bu ve buna benzer buluşlar ve yenilikler ile ilgili topiclerde; "bu üretildi zaaten", "şunu bilmem ne ülkesinde kullanıyorlar zaaten" şeklindeki çürütme cümlelerinden nefret etmeye başladım artık.
bu cümleden ne anladığınızı belirtirseniz sevinirim!
'Bu ve buna benzer' derken tam olarak neyi kastediyorsun?
Sadece icatlara, üretime laf söylemiyor o tür insanlar, fikirlere, şüphelere 'komplo teorisidir' damgası vurmaya da bayılırlar. En çok hoşlarına gidense 'komedi-fıkra-benzetme vs' diye tanımladıkları Türkler... diye başlayan aşağılama yazılarını okumak, gülmek ve bunu başkalarına okutarak kalan son özgüven damlalarını da yok etmeye çalışmaktır. Bu zihniyet kendini küçük gören, düştüğümüz durumdan kurtulmamızda ayağımıza en büyük köstek, beyni köleleştirilmeye maruz kalmış insanlarındır. Ayrıca bu zihniyet emparyalist güçlere sevgi sözcükleri sarfetmeyi bir tür tatmin arası gibi kullanır, fırsatını bulduğunda hemen o ülkelere gider tüm enerjisini orası için harcar (y.dışında çalışan ülkesine yatırım yapan her sn. ülkesi için yüreği çarpanlar hariç) sonra doğduğu toprakların güzelliklerinden dem vuran bencilce özlem yazıları yazar. Bu sığ davranışlar büyük oranda sömürgeleştirilmeye çalışılan ülkelerin insanlarında görülür ülkemize has değildir.
arkadaşım sağ ol! ne demek istediğimi daha ayrıntılı anlatabilmem için tartışmaya dönüşen bi topic'e yönlendirsem seni olur mu bilmiyorum. konunun esası orada. yani okuduklarını anlayamayan biri var da...! acaba ben mi anlatamadım diye buraya bu topiği açtım. bilmiyorum yanlış mı yaptım? link şu:http://forum.donanimhaber.com/m_10988376/mpage_1//tm.htm#11063604