Şimdi Ara

BU FORUMUN EN BAŞARISIZ İNSANI BENİM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
3.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam şimdi dediklerimi yanlış anlamayın bu benim ilk yılımdı ancak ben de istediğim gibi çalışamadım biraz anlatayım. 9-10-11 dersle alakam olmadı bi kitap çözdüm bile diyemem dersleri de az buz dinledim hep. 11in yazı da öyle geçti. 12ye geçince çevremdeki insanlar değişti çok başarılı insanlar girdi hayatıma. Benim psikolojim bozuldu. Cidden kendimi çok ezik hissediyordum. Dersleri iyi dinlemek ve okulun sınavlarına girmek dışında ekstra bi çalışma yapamadım şuan pişmanım ama çalışma alışkanlığım hiç olmadı. Zaten kafadan boğaziçi fizik yazarım diyodum istiyordum orayı ama çevremdeki insanların ders konusuna bu kadar takması benim dönemin başındaki başarısızlıklarım cidden ezik psikolojisine girdim baya ve bu yüzden dediğim gibi ekstra ders çalışamadım. Ama dersleri genel olarak iyi dinlediğim için bi de deneme sınavlarına girerek 10kya girdim ancak bunu görünce günlerce iştahım kesildi psikolojim bozuldu durumu siz düşünün etrafımdaki insanlar yüzünden kendimi 10k yaparak çok rezil görüyordum (gerçi çalışmayarak ne bekliyorsam) bunu yeni atlattım biraz ama o sınav sonucu açıklandığı dönem gerçekten kendime büyü yapma falan gibi saçma salak şeyleri bile düşündüm iyi hissedebilmek için. Şimdi bunu niye anlattın diyebilirsin şu yüzden anlattım sizin bu hırsınız kendinizi kanıtlama düşünceniz bence çevrenizdeki insanları çok önemsediğiniz için oluyor. Siz zaten kendinizi veremediğinizi biliyorsunuz bu yüzden kapasitenizden az yaptığınızı biliyorsunuz ve gerçekten bunu başkalarına ispatlamak sizin için önemli olmasın. Yaşamınızı hayatınızı başka insanların gözünde başarılı gözükmek için harcamayın eğer bu sene istediğiniz bölüm tutarsa gidin onu okuyun bu sınav olayını da kapatın. Bu hırsınızı mesleki hayatınıza aktarın eminim çok başarılı olacaksınız çünkü bir çok şeyi göze alabilen birisiniz anladığım kadarıyla. İnşallah her şey istediğiniz gibi olur hayatın geri kalanında. Unutmayın hiçbir şey sizin hayatınızdan psikolojinizden önemli değil belki 3 yıl geçti ama daha önünüzde kocaman bi ömür var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 97liyim.



    Bu yıl yeniden sınava girdim.

    Bu yıl yeniden bi okula başlayacağım.

    Yaş vs konularını takma.



    Hayat senin.

    Kim ne b*k yerse yesin, kendi işine bak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim güzel abim,bu büyük bir tecrübe.Gir bölüme,girdigin bölümün hedefin olmasa bile seveceğin taraflarını bul,onlara odaklan.Gerçekten insan odaklanamiyor bazen.Eğitim sistemi,sınav sistemi.Geleneksel eğitim falan.Geri buluyorum hepsini.Vizyon yok ki sistem değişikliğini bile adam gibi yapamıyoruz.



    Ama asıl sorun bu değil ki siz de biliyorsunuz efendim.İçindeki o çalışma ruhu ve disiplin önemli.Bence en keyifli şey çalışmaktır.Ve bence sosyallik demek sevgilisi bir sürü arkadaşı olmak sürekli gezmek eğlenmek değil insanlara yardımcı olmak onlara değer vermek bir işi yaparken takım çalışması vs.Yani sadece eğlence sosyallik değil çalışırken eğlenmek insanlarla etkileşimde bulunmak sosyalliktir bence.Bu benim literatürümde böyle.Anlatabildim mi bilmiyorum:)



    Ben de siz gibiyim bu yıl mezuna kaldım,amacım ilk 100 değil ilk 100 gibi çalışmak.Seneye yazıcam Allahın izniyle :) Aslında mezuna kalanlar genel olarak karakterleri benzer:)

    Bir kardeşiniz olarak size diyeceğimdir şu dur,Teknolojiyi takip edin ve mesleğinizde nasıl iyi olabileceğinize odaklanın ve bu alanda insanlarla etkileşimde bulunun :D İyi bayramlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bence iyi bi üniversite okumasanız bile hayatta başarılı olacaksınız gibi geldi bana, her şey gönlünüzce olsun
  • Hocam kırmak istemem ama belki de potansiyelinize ulaştığınızı kabullenmeniz ruh sağlığınız için en iyisi olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten açıkta kalmayacağınızı söylemişsiniz. Her türlü o üniversiteye gidin. O fakültede zaman geçirip, o derslere girin. Yeni insanlar tanıyın orada. Sınavı falan unutun bir süre. Bu süreyi siz belirleyin. 1 ay ideal bence. Sonra sorun kendinize, sınavı, hazırlanmayı. Tekrar hazırlanma kararı vermiş olursanız 1 ay kaybınız rakiplerinizi öne geçirmez, sonuçta sinava tekrar hazırlanan birisisiniz.



    O bir 1 ay stresinizden, iç çatışmalarınızdan uzak tutun kendinizi. (Çok basitmiş gibi:) )



    Bu arada yazıda belirttiğiniz gibi sınav sonucunun tek suçlusu bizler olduğumuza katılıyorum.(bazı durumlar hariç) Ama bizlere sunulan; sınava iyi çalışan herkesin iyi sonuç alacağı dayatmasına karşı çıkıyorum. Çünkü bu sınav içinde bir çok etmen yatıyor ama belki de öncelikli olarak irade (ders çalışma disiplini) yatıyor.



    Bu iradeden zannımca ben de fazla nasiplenmemişim :) Fakat başka yeteneklerim olduğumun farkındayım. Tabi para etmiyor bunlar.



    Sadece sizin için değil mezuna kalan herkes için şunu söyleyebilirim. Kaybettikleriniz olabilir ama kendinizi tanıdınız. Hatalarınızı, stresinizi, sinirinizi, sabrınızı ...

    70 yıl birlikte yaşayacağın insanı tanımakdan daha önemli bir şey olamaz bence.



    Özetle inandığınız şeyi yapın. Yaşınızı, çevrenizi boş verin.

    Ben kendi adıma 70 yıl birlıkte yaşayacağım zihnimin bana "bir sene daha mezuna kalsaydın farklı bir hayatın olurdu" cümlesini çekemem. Eğer bu senede başarısız olursam, içimde ukte kalmamış olacak. İleriki yaşantımda sınavlar karşısında neler yapabileceğimi tahmin edebileceğim. Belki ben başka şeylerin adamıyım diyebilirim.





    Edit: bende içimi iyi döktüm haa

    ne kadar 70 dedim yauw

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğer gerçekten istiyorsan başarmıyacağın şey Yok bu hayatta emin ol

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.