Şimdi Ara

Bu hafta arabamın başına gelenler....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu hafta arabamın başına gelenler.... arabamın arka sol teker Amortisörün den mi dir nedir kendi kendine soltarafa tekerin üstüne çöküyor 10-15 cm daha sonra kalkıyor çöktüğü zamanlar yaylı gibi zıplaya zıplaya gidiyor araba...
    Geçen gün el freni donması nedeniyle anlayamadan 3 kilometre şehir içi yol gittim, ayağımı gazdan çektigim zaman araba fren yapıyordu indim baktım arka tekerden dumanlar çıkıyor, Jant kapağı nerdeyse eriyecek hale gelmiş... disc ler siyah olmuş..
    neyse arabayı iki gündür kullanmıyordum bugün kontağı çevirmemle bereber inanılmaz bir ses sanki metal birşeye motorlu testere sürtüyorsun 3 saniye içinde dumanlar yükselmeye başladı motorun oldugu bölümden motorun yanın daki kayışın ordan ne oldugunu anlamadım... araba 97 mazda 626 hb....

Mazdanmı var derdin var Çankırı ilindeyim sanayi gitmek istemiyorum çünkü burda adam arabaya bakıyor tofaşa 2 ytl ye yaptıgı kaynak ücreti benden 15 ytl istiyorlar buralarda mazda olmadıgından kaynagı bile pahalı.... Lütfen Ankarada Gidebilecegim bir servis tavsiyesi...

• el freni teli yapışıp kalmış fan motoru pervanesi radyatöre çapmış. geçmiş olsun
  • Kayışların ordan demiş arkadaş. Pervane olduğunu nasıl anladınız? V kayışına bağlı olan herşey olabilir. Klima, sarj-su dinamoları vs. Nereye kaynak yaptıracaksınız bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulphur -- 30 Ocak 2008; 3:06:47 >
  • kaynak yaptırmıyacagım ben burda ücretlerin fahiş oldugun dan bahsettim V kayışını ordan duman çıkıyor...
  • Alıntı :

arabamın arka sol teker Amortisörün den mi dir nedir kendi kendine soltarafa tekerin üstüne çöküyor 10-15 cm daha sonra kalkıyor çöktüğü zamanlar yaylı gibi zıplaya zıplaya gidiyor araba...
    Geçen gün el freni donması nedeniyle anlayamadan 3 kilometre şehir içi yol gittim, ayağımı gazdan çektigim zaman araba fren yapıyordu indim baktım arka tekerden dumanlar çıkıyor, Jant kapağı nerdeyse eriyecek hale gelmiş... disc ler siyah olmuş..

Bunların hepsinin kaynağı el freni arkadaşın dediği gibi. Yalnız anlamadığım bu halde aracı neden kullandınız ? Arka sol tekerin el freni tertibatı bırakmıyor.

O duman çıkan nesneyi iyice tarif etsen yada resim falan koysan daha net bildi alabilirsin. Röle falan olabilir. Araç çalıştıktan sonra oldu ise bir sürü şey olabilir.

Bi ustaya göstermeden aracı kımıldatma derim.
  • Duman motoru çalışınca 2 saniye içinde çok büyük bir sürtünme sesi ile beraber V kaşının olduğu yerden ( Devirdayımla-Şarz dinomosunun olduğu bölümden) geliyor.. Arabayı Çalıştırmıyorum Kontağı çevirmemle beraber ses ve dumanlar çıkıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alone18 -- 30 Ocak 2008; 16:56:13 >
  • Bence marş motoru sıkışmış volana...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sulphur

Kayışların ordan demiş arkadaş. Pervane olduğunu nasıl anladınız? V kayışına bağlı olan herşey olabilir. Klima, sarj-su dinamoları vs. Nereye kaynak yaptıracaksınız bu arada?

