Şimdi Ara

Bu home tusu olayi toplatilma sebebi degil midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Activator kullandigim icin home tusunu kullanmiyorum. Oyunlardan cikarken bile ses tusuna basili tutup cikarim. Ekrani acmak icin de acma kapatma tusunu kullaniyorum.

Ama gene de home tusum sorunlu. Hemde cok sorunlu. İki kere basiyorum 2-3 denemeden sonra multitask menusunu aciyor. Hem de sertcene basmama ragmen.

Sirf bu olay yuzunden ios 5 e gecmeye de korkuyorum, hatta ios 5 e untethered jb hala gelmedigi icin de telefonun gelecegi hakkinda kara kara dusunuyorum.

Ben bu telefonu kaliteli malzeme kullandiklari icin aldim, uzun yillar kullanayim diye aldim ve telefonuma cok da iyi bakan birisiyim.

Ama gordum ki adam gibi bir dugme bile yapamamislar. Sayisiz 3Gs, ipad, ipod denedim tuslari ip4 den daha farkli daha az ice giriyor ve yumusacik basisla komutunu anliyor.

Ama ip4 de boyle degil.

İnanilmaz bir ozenle korudugun telefonumun serviste hasat edilmesini, icinin acilmasini, ve de serviste acildiktan bir kac hafta sonra gene bu sorunu tekrarlamasini istemiyorum.

Sizce home tusu sorunlu iphone 4 umu alacak birisi cikar mi? Cikarsa home tusu yuzunden fiyat ne kadar duser?

Arkadaslar amacim fanatiklik degil ama buyuk bir hevesle aldigim ve ozenle baktigim telefona hem de 1590 lira verdigim bir telefonda tek bir tusunun duzgun calismamasina dayanamiyorum. Bu olay gercekten icime oturuyor.

İso bilmem ne alkol ile oluyor demisler cesaret edemedim. Alkol ucucu diyorlar ama alkolun temizledigi kirler nereye gidiyor?

Kimisi sarja takildigi zaman home tusu sorunlu degil o yuzden pin kablosunu yukari zorlarsan oturur demisler olmadi.

Ufle dediler olmadi.

Olmuyor. Ve kafaya taktim.

• Aynı düşüncedeyim en azından servis değiştirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naples

Aynı düşüncedeyim en azından servis değiştirsin

Genpaya en kisa zamanda gidecegim. Ancak telefonu vermemek icin ya da acmamalari icin elimden geleni yapacagim. Dogrudan degisim isteyecegim.

Ama saniyorum ki kirarcasina basacaklar ondan sonra tabi basacak bu calisiyor deyip verecekler.

Ugrastigimiz seye bak arkadasim pes yahu, dunyanin parasini veriyorsun bir dugme calismiyor yahu. Teknolojik bir sey olsa anlayacagim ama bir dugme yahu.
  • söyle bir şey var bir uygulama açıyorsunuz. kapat tusuna basıyorsunuz ta ki slide to close yazısı çıkana kadar sonra oradan home tusuna basıyoruz ve home tusu çalışıyor? acaba baastırınca mı duzekecek?
  • O quit force olayini da denedim, guya home tusu kalibrasyonu basligi altinda verilmisti. Sigir gibi home tusuna abaninca cikiyor uygulamadan. Onun disinda degisen bir sey olmuyor.

Demin kuzenin iphone 4 unu denedim. Beyaz olanlardan. Herhalde yeni seride duzeltme yapmislar ki benim telefon ile alakasi yok home tusunun gayet duzgun.
  • Yıllardır diyorum...
    Apple sırf ucuz ameleler için Çin'de ürünlerini yaptırıyor.
    Çin yerine daha kaliteli işçiliğin olduğu bir yer seçseler daha iyi olurdu.
    Zaten 2000 TL'ye yakın paha biçilen bir telefona 2200 versek kimseye koymaz.
    Ama tek tuşu olan home tuşu bozulunca koyar.
    sarı ekran, ışık sızması, arka kapak çatlaması, ses açma düğmesinin kırılması, home tuşu meselesinin tek sebebi çinli amelelerdir.
  • Apple yeni iPhone modellerinde kaldırmalı artık Home tuşunu. Şahsen bende hiç kullanmıyorum Home tuşunu. JB varken Activator kullanıyordum, iOS 5 ve 5.0.1 için JB çıkmayınca Assistive Touch kullanıyorum mecburen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: a1g0rithm

