Şimdi Ara

Bu dönemde üniversite okumak boş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Merhabalar, bir kaç gündür düşünüyorum Türkiye de bence okumanın bi anlami kalmadı tabi cahilliğin gider bir şeyler öğrenirsin bir şey diyemem ama bence üniversite okuyupta çalışıcağın mesleğin ve aldığın maaşa değeceğini zannetmiyorum. Şuanki doktorlar bile tıp okumayın diyorlar değmez artık diyorlar çektiğiniz çileye çabanıza, bu sôzleride bir çok doktordan duydum diger mesleklerde hak ettikleri paraları almıyorlar bence, bu yüzden açıktan okuyup sanayi işi veya zanaat bir ustalık öğrenmek daha mantıklı değilmi, sizce bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz cevaplarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Türkiye'deki üniversitelerin çoğunun içi boş - üniversiteden çok yüksek lise gibiler - ama Türkiye koşullarında üniversite okumamak daha da boş bir iş, bu da bir gerçek. İyi bir üniversitede okursan - okumayanlara nazaran - hayatta avantajını kesinlikle hissedersin. En basitinden pek çok kariyerli meslek için bir üniversiteden mezuniyet şart.


    Meslek okulu güzel bir fikir, Türkiye'de daha fazla yaygınlaştırılıp teşvik edilebilirler ama bence daha teknik bir üniversite bölümüyle devamını getireceksen anlamlı veya atıyorum bir mühendislik bölümünde okumanın eline gene de su dökemez. Biraz moralini bozuyorum ama rekabetçi bir ortam var ve beklentilerine göre hazırlanmalısın. Beklentilerin ve hedeflerin bir tık daha büyükse ileride tatmin etmeyebilir. Üniversite mezunları kariyer basamaklarında veya işe alımlarda önüne geçebilir vs. Bunları hep göz önüne almalısın. Fark etmiyor deme, özellikle belli üniversitelerden ve belli bölümlerinden mezunsan çok fark eder.


    Esasında her şey sende bitse de sosyal gerçeklik böyle.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Kendi iş yerimizi açsak iyi olmazmı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mfaa kullanıcısına yanıt

    Olabilir ama sermaye gerekir ve sermayen de uçarsa. O zaman geçmiş olsun.


    Üniversite mezunu olarak da açabilirsin ayrıca.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mfaa kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.