metal bişeyi testere kesiyo sesi falan yazmış ösesi pervane sürtünce verir. sıkışmadan dolayı testere sesi ilginç. başka testere sesi ne olabilir? kırank kasnağı gerdi bilyası falan
  • Marş motorunun arızalı olduğunu düşünüyorum. Sıkışınca garip bir ses çıkarır. Ama fandan geldiğine asla inanmıyorum. Araba çalışır çalışmaz su fan açacak seviyeye gelirmi = ). Arkadaş sorun belirlenince yazar umarım. Bakalım neydenmiş.
    quote:

Orjinalden alıntı: gacara_53

quote:

Orjinalden alıntı: Sulphur

Kayışların ordan demiş arkadaş. Pervane olduğunu nasıl anladınız? V kayışına bağlı olan herşey olabilir. Klima, sarj-su dinamoları vs. Nereye kaynak yaptıracaksınız bu arada?

metal bişeyi testere kesiyo sesi falan yazmış ösesi pervane sürtünce verir. sıkışmadan dolayı testere sesi ilginç. başka testere sesi ne olabilir? kırank kasnağı gerdi bilyası falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulphur -- 30 Ocak 2008; 23:34:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: karaman00

Duman motoru çalışınca 2 saniye içinde çok büyük bir sürtünme sesi ile beraber V kaşının olduğu yerden ( Devirdayımla-Şarz dinomosunun olduğu bölümden) geliyor.. Arabayı Çalıştırmıyorum Kontağı çevirmemle beraber ses ve dumanlar çıkıyor...

Üstad aynı benim öğrencilere benziyon valla. bin bir türlü ses var. ağlama cayırdama hayırtı takırtı hoşurtu fışırtı cıyklama harrrrrlama gibi. hangisine benziyo ses. bide sesi camdan mı duyyon aracın metal gövdesi komplemi sesi iletiyo.

Alternatörün bilyaları kilitlendi ise kayış patinaj ediyosa olur benzeri bişy ama bi milyonda bir ihtimal yani. Koku vardır illaki lastik yanığı gibi mi kokuyo... Bi de araç çalışıyomuş gibi yapıyomu hiç ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

quote:

Orjinalden alıntı: karaman00

Duman motoru çalışınca 2 saniye içinde çok büyük bir sürtünme sesi ile beraber V kaşının olduğu yerden ( Devirdayımla-Şarz dinomosunun olduğu bölümden) geliyor.. Arabayı Çalıştırmıyorum Kontağı çevirmemle beraber ses ve dumanlar çıkıyor...

Üstad aynı benim öğrencilere benziyon valla. bin bir türlü ses var. ağlama cayırdama hayırtı takırtı hoşurtu fışırtı cıyklama harrrrrlama gibi. hangisine benziyo ses. bide sesi camdan mı duyyon aracın metal gövdesi komplemi sesi iletiyo.

Alternatörün bilyaları kilitlendi ise kayış patinaj ediyosa olur benzeri bişy ama bi milyonda bir ihtimal yani. Koku vardır illaki lastik yanığı gibi mi kokuyo... Bi de araç çalışıyomuş gibi yapıyomu hiç ?

Hocam Arabalar konusunda tecrübesizim kusura bakmayın. Dumanı arkadaş motoru çalıştırıyor Ben kaput açık bakıyorum, 2 saniye içinde cayırdamayla beraber duman V kayışı ve şarz dinamosu bolgesinden geliyor hemen motoru kapatıyoruz...

• Radyotörü aç bak yada su kabuına bak buz varmı içinde ? Orda hava kaç derece civarı ? Oğutma suyu buz tuttu ise devirdaim dönmez kayış sıyırır ondan olur böle. Yada alternatörün bilyaları kilitlenmiş. ikisinden biri. V kayışını söküp bi marş yapın. eğer normal çalışıyosa elle bakın devir daimmi sıkışık alternatör mü sıkışık anlaşılır.
  • aynı sorun bene de var Marş motorundan geliyo o ses.Dumanda marş motorundan sesle beraber gelir.El frenininde telini bi kontrol etmende fayda var.yada usta getir bi tane baksın iyice.
  • Bugün Usta getirip baktırdık arızanın şarz dinamosu olduğunu belirti, elektirikçi ye vereceğiz dinamoyu.
  • yine ıskaladın albay kovaks
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.