Bildirim
Bu döngü neden hatalı çalışıyor?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Döngü gayet doğru çalışıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ne demek istediğimi anladınız sanıyorum. 2.7 den sonra küsürat ekleyerek ilerliyor. -
Sorun x değişkeninden kaynaklı diye düşünüyorum.
x = (float) x + 0.1 şeklinde type casting yaparak artırmaya çalışın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Floating pointlerin bilgisayarda storelanmasi yuzunden olan bir sorun bu. Ben Java'ciyim, asla double kullanmam net karsilastirmalar yapmam gerekiyorsa, BigDecimal kullanirim. Benzer bir structure yoksa elinde, yapabilecegin sey bir hata payi degiskeni belirleyip onu kullanmak.
Yani diyelim var = 0.0001 diye bir degisken belirledin, (x*x - var < sayi) && (x*x + var > sayi) olacak ki bu aralikta oldugunu bilesin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam storelanmak ne demek? -
Float x= 0.1 diyince sağındaki görünmeyen basamaklar 0000... olmuyormuş
Bir yerde rastgele sayılar oluyor , sen buna yine böyle 0.1 ... radtgele sayılı bir şey ekleyince
Farklı bir sonuç verebiliyormuş
Precision ı daha yüksek sayı girmeniz gerekebilir
Float 1 deyince bu 0.99 da olabilir 1.01 de
böyle anlatılmıştı, böyle biliyorum
Üstteki cevaptaki aralık belirleme ile çözdük soruları, javada ( c ile benzer mantık galiba)
Float precision falan diye aratıp detaylarına bakabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 10 Aralık 2018; 15:16:48 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X