arkadaşlar sistem çöktü, yeniden kurmaya kalktığımda bu hata kodunu veriyor, anlayanlar bir cevap yazsın ne anlama geliyor.
sistem cd si bozuk olabilr bir bak belkide cizilmi$mi?
arkadaşım valla iyi bir windows cdsi bul ve yeniden format at bendede iki gün önce oldu yüklettirdim şimdi güzelce kullanıyorum bu microsoftun yaptıgı bi program bozma hatası kopya cdlerde oluyor ama kopyanında kaliteleride var iyi bi yerden bul ve yükle sorun kalmaz ok
Ramle alakalı olabilir yada cd de bi problem vardır Başka bir cd ile kurmayı dene birde başka ram takma imkanın varsa öyle dene
Kolay gelsin şimdiden
Kurdum yeniden, ne olduğunu anlayamadan, anlasam iyi olurdu ya neyse.
tesadüfe bak ya aynı sorun işyerindede oldu pc çöktü bi arkadasa tel actım hard diskte sorun vardır dedi bende öyle düşünüyorum zaten hard diski kontrol eden bi program yüklüydü diskin %96 ile % 98 sağlamdı geri kalanı kullanılmaz durumdaydı % 2lik bölümüne kuruyormuş windows klasörlerine bu durumda windows işlem yapamıyor tabiiki bizde pcye 4 sefer 5 sefer başka cdlerle format attık onlar çözüm değil arkaşım sen hard diskini çıkar içindeki verilerini kurtarmaya bak aynı olayı bizde yapacaz p.tesi
Arkadaşım daha önce kullandığın ve bozulmadığından emin olduğun bir cd ise hemen ramlerini kontrol et. Dikkatli bir şekilde ramleri çıkar yerinden elektrikli süpürge ile slotları temizle. Toz vs kalmasın, parçaları da koparmamaya çalış. Sisteme en fazla zarar veren ve yazılım hatası gibi görünen sıkıntılar genelde ramden kaynaklanır. Bir de tozlu bir ortamsa, işlemci fanında fazla toz birikmişse aynı işi işlemciye de yapman gerekebilir. İşlemciyle uğraşırken dikkat et ama.
arkadaşlar o hata tamamen harddisk ile ilgili ram hatası ne zaman windows çökertti ki...
aynı sorunu 1 ay önce yaşadım wd marka diskim gitti hızlı davranıp yedeğinidi alamadım..bence desanatör arkadaşı ve beni dinle bi hdd al yedeğini al yeni hdd ye sistemini kur
Donanımsal sorunların özellikle xpde tam olarak çökertmese bile bir yığın hataya sebep olduğunu bizzat gördüm. Sistemin çökmesi olarak arkadaşın donanım sorunlarından ötürü bilgisayarı açamadığını düşündüğüm için bu cevabı verdim. Bence donanım sorununun olmadığında bilgisayarının çalıştığını görecektir.
ram bozuldugu zaman pcyi tamamen kasar yavaşlatır ve hiçbirşeyı tam anlamıyla yapamazsın pcnın çökmesinin tek sebebi hard disktir hard diskin bozuksa pc hep çöker yenı hard disk tak , bak bakalım o zaman çöküyormu.
quote:
Orjinalden alıntı: birdirbir2
Arkadaşım daha önce kullandığın ve bozulmadığından emin olduğun bir cd ise hemen ramlerini kontrol et. Dikkatli bir şekilde ramleri çıkar yerinden elektrikli süpürge ile slotları temizle. Toz vs kalmasın, parçaları da koparmamaya çalış. Sisteme en fazla zarar veren ve yazılım hatası gibi görünen sıkıntılar genelde ramden kaynaklanır. Bir de tozlu bir ortamsa, işlemci fanında fazla toz birikmişse aynı işi işlemciye de yapman gerekebilir. İşlemciyle uğraşırken dikkat et ama.
Arkadaşlar ben de de aynı hata var. aynı hata kodunun ( rakamlar biras değişik ) , win kurarken 13 dk kala mavi ekranda bu hatayı veriyor. hdd+ ekran kartı+ ram değiştim ama sorun devam ediyor. hatanın en sonunda Fiziksel dökümü yapılıyor gibi de bi uyarı veriyor. Bir türlü çözemedim. anakarttan şüpheleniyorum ama kararsızım biras. Vista hariç tüm windows sürümleriyle denedim. hepsinde aynı... ( Sp1, Sp2 , MCE )
değiştirdiğine göre tek ihtimal anakart oluyor vistayıda denemene gerek yok bence aynı sorunu verecektir
quote:
Orjinalden alıntı: mago
Arkadaşlar ben de de aynı hata var. aynı hata kodunun ( rakamlar biras değişik ) , win kurarken 13 dk kala mavi ekranda bu hatayı veriyor. hdd+ ekran kartı+ ram değiştim ama sorun devam ediyor. hatanın en sonunda Fiziksel dökümü yapılıyor gibi de bi uyarı veriyor. Bir türlü çözemedim. anakarttan şüpheleniyorum ama kararsızım biras. Vista hariç tüm windows sürümleriyle denedim. hepsinde aynı... ( Sp1, Sp2 , MCE )
Kur devam etmesini engelleyen bir önemli hatayla karşılaştı.
Yardım için ürün destek temsilcinize başvurun. Aşağıdaki durum bilgisi, sorunu tanılamalarına yardımcı olacaktır.
(0x4, 0x1, 0, 0)
Kur devam edemiyor. Bilgisayarınızı kapatın veya yeniden başlatın. Windows XP Kur sırasında, Kur programı yükleme işlemi sırasında yeniden başlatıldığında da "Dur 0x0000007B" hata iletisini alabilirsiniz. Kur programı çalıştığı sırada bir Dur hatası alıyorsanız, ikinci hata iletisini alırsınız. Bu sorunu gidermek için, aşağıdaki dört bölümü okuyup sorunlardan herhangi birinin sizin için geçerli olup olmadığını belirleyin. Sorunlardan hiçbiri sizin için geçerli değilse, makalenin sonunda yer alan genel sorun giderme adımlarını kullanın.
burada söylediğine göre önyükleme kesimi virüsleri, sürücü sorunları donanım sorunları olabilirmiş. Hiçbiri değilse diğer sorunlar başlığına bakarsın
başka bir anakart deniyim bakıyım neler olacak.
quote:
Orjinalden alıntı: DeSeNaTöR
değiştirdiğine göre tek ihtimal anakart oluyor vistayıda denemene gerek yok bence aynı sorunu verecektir
quote:
Orjinalden alıntı: mago
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme