Şimdi Ara

Bu Galericileri Allah Bildiği Gibi Yapsın - HELAL DEĞİL HAKKIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araç alma arefesindeyim. Ağustos başında baktığım araçlar vardı ilanlar aklımda tabi hatta kaydettim biryere araçları. O doların 7 tlye görme olayından sonra bazı araçlara baktım direk fiyat güncellemişler 65 binden 70 bine çıkarmış aracı. Tabi bunu yapan kim hepsi galerici. Ula sanki sıfır araç satıyor 5 bin yükseltmek ne. Tabi bu fiyatları gören normal araç sahipleri ona göre fiyat yazıcak ve istediğim aracı 5 bin tl fazlaya almış olucam.

Ayıptır günahtır yahu dolar yükseldi diye fiyat güncellemekmi gerek. Amerikadan gelen Ford marka araçları anlarım ama Hyundai marka araç neden güncelleme yapıyor Kore demi dolarla satıyor bize?

• Evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Git paramızın değerini düşürenlere ağla.Bende ayıplı mal sattı zannettim.
  • Galeriden araba mı alınır allasen suçun büyügu sende

• Hala dolar değer kazanıyor zannedenler var, Türk lirası neredeyse tüm para birimlerine karşı değer kaybediyor. Aç şurdan Türk lirası/Kore wonu grafiğine bak:https://tr.investing.com/currencies/try-krw
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Galeriden araba mı alınır allasen suçun büyügu sende
    Galeriden almıcaktımki zaten arabaları ezberledim artık sadece galeride olanlar fiyatlarını 5 bin tl arttırmış. Aynı ilan aynı tarihte verilme yeni ilan değil fiyat güncellemesi yapmış alayı ikinci el araçlara. Böyle olunca şimdi bayram sonrası yeni ilan vercek sen ben gibi normal kişiler o fiyatlara bakıp aracını fiyatlandırcak. Oda dolaylı yoldan yüksek almama neden olucak.

Benim halen anlamadığım dolar artınca koreden italyadan almanyadan gelen araç fiyatları neden arttırılıyor özellikle ikinci el.
  • Götür geri ver arabayı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nguas

Galeriden almıcaktımki zaten arabaları ezberledim artık sadece galeride olanlar fiyatlarını 5 bin tl arttırmış. Aynı ilan aynı tarihte verilme yeni ilan değil fiyat güncellemesi yapmış alayı ikinci el araçlara. Böyle olunca şimdi bayram sonrası yeni ilan vercek sen ben gibi normal kişiler o fiyatlara bakıp aracını fiyatlandırcak. Oda dolaylı yoldan yüksek almama neden olucak.

Benim halen anlamadığım dolar artınca koreden italyadan almanyadan gelen araç fiyatları neden arttırılıyor özellikle ikinci el.

Alıntıları Göster
    Doları tek döviz zannettiğiniz için anlamıyorsunuz. Kısaca sadece dolar değil, diğer para birimleride değer kazanıyor. Şöyle söyleyeyim dolar 4 iken euro 5 olsun. Dolar 6 olunca euro da 7 oluyor. Bu tüm para birimleri için geçerli. Böyle olunca nerden gelirse gelsin ister araba ister telefon ister başka ürün hepsinin fiyatı artıyor.

• Ucuzda verseler alınmaz. Piyasaya zaten sürekli yükseliyo. 15-20 bine kuş satıyolar

• Adamlar haklı, ₺ nin degeri hızla duserken sabit mi tutacakti fiyatlari.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kusura bakmayinda gurbetci adam 1000-1500€ ya suan tr de 5 ay rahat yasar

En cokta bana koyan bu

• quote:

Alıntıları Göster
    senin gibi dunyadan bihaber adama araba bile fazla da neyse.

ac biraz neler oluyor oku. senin elindeki paranin degeri artik

bu.

• Adamın elinde bir emtia var.

Değeri dolara euroya endeksli olan bir mal var. Tl'nin değeri düşünce fiyat yükseltmesi normal. Ne haramından bahsediyorsun ya.
  • Serbest piyasa isteyen istediği fiyata malını satar zaten satmak isteyen ederini yazıyor. Baktın uçuk fiyat başka araç bak. Zorla değil

• quote:

Artan dolar değil,
    TL değer kaybeden.

Biz fakirleşiyoruz, hem de neredeyse tüm ülkelerin paralarına göre.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TL'nin tüm para birimleri karşısında değer kaybettiğini anlamayan insana at arabası bile çok aslında

• 2018 model arabanın liste fiyatı 2 ay içinde sırasıyla 93-109-130 bin TL oldu. 2. Eli 70 bin olan araç için şuan 80-85 bin istiyorlar. Ben normal karşılıyorum.

• sadece galericiler mi attırdı
    3-4 haffta onceye kadar sıfırı 105 olan arabaya su an 2014-2015 95-100 binden asagi yazan yok,
    satan var mi yok kimse o paralari 4-5 yasinda arabalara vermiyor sıfır icin de krediler yüksek.
    yazan yazıyor ama satan yok. böyle giderse ikinci ellerde sıfırlar gibi her ay 5 bin koyar sene sonuna kadar.
  • Galerici yada sahibinden farketmez heralde zam yapicak sifiri ikinci eli mi var bu isin. Piyasa diye bisey var. Senin dedigin mantik gibi olsa o zaman 2005 2009 vs model araclarin en premiumu bile 50 bin lira olmasi lazim. Cunku hic zam yememesi lazim onlarin.

Ayrica hyundai falan demissin o araclar tr de uretilse bile fabrikadan ciktigi gibi devlet vergiyi yurdisindan ithal edilmis gibi geciriyor. Napicak adamlar gelmis ulkende istihdama ihracata katki sagliyor bide amme hizmeti mi yapicaklar?

• herkes araba zamlı araba aldığı için satarken de aynı muameleyi yapmaları kadar doğal bir şey yok.

TL biriktirdiğini düşünelim 1 ay bile faizsiz veya dovize cevirmeden bankada tutmak ister misin?

Cebindeki her kuruş her gecen dakika ülkenin ekonomisi nedeniyle değer kaybediyor. Gecen sene bugun 10.000 Güney Afrika Randı alsaydın ve hiç vadeli döviz hesabına bile koymasaydın ve bugün bu parayı bozdursaydın %55 kar alacaktın. Bu oran euro da ve dolarda %70'dir istersen güncel ve geçmiş doviz kurlarına bakarak hesaplamalarını yapabilirsin.

Ülkenin ekonomisi kötü deniyor bu sadece muhalefet olmak için söylenmiyor yandaş tvler halktan bu oranları gizliyor. Aslına bakılırsa şuanda muhalefet iktidarda olsaydı a haber vs bu verdiğim örneği çok güzel haber yapardı hemde aylarca:) Fakat şuan yapılmıyor ve yalan söyleniyor. İslamda yalan var mıdır? bu da ayrı bir soru.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.