Şimdi Ara

BU GHOST İÇİN PROFOSYONEL YARDIM İSTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
5.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lütfen sıkılmadan okuyun sorunumu.Detaylı anlatmaya çalıştım.

Benim makinemde 120 lik HDD var.57 Gb lığında C sürücüsü var.Geri kalan bölümünde ise D sürücüsü var...C sürücüsünün kapladığı alan 25 GB...D sürücüsü full dolu...

40 Gb lık hdd var ayrıca.Şimdi bu 40 lık HDD yi makineme bağlamak istiyorum...120 liğin üzerindeki C sürücüsünü aynen 40 Gb lığın üzerindeki C sürücüsüne ghostlamak istiyorum...Sonra 120 liğin üzerindeki C sürücüsünü formatlıcam, windows kurmuyacağım...Yani windows 40 lığın üzerindeki c üsrücüsünde olacak...Makinemde 120+40 =160 Gb lık Hdd olucak...

Fakat kafama takılan bişi war.120 liğin üzerinde C sürücüsünün kapasitesi 57 Gb, dolu alan 25 Gb...
    C sürücüsünü ghostlamak istediğim Hdd nin kapatisesi ise 40 Gb...Ghost ta sorun çıkarmı...

120 likteki C yi, 40 lığa aktarmam lazım.Çünküğ 120 likteki D sürücüsü full doldu...Elimde Hdd war ve bunu kullanmak istiyorum.

• BEYLER AYIP EDİYONUZ YAAA...YOKMU Bİ FİKRİ OLAN...NASIL YAPICAM ???
  • Norton Ghost 9.0 ı kullanırsan sorunsuz clonelama yapabilirsin sanırım.
    Çünkü (daha deneme fırsatı bulamadım ama) program bunu optimize ediyor...
    Bence bi dene derim. Meraklanma, cihazda düzeltilemez bir sorun oluşmaz...
    Olmadı kurulumu yapıp kendin manuel tranfer edersin.Çok zor olmasa gerek...
  • AMA BAK BİRİNİN JKAPASİTESİ 57 Gb
    DİĞERİNİN KAPASİTESİ 40GB

BENCE BU SORUN YARATIR...PARTİTİON MACİG DUYDUM AMA NASIL KULLANICAM BİLMİYORUM...120 LİĞİ DEĞİŞTERSEM C Yİ 40 YAPSAM OLUR HERALDE...

Bİ DE GHOST ATARKEN SADECE C SÜRÜCÜSÜNÜ GHOSTLAMAK GİBİ Bİ ŞANSIM WARMI...
  • Arkadaşım bu soruyu sormadan bir ghostu açıp görseydin böyle bir soruyu sormaya gerek kalmazdı. Çünkü hiç bir sorun olmadan ghost bunu yapabilir. Bu denemek için boyutu 27GB dan az büyük bir boş bölüm açıp formatını ntfs fat32 veya boş bile bıraksan bu denemeyi yapabilirsin. Ghost noktayı kendi halledecektir. Full ghostu kullanıyorsan yardım dosyalarını inceleyebilirsin. Başka program kullanmanı önermiyorum.
  • ghost çözer güvenebilirsin.
  • norton ghost war bende...onunla olmazmı yani...sizin önerdiğiniz ghostların adı ne ? bari onları nulup indireyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: exotik
    norton ghost war bende...onunla olmazmı yani...sizin önerdiğiniz ghostların adı ne ? bari onları nulup indireyim

Sevgili exotik, istediğin bölümü istediğin HDD'ye veya CD'ye yazdırabilirsin. Yalnız sana tavsiyem, ghost yaparken sıkıştırma/presleme olayını yüksek tutman HIGH olarak işaretlemen. C:\sürücünün 25 GB dolu olduğunu yazmışsın. Bunu yüksek sıkıştırma yolu ile tahminen 10-12 GB'ye düşürebilirsin.
    2 çeşit Ghost var biri DOS diğeri ise Ghost 2003, bunu bilgisayarına kurar ve bilgisayarından yönlendirebilirsin. Örneğin, ghost yapmadan önce ghost yaptığın bölümün içinde neler var onların hepsini yazma şansın var. DOS Ghostda ise malesef yok ama çok kullanışlı diyebilirim. Ghost 2003 50 MB falan, bunu benim sitedende temin edebilirsin. Ayrıca Boot_CD diye kendi derlemem bir dosya var onun içindede ghost var ve aynı zamanda NERO ile yazıldığında Boot edebilen bir CD elde etmiş olursun. ( Boyutu 20 MB falan )
    İmzamdaki yazıya tıkla ve oradan "Programlar" bölümüne gir ve istediklerini indir.

