Şimdi Ara

Bu Bilgisayara Xp Mi? Windows 7 Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar pc me ssd aldım xp kurdum sonuçlar bu şekilde
    pc özellikleri:
    intel e7400 işlemci
    120 gb ssd kingston v300
    sata 2 anakart
    3 gb ram.

sizce win 7 kursam daha hızlı olur mu?
    trim desteği sata 2 de var mı?
    bu pc de stabil win 7 hangisini kurmalıyım ( mod olarak)

• KUZEY TEKİNOĞLU kullanıcısına yanıt
    Trim desteginin sata 2 ile alakası yok. trim destegi işletim sistemi ile alakalı. xp de trim yok. Win 7 de trim var. ssd ler xp ile uyumsuzlar. Bu ssd ye en kötü win 7 kurmalısın. Anakartında ahci mod varsa enabled yapıp tekrar win 7 kur.

TRIM özelliğinin etkin olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
    Cmd komut satırına fsutil behavior query disabledeletenotify yazın. Karşınıza aşağıdaki yazı geliyorsa TRIM zaten etkindir.
    DisableDeleteNotify = 0
    Eğer 0 yerine 1 yazıyorsa etkin değildir.

TRIM komutu etkinleştirmek için
    Cmd komut satırına fsutil behavior set disabledeletenotify 0 yazın. Kapatmak için 0 yerine 1 yazmalısınız.
  • bu bilgi dolu mesajınla beni ve forumda ki çoğu kişiyi aydınlattığın için sağolasın şuan windows 8.1 kurmayı düşünüyorum peki anakartımın ahci modu nasıl ayarlarım?
  • Metro arayüzü vede daha güncel bir işletim sistemi için Windows 8.1 kurabilirsiniz. Ama eğer ki stabil tamamen sıkıntısız bir işletim sistemi istiyorsanız Windows 7 nin herhang bir sürümünü kurmanızı öneririm.. SSD ile bu iki işletim sistemi ile tam performans çalışacaktır.. Pentium 4 sonrası olan tüm sistemler için Windows 7 biçilmiş kaftandır.
    Sata II ile uzun süre Corsair Force GT kullandığım için rahatlıkla söyleyebilirim günlük kullanımda Sata III ile farkı kesinlikle anlamak mümkün değil.

Not: Yeni aldığım notebook içerisinde Windows 8 ile gelmesine eağmen elimde bulunan Windows 7 Home Premium versiyonu kurdum.. Tamamen oturmuş bir işletim sistemi :)

Kolay gelsin İyi geceler..
  • admLive kullanıcısına yanıt
    hocam bu ahci modu nasıl ayarlanıyor benim bios biraz eski :D
    Anakartının marka modelini yazarsan yardımcı olmaya çalışırız. Ahci modda olmayabilir. Bakacaz.
  •  Bu Bilgisayara Xp Mi? Windows 7 Mi?
    http://tr.msi.com/product/mb/G31M3F.html#hero-specification
    sanırsam yok ahci modu.
    peki ne kadar farkediyor tam olarak ne oluyor ahci modu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    ahci mod yok. Ahci modun öyle ahım sahım bir getirisi olacagını zannetmiyorum. Ama tamda bilgim yok. şimdiye kadar ıde modda hiç deneyimim olmadı. IDE modda ssd kullanan arkadaşlar mutlaka aradaki farkı söyleyeceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 8 Eylül 2014; 1:42:54 >
  • ide modda kullanıyorum şuan önceden başka pc de ahcida da kullandım fakat bi fark anlamadım heralde günlük kullanımda farkı yok.
    Zaten testler önemli degil. Mühim olan günlük kullanım. Zannetmiyorum günlük kullanımda fark anlaşılsın.
  • Önemli olan acc time süresidir oda 0.080 gözüküyor oldukca normal bir değer günlük kullanımdaki farkı acc time gösterir oda sende olması gerektiği gibi v300 ssdler 450/450mb yazar ama o hızlara erişemez ortalama 200mb ile kullanacaksın zaten sata 2 de kullanıyorsun yani kaybın kesinlikle bulunmuyor patlat win 7 devam et:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Önemli olan acc time süresidir oda 0.080 gözüküyor oldukca normal bir değer günlük kullanımdaki farkı acc time gösterir oda sende olması gerektiği gibi v300 ssdler 450/450mb yazar ama o hızlara erişemez ortalama 200mb ile kullanacaksın zaten sata 2 de kullanıyorsun yani kaybın kesinlikle bulunmuyor patlat win 7 devam et:)

win 8.1 kuracaktım fakat sıkıntı çıktı yarın devam :)
    win 7 home premium veya professional kurabilirsin.seninkisinden çok daha düşük özellikli bilgisayarlara home premium kurdum canavar gibi hızlı çalışıyordu.
    windwos 8.1i ahci modunda kurmanı öneririm

ve anakartının ahci driverlarına sitesinden bakmanı şiddetle tavsiye ederim
  • ahci nin en büyük getirisi NCQ dur. ide modda NCQ çalışmaz.
  • casual kullanıcısına yanıt
    Hocam ncq ne işe yarıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KUZEY TEKİNOĞLU

Hocam ncq ne işe yarıyor

çok basit dilde; ncq aktif olmazsa hdd komut sırasına göre veriyi buluyor , yani komut sırasına göre 1. veri diskin en başında 2. veri en sonundaysa ilk veriyi alıp diskin sonuna gidip 2. veriyi okuyor 3. veri diskin ortasındaysa bunu okumadan es geçiyor.

ncq aktifse bütün sırayı derleyip akıllıca nasıl olsa 3. veriyi dönüp tekrar okuyacağını biliyor ve 1. veriden 2. veriye gitmeden arada 3. veriyi okuyor. eğer diskin başından sonuna kadar 10 veri okuması gerekiyorsa sıranın karışık olması birşeyi değiştirmiyor başından sonuna kadar bütün verileri sırasız şekilde okuyor ve sıralıyarak gerekli yere iletiyor

bu şekilde işlem daha çabuk bitiyor. tabi teoride :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 8 Eylül 2014; 13:22:03 >

• Güzel bilgi için sağol
  • win 7 kurdum felaket farketti :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.