Şimdi Ara

BU FORUMUN EN BAŞARISIZ İNSANI BENİM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
3
Favori
3.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bundan 1 yıl önce 3.yıla kalmak adlı bir konu açmıştım hatırlayan olcağını sanmıyorum ama baya konuşulmuştu neyse işte öyle böyle 3.yıla kaldım ama 50 binden 40 bine çekebildim, şöyle söylemek gerekirse hiçbir şey değişmedi boşa kaldım.

    Size biraz yaşadıklarımı anlatmak istiyorum, biraz uzun olcak isteyen bundan sonrasını okumayabilir.

    98liyim 2012 de liseye başladım 450 sbs puanım vardı orta halli bir anadolu lisesi işte 9 un başından 11 e kadar yazılı odaklı çalıştım ama yazılılar zor olurdu bir edebiyat yazılısı olurdu en yüksek alan 60 alırdı, ingilizceye yüksek seviyeden başlamıştık ingilizceden 80ni geçen sevinirdi aynı şekilde almanca vb dersleri de zorlarlardı, beden eğitiminden bile sınav yaparlardı neyse 11 e kadar yazılı odaklı çalıştım 11 e geldiğimde ortalamam 89du, ama bazen yazılılar için sabahladığım olurdu basit bir çalışma değildi, 11 de üniversite sınavına yönelmeye başladım ve hayatımda en düzgün ve disiplinli 11 de çalıştım hatta 5 tane kimya yazılısının 4 ünden 100 almıştım ve inanın hiç kolay sınavlar değildi, aynı şekilde fizik de böyleydi matematikten 90 alınca üzülürdüm neyse 11i 95 ortalamayla bitirdim yazın direk sınava çalışmaya başladım ama çok abarttım okul başlarken aşırı bunalmıştım ve mantıklı çalışmıyordum çok ayrıntıya takılıyordum yavaş ilerliyodum, sonra 12 de okul 4 te bitiyordu eve gelmem 5-6 yı buluyordu o yüzden verimli çalışamıyordum hep mezuna kalanlara özeniyordum ne kadar bol zamanları var rahatlar diye, ve 12 de ygsye kadar hep ygs ağırlıklı çalıştım lys adına sadece yazılılar için 12.sınıf derslerini çalışmıştım.Neyse ygs zamanı geldi girdik 2016 nın herkes ne kadar kolay olduğunu bilir sınavı yetiştiremeyen ben sınavı erken bitirmiştim çıktık netimi hesapladın 120 net falan ama hızlı çözcem derken de çok dikkatsizlik yapmışım neyse sonuçlar açıklandı ben en kötü 30 bin beklerken 40 bin geldi ben şok oldum ben bu sonucu haketmiyorum dedim lys çalışmayı tamamen bıraktım ama ciddi anlamada tamamen bıraktım, yazılılara bile adam akıllı çalışmadın ortalamam düştü neyse öyle böyle derken 12 bitti sınav da bitti lys çalışmadığım için 40 bin oldu 70 bin neyse ilk yıl böyle geçti

    Mezun yılı başladı yine aynı hatalar, üstüme bir tembellik çökmüştü ama çalışınca da çok verimli çalışırdım dengesiz bir çalışma sistemim oluşmuştu ve yine ygs ağırlıklı çalıştım sonra 2017 ygs geldi çattı matematikten başladım ve matematik beni mahvetti hatta bir an sınavdan çıkmayı bile düşünmüştüm, en iyi yaptığım feni matematikteki moral bozukluğum sayesinde 34-6 yapmıştım 6 ı yanlışın 3ü çok basit sorulardı dikkatsizlikten gitmişti sinir kirizi geçirdim tüm inancım bitmişti hem de mezun senemdi sonra açıklanana kadar çalışmadım açıklandı 35 bin neredeyse geçen yılla aynıydı, ve yine aynı mallığı yaptım lys çalışmayı bıraktım aileme ben 3 e kalcam ben bu sonucu haketmiyorum dedim (acaba nasıl bir sonuç hakediyorsam ygs yapamıyordum işte neden kabullenip lys çalışmadıysam şimdi çok pişmanım) 3 e kalanlar bilir aileler öyle kolay kabul etmez lysye kadar 3 e kalmaya ikna ettim zaten lys çalışmamıştım lys de 52 bine düştüm