Yıllardır diyorum...
    sarı ekran, ışık sızması, arka kapak çatlaması, ses açma düğmesinin kırılması, home tuşu meselesinin tek sebebi çinli amelelerdir.

yeni iphonelar brazilyada üretiliyor diye biliyorum
    designed by apple in california, assembled in brasil yazılı iphonelar yola cıkmıs
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felix Felicis

quote:

Orijinalden alıntı: a1g0rithm

Yıllardır diyorum...

yeni iphonelar brazilyada üretiliyor diye biliyorum
    designed by apple in california, assembled in brasil yazılı iphonelar yola cıkmıs

İngiltere'den 4S ısmarladım. Umarım ürün kusursuz çıkar.
    Brezilya menşeili ürünleri de denemek isterim.

• "home tuşu sorunu" denilen şey aslında bence bir sorun değil, "değişime sebebiyet verecek sorun" nedir; bence kullanıcı kaynaklı olmayan, fabrika çıkışından yahut telefonda kendiliğinden oluşan bir hatadır.Home tuşu sorunu kullanıma bağlı olarak oluşur, malum iphonelar hassas cihazlar bi yere çarpar içine bir şey girer ve home tuşu pert olur.10 kullanıcının 7sinde home tuşu sorunu da mevcuttur.He apple bu konuda yurt dışında nasıl bir strateji uyguluyor bilmiyorum fakat bu tuşun zor basması sebebiyle değişimi ben olsam gerçekeştirmezdim. "Kötü niyet" denilen bir kavram var sonuçta..Adam halihazırda kullanmakta olduğu cihazın 5 gün boyunca home tuşunu kuvvet uygulamak suretiyle bozar, sonra servisten yeni bir cihaz talep eder.Bunlar tamamiyle şahsi görüşüm.Ama her şeyden evvel keşke apple artık bu saçma home tuşu olayına bir son verse rahat bir nefes alacağız.Hepimizin başına dert olan bir şey ve 1.5 senedir maalesef benim de muzdarip olduğum bir sorun bu.Ne yaptıysam olmadı, garantisi dolmadan evvel başvuruda bulundum kabul etmemişlerdi bir sorunum olduğunu..Dokunmatik akıllı bi şaheser yaratıyorsun sonra en çok başvurulan tuşu manuel yapıyorsun,garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin9103 -- 26 Kasım 2011; 17:13:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: engin9103

"home tuşu sorunu" denilen şey aslında bence bir sorun değil, "değişime sebebiyet verecek sorun" nedir; bence kullanıcı kaynaklı olmayan, fabrika çıkışından yahut telefonda kendiliğinden oluşan bir hatadır.Home tuşu sorunu kullanıma bağlı olarak oluşur, malum iphonelar hassas cihazlar bi yere çarpar içine bir şey girer ve home tuşu pert olur.10 kullanıcının 7sinde home tuşu sorunu da mevcuttur.He apple bu konuda yurt dışında nasıl bir strateji uyguluyor bilmiyorum fakat bu tuşun zor basması sebebiyle değişimi ben olsam gerçekeştirmezdim. "Kötü niyet" denilen bir kavram var sonuçta..Adam halihazırda kullanmakta olduğu cihazın 5 gün boyunca home tuşunu kuvvet uygulamak suretiyle bozar, sonra servisten yeni bir cihaz talep eder.Bunlar tamamiyle şahsi görüşüm.Ama her şeyden evvel keşke apple artık bu saçma home tuşu olayına bir son verse rahat bir nefes alacağız.Hepimizin başına dert olan bir şey ve 1.5 senedir maalesef benim de muzdarip olduğum bir sorun bu.Ne yaptıysam olmadı, garantisi dolmadan evvel başvuruda bulundum kabul etmemişlerdi bir sorunum olduğunu..Dokunmatik akıllı bi şaheser yaratıyorsun sonra en çok başvurulan tuşu manuel yapıyorsun,garip.

Açıkcasi size katilmiyorum. Ureticiler bir urunu uretirken icine toz kacip kacmayacagini vs hesaplamak durumundadirlar. Bahsettigimiz sey yeni teknolojik bir sey olsaydi haydi eyvallah derdim ancak bahsettigimiz sey bir dugme. Dugme yillardir kullanilan bir sey hatta dokunmatik telefonlardan once telefonlarimizi dugme sayesinde kullaniyorduk. Acikcasi home tusunun boyle seylerden etkilenmemesi gerekli.

