Şimdi Ara

Bu evrene ait bir sabit var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı yerlerde paralel evrenlerde farklı fizik kurallarının geçerli olabileceğinden filan bahsedilmiş.
    Burdan yola çıkarsak şunu merak ediyorum diyelim ki farklı paralel evren(ler) var. bu farklı evrenlerde butun fizik kurallarının aynı olması gerekmez mi?
    yani kütle çekimini bulurken kullandığımız formülde değişkenlerin hiç birisinin evrenle bi bağlantısı yok gibi yada mesela f=m.a dediğimiz zmn burdaki değişkenler kütle kuvvet ve ivme paralel evrende yine aynı kütle ve kuvvetle bu deney yapılabilse yine aynı ivme bulunması gerekmez mi?

eğer farklı bir paralel evrende farklı kurallar geçerli olcaksa o evrene ait bi değişken olması gerekmez mi diyelimki bizim evrende bilmem ne sabiti 3.2 iken baska evren 5 olsun ve bu da bir dizi denklem sonunda f=ma yı farklı cıkarsın yada yer çekimini..
    umarım sorum anlasılır olmustur cunku sordugum arkadaslarım tam anlayamadı

• Paralel evrenler olasılıklar dahilinde bulunduğumuz bir nokta değilmidir zaten herhangi bir olaslıkltan birindeyiz neticede. bu olasılıkları delen solucan delikleri için geçerli olabilir ki oda kesin bi kuram değil. neye göre kime göre sorunsalı
  • eğer 2 boyutlu bir evren olabilir mi sorusuna olasılık dahilinde diyebilirsek tabi ki fizik kuralı diye bir şey kalmaz ama
    diyebilir miyiz?
  • up
  • çok zor bir soru işin içine paralel evrenleri katarsan içinden çılılmaz bir hal alır
    sadece bizim evrenimiz için bile en temel sabit diyebileceğimiz ışık hızının dahi sabit bir sayı değil başka bir fonksiyonun sonucu olabilir diyen teoriler var
  • pi sayısı olabilir mi ? hatırladığım kadarıyla eğer bir başka gezegende daha 'intelligent life' mevcutsa onlar da en azından pi sayısını bulmuş olmalılarmış.
  • genel izafiyet teorisi bulunulan ortamın yerçekiminin pi sayısını değiştireceğini söylüyor
    virgülden sonraki kesirlerde farklı sonuçlar mümkün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim bildiğim en basit anlamıyla bir çemberin çevresinin çapına oranı değilmidir pi sayısı tanım olarak?
    e bu durumda değişmesi mümkün mü kararsız kaldım..
    belki plank sabiti tarzında sabitler başka evrenlerde farklı olabilir hem elektronlarla veya ışımalarla ilgili olan bi sabit farklı olabilir gerçekten de
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorillas_44

benim bildiğim en basit anlamıyla bir çemberin çevresinin çapına oranı değilmidir pi sayısı tanım olarak?
    belki plank sabiti tarzında sabitler başka evrenlerde farklı olabilir hem elektronlarla veya ışımalarla ilgili olan bi sabit farklı olabilir gerçekten de

Evrende belki bir üst limit veya tam olarak bir sabit olabilir ama henüz bulunabilmiş birşey yok. Belki planck uzunluğu gibi bir tanım sabit olarak kabul edilebilir. Işık hızının bile bir sabit olmadığı artık biliniyor. Ayrıca şöyle bir durum var, sabit denilen şey fizik yasalarına bağlı gelişir. Fizik yasaları ise değişkenlik gösterebilir.
    Ayrıca 3+1 standart evren modeline göre yazılmış formüller 7 boyutlu klasik kuantumda değişiklik gösterebiliyor veya işin içine 10+1 boyut girdiğinde 5. ve 6. boyutları bu formüle kattığında işler çığırından çıkıyor. 10+1 boyutta bile işler çözülmez hale gelirken eğer evren 10+1 değilde 10+3 veya +4 boyutluysa ?

• quote:

benim bildiğim en basit anlamıyla bir çemberin çevresinin çapına oranı değilmidir pi sayısı tanım olarak?

değişiyor
    yüksek kütle çekmi yada diski kendi etrafında çok hızlı döndürmek bu durumda yarıçap vektörü uzuyor ve bir nevi dışa doğru kabarıyor
    einstein in kendi yazdığı izafiyet teorisi kitabında ayrıntılı olarak anlatıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

quote:

değişiyor
    yüksek kütle çekmi yada diski kendi etrafında çok hızlı döndürmek bu durumda yarıçap vektörü uzuyor ve bir nevi dışa doğru kabarıyor
    einstein in kendi yazdığı izafiyet teorisi kitabında ayrıntılı olarak anlatıyor

1 örnek üzerine konuşmak biraz basit kaçıcak ama diskin yarıçap vektörü uzuyor doğru fakat aynı şekilde çevresi de uzamaktadır diye düşünüyorum.. sonuçta her noktadaki çizgisel hız aynı olucak(merkeze belirli uzaklıktaki her noktada) bu durumda boyca uzama çevre içinde yarıçap içinde aynı oranda olacaktır

Düzeltme yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorillas_44 -- 5 Mart 2012; 0:06:46 >

• altın oran diye birşey var
  • diskin ortası şişiyor
    izafiyette uzayın bükülmesi olayı varya işte ondan dolayı
    sonuçta ensteinin kitabında var birkaç sayfada anlatıyor
    http://www.idefix.com/kitap/izafiyet-teorisi-albert-einstein/tanim.asp?sid=E8LU1KGJCZ1TBLWKLMMT
  • Kainat, al kan hücresinin aynası/aynısıdır!
  • quote:

Orijinalden alıntı: birturk

Kainat, al kan hücresinin aynası/aynısıdır!

sende taktın kan hücresine =)
  • dna'nı ve genlerini/kalıtımı düşün. Kalıtımınızın başlangıcı nereye dayanıyor?

Hani diyorlar ya: Ana ve babaya dayanıyor ya, ana babaların da ana- babaları var. DNA'nızın ve genlerinizin (kalıtımınız) başlangıcı nereye dayanıyor? Bunlar nerede bulunuyor?
  • quote:

eğer farklı bir paralel evrende farklı kurallar geçerli olcaksa o evrene ait bi değişken olması gerekmez mi diyelimki bizim evrende bilmem ne sabiti 3.2 iken baska evren 5 olsun

Bu düşünüldüğü anda buna dair bir paralel evren ihtimali var olmuş oluyor.
  • secret olayımı metalok
  • Olasılıksız'da da vardı.
  • Tecrübeyle sabittir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.