Şimdi Ara

BU KABLO ORİJİNALMİ? [SS] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 50 liralık kablo almamak için çok büyük riske giriyorsun kullanmaya devam edersen bataryan yavaş yavaş ölür. Ayrıca telefonun patlama olayı var sen bakma birşey olmaz diyenlere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ø kullanıcısına yanıt
    Hocam senin yorumlarını çok seviyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 senedir aralıksız sahte kablo kullanıyorum ama adaptör orjinal hiçbir şey olmaz, gönül rahatlığı ile kullanabilirsin ama dikkat et adaptör orjinal olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schnitter

1 senedir aralıksız sahte kablo kullanıyorum ama adaptör orjinal hiçbir şey olmaz, gönül rahatlığı ile kullanabilirsin ama dikkat et adaptör orjinal olsun.

Hocam adaptör kutudan cıktı ona eminim

• "Uzak durun sahte" bu nedir ya?
    Bomba mi bu?
    "Android gibi patlar mazallah"
    ???
    Bu ne demek. Kablo beyler bu ya, kablo da açılma yoksa kullanilabilir hiç bi sıkıntı olmaz. Kablo akım düşürücü veya yükseltici bi etki yapma işlevine sahip değil, bu yüzden bataryayi patlatmadir oldurmedir gibi durumlar söz konusu değil. Kablonun, verilen akımı iletmekten başka bi işlevi yok. Fakat adaptorun orjinal olup olmaması, söylediğiniz sorunları doğurabilir (batarya ölümü vs.).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcanbey -- 7 Ocak 2015; 0:44:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcanbey

"Uzak durun sahte" bu nedir ya?
    Bomba mi bu?
    "Android gibi patlar mazallah"
    ???
    Bu ne demek. Kablo beyler bu ya, kablo da açılma yoksa kullanilabilir hiç bi sıkıntı olmaz. Kablo akım düşürücü veya yükseltici bi etki yapma işlevine sahip değil, bu yüzden bataryayi patlatmadir oldurmedir gibi durumlar söz konusu değil. Kablonun, verilen akımı iletmekten başka bi işlevi yok. Fakat adaptorun orjinal olup olmaması, söylediğiniz sorunları doğurabilir (batarya ölümü vs.).

valla bende öyle düşünüyordum en başından beri ama herkes diyince korktum

• 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    Yolun düşer, paran olur.
    alırsın bi tane orjinal. Bunu yedek yaparsın.
    Kullan o zamana kadar telaş yapma. Sıkıntı olmaz. Gidip de farklı amperli woltlu adaptorle şarj etmiyorsun sonuçta no problem.

Sahte kablo..Pile zarar verir mi muamma ama telefonun geç şarj olmasına sebep olur,öyle ki daha hızlı biter..
  • tamam sahte kablo daha uzun sürede şarj eder ama niye daha çabuk bitsin ki? pili bozar diyosan çok uzun vadede bozar ancak.
  • Adaptör orj olduğu sürece sorun olmaz bütün kabloların içinde bakır vardır ve tüm kablolar elektriği iletmek için vardır. Ha belki ucundaki dişlerle ilgili birşeydir bu orjinallik olayı ama bence rahat rahat kullanabilirsiniz dişler farklı olsaydı hiç şarj etmezdi.
  • çakma
  • Lightning kabloların içinde Apple üretimi ve işlevselliği, o anki ihtiyaca göre pinlerin kullanımını düzenleyen bir çip bulunmaktadır ve bu çip aynı zamanda kablonun Apple tarafından doğrulanıp doğrulanmadığını belirlemektedir. Yani herkesin dediği gibi öyle altı üstü bir kablo değildir. Ayrıca telefona o kadar ücret veripte bir kabloya 50tl vermemek, ileride yaşayacağınız durumlardan dolayı kendi düşen ağlamaz mantığının en güzel örneği olacaktır. 30pin girişe sahip iPhone'lar da da sahte kablo kullanılmaması lazım ama kullanınca bir problem olan duymadım. Fakat Lightning girişli iPhone'larda orjinal veya Apple onaylı kablo kullanmayınca cihazlar arızalanabiliyor.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudf2 -- 8 Ocak 2015; 0:43:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudf2

Lightning kabloların içinde Apple üretimi ve işlevselliği, o anki ihtiyaca göre pinlerin kullanımını düzenleyen bir çip bulunmaktadır ve bu çip aynı zamanda kablonun Apple tarafından doğrulanıp doğrulanmadığını belirlememektedir. Yani herkesin dediği gibi öyle altı üstü bir kablo değildir. Ayrıca telefona o kadar ücret veripte bir kabloya 50tl vermemek, ileride yaşayacağınız durumlardan dolayı kendi düşen ağlamaz mantığının en güzel örneği olacaktır. 30pin girişe sahip iPhone'lar da da sahte kablo kullanılmaması lazım ama kullanınca bir problem olan duymadım. Fakat Lightning girişli iPhone'larda orjinal veya Apple onaylı kablo kullanmayınca cihazlar arızalanabiliyor.

İlk cıktığı zamanlar içinde çip bulunmuyordu lightning kabloların bir zaman sonra çipli şekilde ürettiler o zaman çipsiz ve orijinal olanlarda telefonu bozar?

Hayır, orjinal olanların hepsinde ilk üretiminden beri o çip mevcut. Çakma olanlarda da çip koyuyorlar ama o Apple tarafından üretilen çip olmadığı sürece aynı işlevi görmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmudf2

Lightning kabloların içinde Apple üretimi ve işlevselliği, o anki ihtiyaca göre pinlerin kullanımını düzenleyen bir çip bulunmaktadır ve bu çip aynı zamanda kablonun Apple tarafından doğrulanıp doğrulanmadığını belirlemektedir. Yani herkesin dediği gibi öyle altı üstü bir kablo değildir. Ayrıca telefona o kadar ücret veripte bir kabloya 50tl vermemek, ileride yaşayacağınız durumlardan dolayı kendi düşen ağlamaz mantığının en güzel örneği olacaktır. 30pin girişe sahip iPhone'lar da da sahte kablo kullanılmaması lazım ama kullanınca bir problem olan duymadım. Fakat Lightning girişli iPhone'larda orjinal veya Apple onaylı kablo kullanmayınca cihazlar arızalanabiliyor.

Edit: imla

Bahsettiğiniz çip ile ilgili kaynak verebilir misiniz? Bir kabloda cip nasıl kullanıldığını merak ettim.

Eğer çip var ise ki bilmiyorum ve olası gelmiyor bana ama apple olmayan kablolar nasıl şarj edebiliyor çipsiz?Bu durumda çip ne görev görüyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok kısa garanti sahte.
    Kullanma.
    T-tec'in mfi (made for iphone , fabriquè pour l'iphone) kabloları var daha kullanışlı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.