Onceki iPhone urunlerinde, hatta iphone 4 ile asagi yukari ayni ozelliklere sahip iPod touch 4g deki home tusunda boyle sorun yasanmamasi, hatta saydigim urunlerdeki home tusunun farkini fiziksek olarak hissedebiliyor isek (daha yumusak ve daha az iceri giriyor) olay burada bambaskadir.

Burada kullanicilarin sucu yok, ya montaj hatasi soz konusu ya da tasarim hatasi.

Kotu niyet olarak bahsetmissin degisim olayini. Peki burada sirketin kotu niyeti neden hic bir zaman soz konusu olmaz? Kotu niyeti gosteren her zaman biz tuketiciler mi oluruz? Sirketler hic bir zaman mi uretim hatasi, tasarim hatasi hatta giderleri dusurmek icin kotu kalite urun kullanmazlar ya da bir seylerden kismazlar? Neden hep tuketiciler kotudur?

Ben telefonumu hic dusurmedim. Bir yerinde cizik de bulamazsiniz. Ama home tusu sorunu yasiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 26 Kasım 2011; 17:22:34 >

• Ben cihazi sokup home tusunu gormedim ama servis veren forum kullanicilari home tusunun icerisine toz almayacak bicimde izole oldugunu, asil sorunun flex kablo ve konnektorunden kaynaklandigini soyluyorlar. Onceki cihazimi JB li kullaniyordum her versiyon degistirmede DFU moda almak icin tusa oldukca sert basiyordum, zaten tus sorunu da bir versiyon degisikliginden sonra aniden baslamisti. Eskinin pili de yavas yavas veristirmeye baslayinca onu satip yeni aldim, yeni cihazda JB yapmadigimdan DFU moda almam gerekmiyor, su ana kadar sorun yok tusta. Sanirim tusa gereginden sert basmak sorun yaratiyor, ama bence de bir dizayn hatasi mevcut. Keza yurtdisinda genius a goturulunce aninda cihaz degistiriliyor, tamir uygulamasi sadece Turkiye/Genpa ve Teleservice de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi some_one -- 26 Kasım 2011; 18:07:13 >
  • Arkadasım acaba telefonun şarj soketine kablosunu takip yukarıya doğru ittirdin mi bazı arkadaşların Sorunu çözülmüş çıt diye ses gelip yerine otururuyormus bi dene istersen belki düzelir dikkat et sakın kırma soketi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AmaR_77

Arkadasım acaba telefonun şarj soketine kablosunu takip yukarıya doğru ittirdin mi bazı arkadaşların Sorunu çözülmüş çıt diye ses gelip yerine otururuyormus bi dene istersen belki düzelir dikkat et sakın kırma soketi

Mesajimda denedigimi soylemistim zaten. Bir tek o alkol olayini denemedim.
  • katılıyorum.
    sırf bu yüzden ios 5 e geçmiyorum.
    untethered jb bekliyorum.
    tethered sevmediğim için...
    home tuşu gerçekten iğrenç.
    arkadaşımda 3gs var 2sene oldu adam telefonu alalı halen tuşu yumuşacık.
    ben 1sene oldu alalı zor basıyor deli ediyor insanı
    yok kalibre yok bilmem ne tuş bozuk arkadaşım ne kalibresi ne tozu.
    sert basmadan algılamıyor.
    herşeyi denedim.
    artık home tuşu kullanmıyorum
  • @Ryan:

İstanbulda misin? Ben uygun bir zamanda home tusu sorunsuz calisan bir iphone 4 ve ipod touch 2. Nesil cihaz ve kendi cihazim ile genpa ya gitmeyi dusunuyorum. İsterseniz siz de kendi cihaziniz ile gelin. Ustelemenin faydasi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: engin9103

