şarkıyı okusunlar ama bağırmasınlar istiyorum. O yüzden Duman, MFÖ, birazcık da Athena ile Mor ve Ötesi dışında hiçbir grubu beğenemedim. Aslında ilgilenmediğim gruplardan Haydi Gel İçelim, Holigan, Seni Dert Etmeler, Bir Derdim Var, Yıldızların Altında, Yağmurun Elleri şarkılarını çok seviyorum. Ama o grupların diğer şarkılarına baktığımda hiç sarmıyor beni.
Görünüşe göre zor olacak ama siz de bana grup/sanatçı önerir misiniz? Bu söylediklerimin yanı sıra rap önermezseniz çok sevinirim.

İzninizle iki sorum olacak:
1) Bu seneki sınavın sıralamaları en çok hangi seneye benzer sizce? (Kimsenin bunu net olarak bilemeyeceğinin farkındayım. Tahmininizi iletmeniz yeterli.)
2) Tarih bölümlerinin kontenjanlarının bu sene -2025 yılı için- ciddi şekilde indirildiği söyleniyordu. Ancak gördüğüm kadarıyla 2025 için değil 2024'te zaten kontenjanları indirmişler (Yine de emin olmak için fotoğrafını atıyorum.). Bu durumda tarih bölümü sıralamaları bu sene aynı mı kalır?
1) AYT Edebiyat'ta Tanzimat Dönemi yazar-eserlerindeyim (aklımdan çıkmasın diye bilerek sona bıraktım burayı). Kadir Gümüş'ün kitaplarından çalışıyorum ve çok fazla detay içerdiğini (bence sorulmayacak yazar-eserleri bile işlediğini) gördüm. Bu yüzden sınavda çıkma ihtimali en çok olan tüm yazar-eserleri daha özet bir şekilde derleyip toplamış bir kaynağa ihtiyacım var. Nereden ve nasıl çalışmamı önerirsiniz? (Hedefim 24 soruda en azından 18-19 doğru yapmak.)
2) Şunu da merak ediyorum, acaba yazar-eser için çıkmış sorulara bakmak mı çıkmamış sorulara bakmak mı daha mantıklı? Yani ÖSYM'nin daha önce sorduklarını mı yoksa hiç sormadıklarını sınavda sorma ihtimali mi daha yüksek?
3) Son olarak, sadece yazar-eserleri ezberlemem yeterli midir yoksa dönem özelliklerini (Servetifünun döneminin özellikleri mesela) de bilmeli miyim?
Kısa ve öz de olsa cevap vermeniz yeterlidir, herkese teşekkürler.
Instagram Takipçi Satın Almak Güvenilir mi?
Stalk yapabilmek için 5-6 tane fake Instagram hesabı açtım ve bu hesapların inandırıcı gözükmesi için en azından 200 takipçiye ihtiyacı var (ne kadar fazla takipçi olursa o kadar iyi). Milletle GT yapmak çok yorucu. Bu yüzden takipçi satın almayı planlıyorum. Güvenilir olup olmadığını ve maliyetini merak ediyorum.
Ayrı Eve Çıkmanın Maliyeti Nedir?
Bu sene üniversite sınavına gireceğim inşallah. Kuvvetle muhtemel şehir dışı (İstanbul dışında) bir yer kazanırım. Yani ya yurtta kalacağım ya da ayrı eve çıkacağım mecbur. Ancak yurtta özel alan kavramının hiç olmaması, tuvaletlerin ortak olması, katı yurt kuralları, yanıma gelecek çocukları hiç tanımamam gibi etkenlerden dolayı öğrenci yurdunda kalmaya soğuk bakıyorum. İstanbul dışı herhangi bir ilde (özellikle Eskişehir, İzmir, Ankara gibi) öğrenciler için (çok küçük, stüdyo ya da 1+1, 40 metrekare bile olsa olur) bir dairenin aylık kira ücreti, faturalar, mutfak masrafı vs. kaça patlar? Ailecek maddi olarak ortalamanın da altında bir durumdayız. Aslında okuldan arta kalan zamanlarda çalışabilir, öğrenciler için aylık burs falan varsa ona da seve seve başvurabilirim. Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
YKS 2024'te Tarih bölümü kontenjanları 2-3 kat azaltılmıştı. Bu sene (2025'te) de mi aynısı olacak?
Bir sözelci olarak TYT Matematik'te;
Temel kavramlar
Sayı basamakları
Bölme/Bölünebilme
Basit eşitsizlikler
Rasyonel sayılar
Mutlak değer
Kümeler/Kartezyen çarpım
Mantık
Olasılık
Veri-istatistik
Oran-orantı
Problemler
Konularını çözmek istiyorum. Bunlar için Bıyıklı Matematik'in "55 Günde TYT Matematik Kampı" serisini izlemeyi düşünüyorum. Ancak bu kamp serisinde; Tek-çift sayılar, Pozitif-negatif sayılar, Asal sayılar, Faktöriyel, Ardışık sayılar, Asal çarpanlar, EBOB-EKOK gibi konulardan videolar da var. Belirttiğim (çözmek istediğim) konuları sınavda halletmek için, bu konuların videolarını da izlemek zorunda mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Samsung Tableti Telefoncu Kurcalayabilir mi?
Evde ergenliğe yeni girmiş bir kardeşim var, sürekli tabletle oynuyor ama neler izlediğini, nelere baktığını bize göstermiyor. Uygulamalarına şifre koymuş, tabletin şifresini zaten bilmiyoruz. Bu hallerinden şüphelenmeye başladık. Bunun tabletini telefoncuya götürürsek şifresini kırıp içindekilere bakabilir mi dersiniz?
Öğretmenlik için (özellikle Tarih-Edebiyat gibi sözel branşlarda) atama yok, diyorlar. Şunu soracağım, atanmak isteyen biri KPSS'den 100 (tam puan) alsa (bildiğim kadarıyla o sınavdan alınabilecek en yüksek puan bu) yine de atanamaz mı mesela? Bu atamalar KPSS'ye göre yapılmıyor mu?
Sözelciyim ve temelim matematikte de biyolojide de neredeyse sıfır. Sınavda matematikten 7-8, biyolojiden (ve fizik/kimyanın sözel konularından) mümkünse toplam 5-6 net yapmam kafi gelecektir. Bana bu iki derste en kolay net yapabileceğim ve sınavda kesin çıkacak konuları söyler misiniz? Mesela matematikte;
- Temel kavramlar
- Sayı basamakları
- Bölünebilme kuralları
- OBEB-OKEK
- Rasyonel sayılar
- Basit eşitsizlikler
- Mutlak değer
- Üslü sayılar
- Oran-orantı
- Denklem çözme
- Kümeler/Kartezyen çarpım
- Mantık
- Fonksiyonlar
- Olasılık
- Veri-istatistik
- Problemler
Konuları (ki neredeyse tüm TYT'yi kapsadı) arasından hangilerine çalışmam gerektiğini söylerseniz harika olur.
Son Giriş: 15 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 52
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 11.367 (Bu ay: 798)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar