Şimdi Ara

Bu halde Aikido'ya gitsem zararı olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba! Bir konuda danışmam lazım size.

Bütün yaz, dövüş sanatları ile ilgili araştırma yaptım ve Aikido'ya gitmeye karar verdim. Güzel bir Dojo da buldum. Ama tam başlayacağım günün öncesindeki gece boynuma bir ağrı girdi. 1.5 yıldır falan boynumla ilgili ufak bir sorunum vardı. Bazen hafif ağrılar yapıyordu ama bu sefer baya kuvvetli bir ağrıydı. Doktora gittim, MR çektirdik ve boyunda "düzleşme" çıktı. Omurganın daha eğimli olması gereken yeri biraz düzleşmiş yani. 1.5 yıldır ağrı yapması imkansızmış, doktor da strestendir dedi (Ula ne oluyorsa stresten zaten...). Neyse bu aralar (2-3 hafta) ağır kaldırma dedi. Daha önce spor salonuna gitmiştim, oraya gitmem durumumu biraz daha kötüleştirmiş olabilirmiş. Kas gevşetici falan da kullanacam bu aralar.

Şimdi benim merak ettiğim konu Aikido'ya başlasam boynuma çok yüklenmiş olur muyum? Doktor ağırlık kaldırma ve boynunu zorlama dedi (Zaten ağırlık kaldırma demesinin sebebi boynumu zorlamamam içindi.). Aikido'da, bildiğim kadarıyla takla attırtıyorlar. Bu benim boynumu çok zorlar mı veya zorlayacak başka hareketler var mı? Boynumda fıtık yok sonuçta, bu o kadar ağır bir şey değil. Kambur bir şekilde oturmam ve kambur durumda yürümemin büyük bir katkısı var. E ben de hareket etmek istiyorum işte. Aikido bu yönden bana yararlı olur diye düşünüyorum. Ama boynumu çok zorlayacak bir şey varsa biraz erteleyeyim tabi. Bo konu hakkında fikri olan var mıdır? Saolun...

• Hiç sorun yok. Zaten tekniklere ve hareketlere yeni başlayacağından dolayı boyun ile ilgili bir sorun yaşamazsın.
    İlk derslerde olmasa da, yuvarlanmak için bir eğitim safhası var. Oraya geldiğin zaman sensei'den müsade istersen ama hiç sıkıntı yaşamazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.