"home tuşu sorunu" denilen şey aslında bence bir sorun değil, "değişime sebebiyet verecek sorun" nedir; bence kullanıcı kaynaklı olmayan, fabrika çıkışından yahut telefonda kendiliğinden oluşan bir hatadır.Home tuşu sorunu kullanıma bağlı olarak oluşur, malum iphonelar hassas cihazlar bi yere çarpar içine bir şey girer ve home tuşu pert olur.10 kullanıcının 7sinde home tuşu sorunu da mevcuttur.He apple bu konuda yurt dışında nasıl bir strateji uyguluyor bilmiyorum fakat bu tuşun zor basması sebebiyle değişimi ben olsam gerçekeştirmezdim. "Kötü niyet" denilen bir kavram var sonuçta..Adam halihazırda kullanmakta olduğu cihazın 5 gün boyunca home tuşunu kuvvet uygulamak suretiyle bozar, sonra servisten yeni bir cihaz talep eder.Bunlar tamamiyle şahsi görüşüm.Ama her şeyden evvel keşke apple artık bu saçma home tuşu olayına bir son verse rahat bir nefes alacağız.Hepimizin başına dert olan bir şey ve 1.5 senedir maalesef benim de muzdarip olduğum bir sorun bu.Ne yaptıysam olmadı, garantisi dolmadan evvel başvuruda bulundum kabul etmemişlerdi bir sorunum olduğunu..Dokunmatik akıllı bi şaheser yaratıyorsun sonra en çok başvurulan tuşu manuel yapıyorsun,garip.

Açıkcasi size katilmiyorum. Ureticiler bir urunu uretirken icine toz kacip kacmayacagini vs hesaplamak durumundadirlar. Bahsettigimiz sey yeni teknolojik bir sey olsaydi haydi eyvallah derdim ancak bahsettigimiz sey bir dugme. Dugme yillardir kullanilan bir sey hatta dokunmatik telefonlardan once telefonlarimizi dugme sayesinde kullaniyorduk. Acikcasi home tusunun boyle seylerden etkilenmemesi gerekli.

Onceki iPhone urunlerinde, hatta iphone 4 ile asagi yukari ayni ozelliklere sahip iPod touch 4g deki home tusunda boyle sorun yasanmamasi, hatta saydigim urunlerdeki home tusunun farkini fiziksek olarak hissedebiliyor isek (daha yumusak ve daha az iceri giriyor) olay burada bambaskadir.

Burada kullanicilarin sucu yok, ya montaj hatasi soz konusu ya da tasarim hatasi.

Kotu niyet olarak bahsetmissin degisim olayini. Peki burada sirketin kotu niyeti neden hic bir zaman soz konusu olmaz? Kotu niyeti gosteren her zaman biz tuketiciler mi oluruz? Sirketler hic bir zaman mi uretim hatasi, tasarim hatasi hatta giderleri dusurmek icin kotu kalite urun kullanmazlar ya da bir seylerden kismazlar? Neden hep tuketiciler kotudur?

Ben telefonumu hic dusurmedim. Bir yerinde cizik de bulamazsiniz. Ama home tusu sorunu yasiyorum.

son paragrafa kadarki yazdıkların zaten herkesin gönlünden geçenler, ben dahil, ben sadece mantık çerçevesinde düşünüyorum,ve günümüzdeki uygulamasından bahsediyorum.Ama son paragrafta hayli yerinde olmayan bir yorum yapmışsınız, daha geçen gün(her ne kadar eski bir üretim olsa da) ilk ipodlarını geri çağırdı, bir hatadan ötürü, toyota nissan audi vs bilimum şirket her yıl binlerce aracını hata sebebiyle geri çağırıyor. Şirketin kötü niyeti her zaman ihtimal dahilindedir ve bu kötü niyet denilen şey de aslında mükemmeliyetçi davranılmamasından kaynaklıdır, birkaç üst kalitede bir parça seçse o sorunu yaşamayacakken, cihaz başına 20-30 dolar tasarrufla daha dayanıksız ürünler ortaya çıkartılıyor.

• Toplatilma ne demek kapatilma sebebi . İphone dan sogumama tek sebep home tusudur.
    Ayrica vodafone dan aldigim 2 ip4 de de ayni sorun oldu . Amerika dan gelen ve benden 3 ay once alinan cihaz ise tas gibi.
  • kapatma tuşum da bozuldu, telefon 2 gun once etiler genpada tamir edildi, su an telefonun gelmesini bekliyorum. Bu durumdan pek de hosnut olduğum söylenemez. Ayrica bu gun suadiye tim de 2 tane ip4s deneme sansim oldu home tusu ip4 lere gore daha farkli basis hissi veriyor ve sorunsuz, beyaz ip4 de home tusunda sorun yoktu ama siyah olaninda sorun vardi.
  • Bu Konuda 3GS Kral Diyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.