Şimdi Ara

BU BiLMECEYi DÜNYADA HENÜZ KiMSE ÇÖZEMEDi.......!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
17.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kahire'de bulunan " Keops piramidi " nin 12 ton
    ağırlığında iki buçuk
    milyon bloktan oluştuğunu,
    Günde on blok yerleştirilmesi
    halinde
    yapımının 664 yil süreceğini,
    ( Ki ben buna oha diyorum ve aklım bunun yapım aşamalarını anlamakta zorlanıyor , gerçekten inanılmaz geliyor insana...)

Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizleri tam eşit
    iki parçaya böldüğünü ve
    piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında
    bulunduğunu,

Yüksekliğinin (164 m.) bir milyarla çarpımının güneşle
    dünyamız arasındaki uzaklığını verdiğini,

Taban alanının, yüksekliğinin iki katına bölünmesinin pi
    sayısını verdiğini,

Piramitlerin içerisinde "ultrasound", radar,sonar gibi cihazların
    çalışmadığını,

Kirletilmiş suyun bir kaç gün piramidin içinde
    bırakıldğında arıtılmış olarak bulunduğunu,

Piramidin içerisinde sütün birkaç gün süreyle taze
    kaldığını ve sonunda bozulmadan
    yoğurt haline geldiğini,

Bitkilerin piramit içerisinde daha hızlı büyüdüklerini, Çöp bidonu
    içindeki yemek artıklarının hiç koku yaymadan
    mumyalaştığını,

Kesik, yanık, sıyrık ve yaraların piramidin içinde daha
    çabuk iyileştiğini,

Piramidin içinin göreli olarak yazın soğuk, kisin sıcak
    olduğunu,

Piramit kimin adına yapıldıysa onun bulunduğu odaya
    yılda 2 kez güneş girdiğini
    ve bu günlerin doğduğuu ve tahta
    çıktığı günler olduğunu,

• quote:

Orjinalden alıntı: @Spinoza

....

sayısını verdiğini,

....

Benim de yüksekliğimin (boyumun) iki katının 74 eksiğini, 20'nin %46'sı ile toplarsan pi sayısını veriyor. Bırakın bu işleri allahaşkına. Ne yani sen de piramitleri ufolar mı yaptı demek istiyorsun? Firavn insanlara o kadar işkence yapıp yaptırmış işte.
  • ilginç
  • eğer bunlar gerçekse cidden ilginç ama biraz uydurmaymış gibi geldi bana.
    güneşle uzaklığı nasıl tahmin edecek adamlar.
  • "piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında
    bulunduğunu, "

piramit yerin dibinde dünyanın merkezine yakın biyerde mi ki ? bu nası oluyo?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tyrael

"piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında
    bulunduğunu, "

piramit yerin dibinde dünyanın merkezine yakın biyerde mi ki ? bu nası oluyo?

Bence söylenmek istenen , dünya haritasının açınımlı halinde iken,kıtalardan oluşan tahmini kütlenin ağırlık merkezinden bahsediliyor..
    başka türlüsü anlamsız olurdu...!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abi mısırlılar yapar valla sasmam.herıfler hıcbır olcu aletı kullanmadan tam bır kare yapmayı basarmıs ınsanlar.bence hepsı dusunulerek yapılmıstır.aralarında ne kadar gerceklık var bılmem ama sasırmam.cunku dunyanın en ıyı matematıkcısı sayılır o zamanın mısırlıları.herıfler yapmıs bıze alkıslamak duser
  • UZAYLILAR ABİ.. KESİN
  • benim anlıyamadığım,atalarının o kadar üst düzey medeniyet yakalamış bir milletin şu anda o kadar geri kalması,
    ben mısıra gittim 1990 senesinde,yarabbim bu ne geri kalmışlık,ne tuvalete gidebiliyorsun nede doğru dürüst yemek yiyebiliyorsun,birde müslüman bir ülke
    vallahi ben bir şey anliyamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: @Spinoza

Kahire'de bulunan " Keops piramidi " nin 12 ton
    ağırlığında iki buçuk
    milyon bloktan oluştuğunu,
    Günde on blok yerleştirilmesi
    halinde
    yapımının 664 yil süreceğini,
    ( Ki ben buna oha diyorum ve aklım bunun yapım aşamalarını anlamakta zorlanıyor , gerçekten inanılmaz geliyor insana...)

Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizleri tam eşit
    iki parçaya böldüğünü ve
    piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında
    bulunduğunu,

Yüksekliğinin (164 m.) bir milyarla çarpımının güneşle
    dünyamız arasındaki uzaklığını verdiğini,

sayısını verdiğini,

Piramidin içerisinde sütün birkaç gün süreyle taze
    kaldığını ve sonunda bozulmadan
    yoğurt haline geldiğini,

Öncelikle Kahire'deki Keops diğer adıyla Khufu piramidi; ortalama olarak 2,5 ton ağırlığında, 2,3 milyon bloktan oluşmakta olup orjinal yüksekliği 481 feet yani 146,59 m dir (şuan ise 137 mdir).568,500 square feet olan taban alanının yüksekliğin 2 katına(481 feet*2=962) bölünmesiyle sonuç 590,95(yani 3,14 değil). Ben ancak bunlara bakabildim ki kaynağın hakkaten doğru olup olmadığını anlamak için. Ne yazık ki baya bi farklı. Ha belki diğerleri doğrudur şu sütün bozulup bozulmaması filan onu bilemem.
    (Bu arada dünyanın ağırlık merkezinin tam orttsında olmasını anlayabilen varsa bi sölesin de dinleyelim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msemihs -- 30 Mayıs 2005, 18:24:40 >

• Mısırlı arkeologlar, firavunlar döneminde özellikle piramit ve dikilitaş yapımında kullanılan dev taşların çıkarılışına ilişkin kuramlarını doğrulayan ipuçları buldular.

Araştırma ekibinin şefi Esam Veli, AFP`ye verdiği demeçte, Yukarı Mısır bölgesinde Asvan yakınlarındaki en büyük taşocağında yaptıkları incelemelerle, firavun dönemi inşaatçılarının devasa boyutlardaki taşları ocaklardan nasıl çıkardıklarını anladıklarını belirtti.

5 bin yıllık taşocağında yapılan incelemeleri anlatan Veli`ye göre, eski Mısırlılar derinlikleri 10 metreyi geçen taş kütlelerinin sağlamlığını sınamak için çeşitli delikler açıyor, sonra deliklerin içinde ateş yakarak granit kütlenin genleşmesini sağlıyor, ardında taş bloğunu soğutmak için su döküyorlardı. İşçiler, daha sonra deliklere ahşap sokuyor, bunları ıslatıyorlardı. Ağacın şişmesiyle taş kütlesi kırılmadan ana gövdeden ayrılıyordu.

Arkeolog Esam Veli, kütleden koparılan büyük taş parçalarının Nil`deki gemilere nakledilmesinde kullanılan yamacı da bulduklarını kaydetti. Araştırmacıların, demiroksitle yazılmış yazı ve işaretler de buldukları, bunların o zamanki bir lehçe mi, yoksa bir aritmetik formülü mü olduğunun araştırıldığı belirtildi

• 12 ton ağırlığındaki 2.5milyon blok heralde ağırlık merkezinin oraya kaymasını sağlamıştır:))))))))))
    bence bunlar mısırlıların biraz daha turist çekebilmek için uydurdukları şeyler.basıcan böyle bi kaç haber daha salıcan internet ortamlarına.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hikaru_

12 ton ağırlığındaki 2.5milyon blok heralde ağırlık merkezinin oraya kaymasını sağlamıştır:))))))))))
    bence bunlar mısırlıların biraz daha turist çekebilmek için uydurdukları şeyler.basıcan böyle bi kaç haber daha salıcan internet ortamlarına.

• Photoshop
  • quote:

Orjinalden alıntı: hikaru_

bence bunlar mısırlıların biraz daha turist çekebilmek için uydurdukları şeyler.

Aynen benim de aklımdan bunlar geçiyor
  • Belki çok iddialı olacak ama benim düşünceme göre o zamanki insanlar matematik ve astronomide şimdikinden kat ve kat üstünlerdi.
  • Medeniyet eskiden daha ilerideydi Nuh Tufanı'yla yok oldu deniliyor rivayete göre.Bu mümkündür
  • ağzını yiyem kardeş..
    kimse bişe anlamıyo yaw yada anlamak istemiyo.kuranda dahi yeri vardır bunun o firavun değilmiydi
    kardeşim kafa tutan ve tanrının yerini söyle bana ki oraya çıkacak kadar bi kule yapayım sana diyen ???
    şuna şüphe yokki adamlarda gerçekten manyaq bi teknoloji varmış kardeşim.ben onu bunu bilmem.
    haa şimdi teknoloji derken o zamanki teknolojiyi bugünle karıştırmayalım lütfen..!!!
    mayaları ve inkaları düşünelim.onlarda kendilerini aşmışlar işte..
    eyy gidi eyyyy.

quote:

Orjinalden alıntı: mulkiyeli

Belki çok iddialı olacak ama benim düşünceme göre o zamanki insanlar matematik ve astronomide şimdikinden kat ve kat üstünlerdi.

• ya arkadaşlar zaten sütü bir oda içine koyun iki üç gün sonra mayalanır ve yoğurt olur , sütü mayalamamız daha çabuk yoğurt haline getirmek içindir

15 yıl kadar önce bilim ve teknik dergisinde vardı , prizma şeklindeki bir yerde mesela bir kullanılmış jilet koyulduğu zaman 10 kat daha uzun ömürlü oluyor ,yani bilimsel açıklaması var ama hatırlayamadım şimdi uzun zaman oldu
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.