Şimdi Ara

Bu F.Makinalaından hangisini alayım sizce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar slrlike bir makina almayı düşünüyorum. Almayı düşündüğüm makinalar CANON S5, FUJİ S6500FD, FUJİ S8000FD,Panasonic Dmc-Fz50, Sony Cyber-shot DSC-H7, Sony Cyber-shot DSC-H9

açıkçası servis yaygınlığı yönünden aklımda olan Canon s5

Arasında kararsızım fiyat, performans, uygun fiyata uygun aksesuar bulma ve servis hizmeti bazında değerlendirdiğinizde hangi foğraf makinasını tavsiye edersiniz. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul3400 -- 10 Ocak 2008; 22:54:15 >

• Servis ve Canon yanyana biraz itici duruyo Türkiye'de malesef...
  • açıkçası Nikona ait bu tarz bir makina göremedim baktığım sitelerde bu marka konusunda bu sebeple herhangibir bilgim yok
  • Nikon'la nasıl bir bağlantı kurduğunu anlamadım

Erkayaların servis kalitesi vasat malesef, ben bu yüzden öyle demiştim
  • servisle ilgili konuşmadım, bu tarz makinaları varmı diye sordum nikonun
  • Nikon' un Like tipi makinesi yok
    Almayı düşündüğünüz makine yelpazeniz çok geniş ve birbirleri ile dengeli makineler değil. Seçiminizi etkileyecek çok farklar var aralarında.
    Kısaca sıralarsam, bir kısmı daha geniş açılı , kimi zoom ve netleme çemberli full manuel kullanımlı geri kalanları zoom motorlu. kimi 5-cm macro çeker kimi 0 cm. bir kısmı pirinç tanesi kadar sensörlü noise makinesi kimi harika renk kalitesi ve çok iyi ISO performanslı. Bazılarında IS veya benzeri sarsıntı dengeleyicili kiminde yok. Kısacası öncelik verdiklerime göre bu sayıyı sınırlarsanız yardımcı olabiliriz.
    quote:

Orjinalden alıntı: istanbul3400

servisle ilgili konuşmadım, bu tarz makinaları varmı diye sordum nikonun

• maddi zorluğun yoksa onların arasında benim görüşüm fz50 oldukça öne çıkar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açıkçası zoom ve netleme çemberinin manuel olması yada motorlu olmasını önemsemiyorum, makrosunun sıfır olması yanında zoom özelliğinin iyi olması ve noise mümkünse olmamasını, renk kalitesinin iyi olması ve iso performansının ortaslamanın üstünde olmasını ve sarsıntı dengeleyisinin olması isteğim özellikler.

Bunun dışında aksesuar zenginliğinin yanında araıza durumunda servis hizmetlerinin durumunuda dikkate alıyorum
    fiyat olarak taksitle almayı düşündüğümden 750-1000 arası açıkçası pek bir şey benim için değişmiyor.
  • Birde fiyat performan oranı önemli 1000 ytl verdikten sonra baktığım fotoğrafla 600 ytl vereceğim foto arasında bariz bir üstünlük olmalı diye düşünüyorum
  • quote:

Birde fiyat performan oranı önemli 1000 ytl verdikten sonra baktığım fotoğrafla 600 ytl vereceğim foto arasında bariz bir üstünlük olmalı diye düşünüyorum

çok fazla foto kalitesi arama hocam compact ın daha gelişmişi slr-like ama aralarında çok fazla foto kalite farkı olmaz, dadaha gelişmiş teknik özellikler, manuel kullanım farkı olur vs o ayrı, ayrıca slr-like lar arasında çok fazla foto kalite farkı olmaz ancak slr ler kendini bu farkta belli eder, yanlışsam bilen arkadaşlar düzeltebilir
    mesela canon s3 ile fz50 arasında ne kadar foto üstünlük farkı vardır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyni -- 11 Ocak 2008; 13:34:43 >
  • @Hıdır ve @istanbul3400,
    Şimdi istekler ve beklentilerinizde o kadar geniş bir alana yaydınız ki işi, Eğer kişi için manuel zoomun olmasını önemsemiyor ama 0 cm macro olsun diyorsa o zaman seçiminiz gelir takılır S3 veya S5' e ama denirse 600 YTLlik makine ile 1000 YTL arasındaki fark bariz olsun denirse Basılacak fotograf kartpostal boyu ise 5000 $' lık makine ile 150 YTL' lik makine arasında hiçbir göz o farkı seçemez.
    S3/S5 ile FZ50 veya S6500fd veya S9600 arasındaki farka gelince yine aynı şey. Kartpostal boyunda renk canlılığı hariç hiçbir fark göremezsiniz.
    Herşey makineden beklentilerinize ve ihtiyaç duyduklarınıza bağlı ama "ben zoom çemberi olsun olmasın motorluda olur önemsemiyorum" denildiğinde yukarıda sayılanlardan herhangi biri arkadaşımızın ihtiyaçlarına GENEL' de cevap verecektir....
    quote:

Orjinalden alıntı: Hıdır

quote:

Birde fiyat performan oranı önemli 1000 ytl verdikten sonra baktığım fotoğrafla 600 ytl vereceğim foto arasında bariz bir üstünlük olmalı diye düşünüyorum

çok fazla foto kalitesi arama hocam compact ın daha gelişmişi slr-like ama aralarında çok fazla foto kalite farkı olmaz, dadaha gelişmiş teknik özellikler, manuel kullanım farkı olur vs o ayrı, ayrıca slr-like lar arasında çok fazla foto kalite farkı olmaz ancak slr ler kendini bu farkta belli eder, yanlışsam bilen arkadaşlar düzeltebilir
    mesela canon s3 ile fz50 arasında ne kadar foto üstünlük farkı vardır?

• Fujifilm S6500fd yi tavsiye edebilirim. Sabitleme olmaması haricinde herhangi bir sorunu yok. Sabitlemeyi de çok yüksek zoomlarda kullanırsın. Yoksa gece çekimlerinde iso performansı çok iyi bir makina olduğu için gerekli değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanahmet

Fujifilm S6500fd yi tavsiye edebilirim. Sabitleme olmaması haricinde herhangi bir sorunu yok. Sabitlemeyi de çok yüksek zoomlarda kullanırsın. Yoksa gece çekimlerinde iso performansı çok iyi bir makina olduğu için gerekli değil.

s6500 önermek iyi güzel hoş da bulunmuyor artık bu makine
    1-2 fiyat buldum ama onlarda 800 ytl den bahsediyor spot satanlar 600ytl lerde
    o kadar param olsa gider d40 alırım
  • Valla d40 gibi makinayı 800 milyona bulup bir de üstünde 10x optik zoom varsa hiç kaçırma al bulabilirsen bir tane de ben alayım.
    quote:

Orjinalden alıntı: hanamichi

quote:

Fujifilm S6500fd yi tavsiye edebilirim. Sabitleme olmaması haricinde herhangi bir sorunu yok. Sabitlemeyi de çok yüksek zoomlarda kullanırsın. Yoksa gece çekimlerinde iso performansı çok iyi bir makina olduğu için gerekli değil.

s6500 önermek iyi güzel hoş da bulunmuyor artık bu makine
    1-2 fiyat buldum ama onlarda 800 ytl den bahsediyor spot satanlar 600ytl lerde
    o kadar param olsa gider d40 alırım

• Kardeş mercek ve objektif olayında CANON piyasayı eline almış durumda.Hatta tıp alanına bile girmiş bulunuyor.Lakin halin vaktin yerindeyse CANON ve NIKON'dan şaşma
  • Haklsın evet canon nikon iyi de Türkiye`de uyguladığı fiyat politikası ile milleti sömürüyorlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

Kardeş mercek ve objektif olayında CANON piyasayı eline almış durumda.Hatta tıp alanına bile girmiş bulunuyor.Lakin halin vaktin yerindeyse CANON ve NIKON'dan şaşma

• Kardeşim o kaliteye değer yinede
    Sony'ye verceğim parayı ona veririm hiç çekinmeden
  • bu durumda en akla yatan s5 tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
  • quote:

Valla d40 gibi makinayı 800 milyona bulup bir de üstünde 10x optik zoom varsa hiç kaçırma al bulabilirsen bir tane de ben alayım.
    quote:

Orjinalden alıntı: hanamichi

spotları daha uyguna bulabilirsin
    al bu da sıfır bi tanede ben isterim ama
    http://www.buroteknik.com/urun_tanim.asp?urun=33453

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.