    Sonra bir şekilde 3 e başladık ama sınav dışında kendi yaptığım yanlışlardan dolayı çektiğim sıkıntılar vardı, sinir stres olmuştum hayatımın en kötü yazlarından biriydi sonra sinir stresten vücudumun hormanal dengesi bozulmuştu vitamin değerlerim hormon değerlerim alt üst olmuştu sürekli bir yerim ağrıyordu halsizdim, sonra kasıma kadar kendimi anca topladım kasımın başında çok yanlış bir şey yapmıştım aralığa kadar psikolojim o yönde etkilenmişti aralıkta da bir boşvermişlik oluştu ocakta başlarım dedim, ocak geldi çattı ama her sene ygsden sonra lysyi bıraktığım için lys konularım neredeyse sıfırdı, lys mat çalışabiliyordum ama lys fen çalışamıyordum lys fene sıfırdan başlamak çok zor geliyordu, öyle böyle lys matın %70ni bitirdim ama fende hala sıfırdım, zaman hızlıca geçti hazirana geldik hazirandan temmuza kadar fen çalışmaya başladım aslında lisede bazı konuları çok iyi çalışıp öğrenmiştim bazı konulara ufak bakınca hatırlıyodun 1 ayda karmakarışık ayt fen çalıştım her şey birbirine karıştı sonra sınav geldi çattı.

    Tyt ye girdik fenden başladık fen çok kolaydı zaten 19-1 yaptım, matematiğe geçtim başları çok iyiydi ama problemler kısmında yine heyecan yaptım okuyup okuyup geçiyordum heyecandan anlayarak okuyamıyordum 25 doğrum vardı hayatımda gerçek sınavda yaptığım en kötü matematikti.Türkçeye geçtim türkçe zor gelmedi 2017 de 35 5 yapmıştım bu seferde iyi yaparım sanıyordum türkçem 30 10 geldi sosyalde iyi gibiydim ama felsefe ve dinde çok ayrıntıya takılmıştım sosyalde 14 6 geldi neyse tabi ben bu netleri bilmiyorum sınavdan çıktım moralim çok bozuk ama annem gözümün içine bakıyor diyor artık 3.yılındasın heyecan yapmamışsındır diye hiçbir şey diyemedim.

    Ayt geldi matematiği başta çözemedim fenden sonra dönünce heyecanım bitti çözdüm mattan 33 doğrum çıktı ama asıl olay fendeydi fenden adam akıllı bir şey bilmiyordum bir şeyler yaptım çıktım 22 doğru falan geldi sanırım

    Sonra sonuçlar açıklandı tyt 50 bin ayt 40bin inanabiliyor musunuz 35 bini beğenmeyen ben tyt de 50 bine girmiştim annemgile geçen yıldan iyi 40 bin demiştim çünkü 2017 de lys sonucum 52 bindi 2018 ayt sonucum 40 bindi ama şöyle bir şey vardı 2017 de 35 bin ygs sonucundan sonra lys çalışsaydım en kötü 35 bini korurdum yani 3.yılındaki bir insana göre berbat bir sonuçtu

    Aşırı derecede utanç ve hayalkırıklığı hissetim kendimi dünyanın en başarısız insanı gibi hissettim lisede bana gelip soru soran aynı netleri yapığım insanlar en kötü 20 bindeydi, daha ne kadar dibe batabilirim diye düşünürken sınav dışındaki sorunlarım da daha da arttı.

    Şu an hiçbir şey hissedemiyorum insan aşırı derece üzülünce hissizleşmeye başlıyor ama içimdeki hırs hala bitmedi hala kendimi gösteremedim, aklımda hazırlıkta kırık obp ile hazırlanmak var ama bir yanım sen üniversite sınavını beceremiyorsun bir yerden sonra salıyorsun zorlama boşver diyor, hiçbir şey bilmiyorum sadece çok yoruldum bunları bir yere yazmam lazımdı çünkü dışarda moralim bozulmamış gibi davranıyorum ama içimde kahroluyorum artık kimseye savunacak bir tarafım kalmadı çoğu insanda anlatınca bahane yarattığımı düşünüyor.

    Ama şöyle bir gerçek var ki tüm bunların suçlusu benim başka kimse değil, çok utanıyorum, insanlar sonucumu sorunca yerin dibine giriyorum, ben bu kadar başarısız bir insan değildim, 11.sınıftayken tüm hocalar böyle çalışmayı sürdürürsen en kötü 20 bine girersin diyordu ben hep yerimde saydım çünkü istikrar sağlayabilen bir insan değilim 1 gün 8 saat çalışırım diğer gün çalışmam, ama ne olursa olsun insana koyuyor be benden düşük net yapıp benden iyi yerlerde okuyan insanları gördükçe daha da üzülüyorum çünkü hiçbir zaman ilk sınavda tyt veya ygs ne denirse sınav anını yönetemedim hep batırdım sonra da 2.sınava çalışacak gücü bulamadım, 3. Yıl zaten çok ayrıydı sınav dışında da çok şey yaşadım (yine bu olayların yaşanmasındaki sorumlu kişi benim) ve zaman çok hızlı geçti.

