Şimdi Ara

Bu çamaşır makinesi motorunu nasıl çalıştırabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arçelik 2100 çamaşır makinesinin kartsız motorunu çalıştırmak istiyorum.Bu motorlarda yıkama ve sıkma sargıları ayrı olduğu için iki farklı devirde dönebiliyor.Motora zarar vermemek için deneme yapmadım.6 adet kablo ucu var hangisini nasıl bağlıyacağıma karar veremedim.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden Teşekkür ederim..
    (Eğer bağlantıları yapabilirsem Polisaj makinesi yapmayı düşünüyorum.)Bu çamaşır makinesi motorunu nasıl çalıştırabilirim?

• Bu çamaşır makinesi motorunu nasıl çalıştırabilirim?

orjinal kullanma kılavuzunun son sayfasında cihazın elektrik şeması var. m2 sıkma yıkama motoru.
    fırçalı bir motor olduğunu zannediyorum şemaya göre. I2 motor soketi ve 6 değil 5 ucu görünüyor. belki altıncı sadece topraktır. artık şansına soketin bir tarafından başlarsın. 1 numara nötr, 2 ve 3 devir yönü değiştirme 4 ve 5 ise hız kademeleri olsa gerek. senin resimde sarı yeşil ben toprağım diye bağırıyor ama basit bi avometreyle emin olabilirsin toprak olup olmadığından zaten.
    aha buda kullanma kılavuzunun linki:
    https://download.arcelik.com.tr/download.usagemanuals/2100_CM.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ralmaz -- 11 Eylül 2017; 21:19:12 >

• ralmaz R kullanıcısına yanıt
    Şema okumasını pek bilmiyorum ama yinede ilginiz için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi 6 uçtan biri şase,ben yön değiştirmek değilde sadece pako şalter ile hem düşük hem yüksek devri kullanmak istemiştim.Deneme yanılma yolu ile sorunu şöyle çözdüm.(Deneme 19v AC/DC laptop adaptörü ile yapılmış olup daha sonra AC 220v ile yapılmıştır.)

Kırmızı uç müşterek kullanılıyor
    kırmızı-beyaz yüksek devir (sıkma)
    kırmızı-kahve düşük devir (yıkama)
    Diğer uçlar boşta.Çalıştırmak için kondansatör kullanmadım.İlgilenen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.