Şimdi Ara

bu elektronik malzemeyi tanıyan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hepinizin katkı ve paylasımları icin tesekkurler.

bu degerli bilgi ve katılımların sebebi olan malzemelerin kart üzerindeki baglantı şekli resimlerdeki gibidir.

bu elektronik malzemeyi tanıyan var mı?

• samsung 793 df monitör parçaladım geçenlerde içinden böyle bir kaç eleman çıktı diyot sandım ama iki yönde de iletimi yoktu sonra çakmak manyetosu ile elektrik verdim. içinde ark oluştu filan. sembolü kelebek gibi bir şey idi. geçen bir sitede dolaşırken gunn diyot olduğunu öğrendim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan0 -- 18 Temmuz 2011; 1:33:58 >
  • direnç
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

quote:

Orijinalden alıntı: AIainPROST

direnç

??????...!!!!!!
    Ne direnci.. hepsi o kadarmı...

Ben direnç olduğunu kanısındayım.Hem renk kodları hemde yukarıdaki sste bulunduğu şema direnç olma olasılığını artırıyor.Çok zor değil elinize bi avometre alın ve dirençmi diyot mu bunu daha iyi anlarsınız.Ordanda anlayamıyorsanız komponentin üzerinden 12v geçirin çıkışından elektrik geçiyor mu diye bakın her 2 yöndede geçiyorsa dirençtir.

He ayrıca yukarıdaki ss sanırım eski sanayi makinalarından kullanılan elektronik kart.Eskiden plc yokken bu kartlar sayesinde makina toplanır çalışır hale getirilirdi.Şimdi ufak bi plc , sürücü ile koca makinayı calısır hale getırebılıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiLL -- 19 Temmuz 2011; 13:41:23 >

• sanırım en basından okuyarak gelmemiş arkadas.kartın üzerine kapagını koyup tekrar yayınlayım.en üstte yazmıstım.Bu samsung marka SCC-643 model smartdome kameranın en dış baglantı kartı(güç,ptz,bnc vb.uçlarının olduğu)

bu kart üzerindeki ? malzemelerin şu an 5i de açık devre gibi davranıyor.

kameraya 24 AC verilince power led yanıyor fakat ne bir ilk hareket(lens koordinat kontrolü yapıp kamera resetlemeli diye düşünüyorum.) var ne de bnc de görüntü var.

Bu şekil korumalara sahip, pahalı smart dome kameralar neden bozulur bozulursa neresi bozulmuştur öyleyse?

• Elemanların dördü RxTx kontrol giriş çıkışında, biri görüntü çıkışında ve söylediğimiz gibi anlık yüksek gerilim koruması dışında bir işlevi yok. Arızayı bulmak için yapacağın ilk şey muhmelen diğer kart üzerinde olan besleme gerilimini sağlayan diyot, kapasitör, regülatör gibi elemanları kontrol etmek. Kart üzerindeki regülatör IC lerinin netten dokümanlarını bulursan yardımı olur. Bu arada farkındasındır sanırım, kart üzerindeki sigorta yerinde yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT
    Elemanların dördü RxTx kontrol giriş çıkışında, biri görüntü çıkışında ve söylediğimiz gibi anlık yüksek gerilim koruması dışında bir işlevi yok. Arızayı bulmak için yapacağın ilk şey muhmelen diğer kart üzerinde olan besleme gerilimini sağlayan diyot, kapasitör, regülatör gibi elemanları kontrol etmek. Kart üzerindeki regülatör IC lerinin netten dokümanlarını bulursan yardımı olur. Bu arada farkındasındır sanırım, kart üzerindeki sigorta yerinde yok.

diğer karttan kasıtınız kameranın icinde 4 den fazla sırt sırta baya komplike kartlar var onlar mı? Ben arızanın oralara kadar ulasabilecegini düsünmüyorum artık.madem akım-gerilim koruması da bu seviyede iyi.

bu kart üzerinde de compenant oldukca az.ne bozulmus olabilir ki?

quote:

farkındasındır sanırım, kart üzerindeki sigorta yerinde yok.
    o kadar da dalgın degilim canım.elektronikten az bucuk anlarız sizler kadar olmasada :)

o sigorta olmayınca led de yanmıyor zaten.24 ac akım koruma sigortası o.fotograf çekim sırasında yerinde yokmus dikkatimden kaçmış :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.