    Evet 3.yılına kalıp benim kadar başarısız olan biri olmamıştır. Biraz daha kafamı toparlayıp gitceğim yere göre ya ünide hazırlancam ya da kendimi okula vercem ama bir yandan da yaş geçiyor be, dediğim gibi ne yapcağımı bilmiyorum, keşke bu kadar burnumun dikine gitmeseydim de zamanında ygs sonucumu kabullenip lys çalışsaydım, her şey çok daha farklı olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam ösym nin sınav sisteminin bir neferi olmaman başarısız olduğun anlamına gelmez, asıl yolun başında bırakırsan başarısızlıktan söz et. Ben istediğim sıralamayı yaptım ama ömrümden iki sene kaybettim, psikolojik olarak çöktüm, bütün hobilerimi kenara attım yani pek birşey başarmışım gibi hissettirmiyor.İstediğin bölümü tutturabildiysen hırsını normlarına uymayan ösym saçmalığındansa bölümüne yönelt. Fosforlu günler
  • Hocam şu an üzülme desem çok anlamsız olacak biliyorum. Ama seni biraz anlayabildiğimi düşünerek yazmak istedim. Benim de 2. yılımdı ve şu üni sınavı kadar tuhaf, insanı sömüren bi şey görmedim. Neresinden tutsan elinde kalan; sınava girmesi, sonuç beklemesi, tercih yapması, aileye anlatması, tercih sonucu bekleme, mezuna mı kalsam kısmı vb. her şeyiyle insanı hayattan soğutan bir olay. Yani bunları yaşadın diye kendini basarısız görme çünkü senin gibi olan binlerce insan var. Şu yks olayından her şeyiyle memnun bir şekilde kurtulan çok az insan vardır. Bu yüzden kendini mutlu etmeye çalış ve hayatının devamında ne yapacağına karar ver. Sonuçta zaman akıp gidiyor, illaki yeni kararların olacak. Hiçbir şey durağan değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu derdin dermanı yok kardeşim..
    sana acıyorum maalesef özür dilerim, yapabileceğin bir şey yok bu durumun içinden çıkmak im kan sız.
    3 yılını bu sınava harcayıp hala harcamak istiyor olman..
    21 yaşına gireceksin farklı şeyler dene.. araba kullanmayı bilir misin? hiç kız arkadaşın oldu mu?
    kendini buna adama budala.
  • Hocam ösym nin sınav sisteminin bir neferi olmaman başarısız olduğun anlamına gelmez, asıl yolun başında bırakırsan başarısızlıktan söz et. Ben istediğim sıralamayı yaptım ama ömrümden iki sene kaybettim, psikolojik olarak çöktüm, bütün hobilerimi kenara attım yani pek birşey başarmışım gibi hissettirmiyor.İstediğin bölümü tutturabildiysen hırsını normlarına uymayan ösym saçmalığındansa bölümüne yönelt. Fosforlu günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    Siz beni anlamak istemiyorsunuz sanırım? Ben kendimi tamamen ders çalışmaya adamış asosyal inek öğrenci tipi değilim belki de 3.yılımda öyle olmalıydım zaten öyle olsam bu durumda olmazdım.



    Sevgilim var araba sürmeyi de biliyorum, gayet de sosyal bir insanım zaten dikkat ederseniz günlük hayatta gayet mutlu görünüyorum kimseye belli etmiyorum dedim. 12.sınıftan sonra bu sosyallik yüzünden kaybettim zaten.



    Ama insan kendini gösteremeyince hırslanıyor, içimdeki hırs hala bitmedi ve tam anlamıyla istediğim düzende ders çalışamadım ve sınav dışında gelişen olaylar oldu böyle olunca hepsi içimde kaldı ben de bir yere yazmak istedim.