Kolay gelsin ve iyi günler. KitapGibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KitapGibi -- 28 Kasım 2004, 16:15:17 >

• tamam.senin sitenden indirdim ghost u....şimdi aynen nero ile cd yemi yazayım değişiklik yapmadan..
  • Evet nero ile yazdırabilirsin. Değişiklik yapamazsın! yaparsanda dosya sistemlerini bozabilirsin.
    Boot yaptıktan sonra, "M" harfini tuşla ve maus çalışsın. 2 tane değişik şekilde ayrı içerikli hazırlamıştım, çok oldu inan unuttum nasıldı ghostu çalıştırmak bilmiyorum şu anda. Ghostu çalıştırmak için "G" tuşunu dene veya "Ghost" yaz enterle. İstersen DIR yaz içindekileri denetle ve ona göre çalıştır.
    Kolay gelsin ve iyi akşamlar. KitapGibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KitapGibi -- 28 Kasım 2004, 17:45:42 >
  • eywl sağol.bu akşam ben deneyeyim.olup olmadığını bu tekrar mesajla bildiririm...iyi akşamlar
  • walla biz ghostu kendimiz yaptıgımız için sorum çıkmıyor

d:
    cd:ghost
    ghost
  • Sordugun şeyi ghost'un 1 mb lık dos programıyla bile yaparsın sorun olmaz cunku 40 gb da zaten gereginden fazla boş yer var.
    Windows'un çalışması için 40 gb 1.hd, 120 gb 2.hd yapmalısın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DjDeViL
    walla biz ghostu kendimiz yaptıgımız için sorum çıkmıyor
    d:
    cd:ghost
    ghost

Nasıl yani kendin yapıyorsun?
    Ghost programını kullanmadanmı ghost elde ediyorsun?
    Bilmediğimiz bir ghost olayı varsa anlatta bizde bilelim DjDeViL !!

Norton firmasının 4 ayrı ghost programı var.
    1.En eski olan Dos Ghost 1 MB boyutunda. ( Bu en fazla 8 karektere izin vereni.)
    2.Yine Dos Ghost 1.36 MB olanı. ( Bunda istediğin kadar karekter kullanabiliyorsun ve menüsü oldukça zengin.)
    3.Norton Ghost 2003, 50 MB ve bilgisayara kurularak işlem yapabiliyorsun.
    4.Symantec Norton Ghost 9.0, 26 MB ve Microsoft .NET Framework ile çalışanı.

Benim bildiklerim bu kadar sizlede biliyorsanız yazın haberimiz olsun.

• abi ben senden hangisibiş indirmiş oldum senin siteden
  • norton ghost 9 u denednimi??
  • quote:

Orjinalden alıntı: exotik

abi ben senden hangisibiş indirmiş oldum senin siteden

Sen DOS Ghost'un 1.36 MB olanını indirdin. Bu hem güzel hemde hızlı diğerinden. Ayrıca boot etmek için, Win ME disketini kullanmıştım.
    1. Başladıktan sonra CD-ROM Desteğini seç ve enter yap.
    2. Boot olayı bitince "M" harfine bas ve Enter. ( Maus çalışır.)
    3. Ghost yaz enter yap. ( Ghost çalışır.)

Kolay gelsin ve iyi akşamlar. KitapGibi
  • yazılan cevapları okumadım ancak soyledıgın sey c ve d 120 gb ıse c de wındows kurulu ve d deıse yedek var ıse bunu ghostla 40 gb hdd ıcerınse ghostlayıp sıstemım 40 lık hdd kullanıp 120 lık hdd yedek yapacak ıse bu olmaz ghost kullansan dahı senın c dızının 57gb verı ıcermekte sadece c yı dahaı ghostlasan calısmayacaktır sıstem

o yuzden yedeklerını yuvenlı bır yere almadan bu tur ıslemlere gırısme derım kolay gelsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: slayt75

yazılan cevapları okumadım ancak soyledıgın sey c ve d 120 gb ıse c de wındows kurulu ve d deıse yedek var ıse bunu ghostla 40 gb hdd ıcerınse ghostlayıp sıstemım 40 lık hdd kullanıp 120 lık hdd yedek yapacak ıse bu olmaz ghost kullansan dahı senın c dızının 57gb verı ıcermekte sadece c yı dahaı ghostlasan calısmayacaktır sıstem

o yuzden yedeklerını yuvenlı bır yere almadan bu tur ıslemlere gırısme derım kolay gelsın

Dostum neden olmasınki onu anlamadım.
    Ben 3 bölümlük ve 80 GB boyutundaki HDD'yi, 40 GB'lik bir diğer HDD'ye ghost yaptım ve ihtiyacım olduğunda hemen oradan geri yükleme yapıyorum. Olmaz dediğine bir türlü anlam veremedim!
    80 GB'lik veri yüksek ( HIGH ) sıkıştırma ile, yaklaşık 30 GB falan yer tuttu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.