    Karşıt düşüncelere açığım bu konuyu yazarken de böyle yorumlara açık olarak yazdım ama hakaret olmaksızın, budala demeniz hoş değil geri kalanı da sizin düşünceniz saygı duyarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam haklısınız sadece sınav ve üniversite için çok geç kalmış hissediyorum artık bir yandan bir daha deniyim diyorum bir yandan kendimi gittiğim yerde geliştiriyim artık sınavı boşveriyim diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byakuyakuchiki kullanıcısına yanıt
    kardeşim 4 yıl olacak kendine gelir misin lütfen, doktor olunca eline ne geçecek para? tatmin? .. ah ah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yinemimezunakaldim

    bu derdin dermanı yok kardeşim..
    sana acıyorum maalesef özür dilerim, yapabileceğin bir şey yok bu durumun içinden çıkmak im kan sız.
    3 yılını bu sınava harcayıp hala harcamak istiyor olman..
    21 yaşına gireceksin farklı şeyler dene.. araba kullanmayı bilir misin? hiç kız arkadaşın oldu mu?
    kendini buna adama budala.
    Adamın hayatı seni mi gerdi ?
  • Bu sene istedigin bölüm geliyorsa takma gelmiyorsa bence 1 sene daha dene
  • Thexxxx T kullanıcısına yanıt
    Hocam istediğim yer olcak mı bilmiyorum orası için sınırdayım orası gelirse direk kendimi bölüme odaklayacağım, benim mezun yılım ders dışında çok iyi geçti bir sürü yeni insanla tanıştım bir sürü olay yaşadım ve olgunlaştım ama sınav elimden kayıp gitti bazı fedakarlıkları yapamadığım için bu haldeyim zaten, istediğiniz yerin olması çok güzel hayırlı olsun 2 yılınız boş geçti ama bundan sonraki yıllarınız dolu dolu geçicek, benim kafam sadece çok karışık sonuçlar açıklanınca biraz daha oturur sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EfsaneMan E kullanıcısına yanıt
    adamın hayatı mı hahahaha... sizi gidi ergenler
    kardeşimiz bir çukura düşmüş ve tek başına oradan çıkması dünyada yaşayan bütün annelerin bakire olma ihtimalinden daha düşük.
    ilaçlar, ot, seks bunlarla bile çıkamaz bu çukurdan.
    adam 20 yaşında son 14 yılı derslerle geçmiş hala en iyisi peşinde..
    yapma, yazık etme gençliğine ahbap.
  • Parçayı okumadan önce"en başarısız mi? Nasıl olur ya? Nasıl biri böyle düşünür kendi hakkında? " diye dusunuyordum. Dört yıl sonra ne durumda olacaginizin garantisi yok. Kendinize haksızlık yapıyorsunuz. Düşünün taşının.

    Hatalarinizdan ders almiyormussunuz gibi geldi bana. Üstelik eleştiri istiyorsaniz su durumda böyle düşünerek yalnızca daha dibe batarsiniz. Kendinizi acindirmayi ve basarisizliginiza mazeret uydurmayi birakin. Bir de galiba bir hedefiniz yok. (Bu yalnizca fakulte ve bolum hedefi olmak zorunda degil biliyorsunuz.) Yoksa buna uygun calisirdiniz. Parcada da bahsetmemissiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EfsaneMan E kullanıcısına yanıt
    Sınırdayım hocam oladabilir olmayada bilir ama tercihleri açıkta kalmayacak şekilde yaptım yani istediğim bölüm olmazsa ondan sonra gelen istemediğim bölüm kesin olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byakuyakuchiki

    Sınırdayım hocam oladabilir olmayada bilir ama tercihleri açıkta kalmayacak şekilde yaptım yani istediğim bölüm olmazsa ondan sonra gelen istemediğim bölüm kesin olacak
    Zor durum umarım istedigin olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yinemimezunakaldim

    adamın hayatı mı hahahaha... sizi gidi ergenler
    kardeşimiz bir çukura düşmüş ve tek başına oradan çıkması dünyada yaşayan bütün annelerin bakire olma ihtimalinden daha düşük.
    ilaçlar, ot, seks bunlarla bile çıkamaz bu çukurdan.
    adam 20 yaşında son 14 yılı derslerle geçmiş hala en iyisi peşinde..
    yapma, yazık etme gençliğine ahbap.
    Yazdıkların bildigin abartı net.Bu arkadaşı dikkate alma hocam
  • bende 3.seneme kalıcam cok tatsız olaylar yaşadım 2 senedir.sen de benim gibi işi biraz prestij meselesine cevirmişsin.mecburen bu sene iyi kötü bi yeri yazmalıydın ki sıralaman güzel bence 40bin.sonra üniversitede hazırlıklı bi yer yazıp 2.basamaga hazırlanabilirsin allah yolunu acık etsin dostum
  • yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    Oh yeah man.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EfsaneMan E kullanıcısına yanıt
    Reyiz sen tavsiye verme ya :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özelfenliseli

    Reyiz sen tavsiye verme ya :D
    Sana mı kaldı boş yapma.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.