Şimdi Ara

bu bayram bol et yeme bayramı değil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kaldırımda oturur vaziyette el etti ihtiyar..
    İki büklüm beli, elinde asası.. Yüzünde derin çizgiler..
    Durup, arabaya aldım.

-Nereye gidiyorsun dede ?
    -Az ilerdeki kurban kesilen yere bırakırmısın oğlum .?( kapalı semt pazarı )
    - Ne yapacaksın orda dede ?
    - Belki biraz et verirler..
    - Evin nerede ?
    - Zafer mahallesinde..
    - E nasıl gideceksin uzak oralar..
    - Biraz et bulalımda Allah kerim..

Kısa yol boyu bi kamyon dua etti..
    Dedeyi bıraktıktan sonra aklıma takıldı.. Gideceğim yerdeki işimi alel acele halledip pazara geri döndüm..

Ethem dede pazarın sütünlarından birinin dibine koyduğu çuvala bir poşet koyup, boş başka bir poşetle elinde asa ağır aksak tekrar pazarı turluyor..

Öbek öbek insanlar karınca misali etleri kesip biçip tasnif ediyor.. İyiler çil çil leğenlerde.. Kemikliler ayrı bir yere yığılmış.. Kantarlar ortada belliki işler sona yaklaşmış.. Birazdan ne var ne yok paylaşılacak..

Yanına yaklaştığı yerlerde kaçamak bir göz teması kuruyor Ethem dede ..

Bu çok kısa tedirgin " bana verecek bişeyiniz var mı? " sorusu..
    Bu göz temasına çok yerde karşılık alamayıp ürkek adımlarla çekilip bir diğerine gidiyor..

Bu naif sorunun cevabı hiç o çil çil etler olmadı kaç yere gittiyse..

Kimi göz ucuyla iç yağları işaret etti, bonkör olan bir ikisi bol kemikli birkaç parçayı..

Eliyle lütfedip veren olmadı..
    En son yerde herkesten uzak sahipsiz olduğu belli olan bir işkembeyi cebinden çıkardığı çakı ile kabaca temizleyip poşete koydu..Ben yarım saate yakın onu farkettirmeden izledim..

Serde işgüzarlık var.. Bir iki yere " Şu amca yardıma bakınıyor galiba" dedim.

Pek kimse oralı olmadı..
    Sana ne? Senin menfaatin ne türünden bakışlar attılar sadece..

Birkaç kare de fotoğraf çektim..

Bunun dışında hiç müdahil olmadım.
    Onun ve çevresindekilerin yaşadığı sessiz diyaloğu, olup bitenleri bir mimik bile kaçırmadan gözlemeye çalıştım..
    Epey sonra, dolaşmaktan yorgun olarak güzgüneşine nazır bir kaldırıma oturunca yanına gidip oturdum..

- ne yaptın dede ?
    Beni tanıdı .. Tekrar gördüğüne mi sevindi, haline mi hüzünlendi bilmem ağlamaya başladı !
    - Çok şükür toparladık bişeyler.. dedi
    - hadi o zaman seni evine bırakayım dedim..
    Yol boyu bir tır daha dua etti..

Hikayenin ana fikri ben ne iyi bir insanım değil.. Nefsimiz işin içine bulaşık ettiyse affola..

Bu yaşadığımı paylaşıp paylaşmama konusunda çok tereddüt ettim..

Ana fikir şu ki bu bayram biz bol et yiyelim diye emredilmemiş.. Kurban kesme imkanı bulanların büyük bir kısmı zaten normal zamanda da evine et alıp götürme imkanına sahip..

O dedeye parça kalıntı etleri göz ucuyla işaret edenlerin buğazından kendilerine ayırdıkları löp etler nasıl geçecek bilmiyorum..

İbadet şuuruyla kurbanlarını kesenler nizami olarak emredildiği gibi üçe tasnif edecekler mi ?

Hassas Dijital tartı ile etleri aralarında paylaşanlar aynı hassasiyetle ondan ihtiyaç sahiplerinin hakkını ayırmalı değil mi ?
    Çevremizdeki Ethem amcalara dikkat edelim..
    [simage]
    [/simage]

• İlk yorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzdün

• lafa gelince müslümanız, insanız...

artık koyun kesenler evlerinde eti saklıyorlar. kurban bayramı artık eğlence bayramı olmuş. fitnelik, fesatlık bayramı olmuş acı ama gerçekler bunlar...
  • :(

• şimdi o elindeki pirzolayı bırak evlat

okumadım
  • :/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3D'ne BANDIM

lafa gelince müslümanız, insanız...

artık koyun kesenler evlerinde eti saklıyorlar. kurban bayramı artık eğlence bayramı olmuş. fitnelik, fesatlık bayramı olmuş acı ama gerçekler bunlar...

maksat paylaşmak lakin evine her gün et giren adam bile hep bana diyor.
  • İnşallah ilerde bunun gibi amcalara yardım edebilirim
  • Ben inanmıyorum abi ama eğer Müslumanım diyorsa biri dirisine kemiğine bakmadan %66 paylaşmalı.
    Malesef müslümanim diyenler ortalikta geziyor kurban kestim tırı vırı yapıyorlar.

Ulan o kadar mutluyum ki şu dinden uzaklaştığımdan beri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dh olarak bir yardim yapmaliyiz bence

• siz nerden biliyosunuz milletin eti kendine sakladığını. kurban eti kolu komşuya, ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor zaten. bırakın şu primciliği

edit:okumadan yorum yaptım kusura bakmayın. bazı kimseler dolaba et saklayıp kalanını dağıtanlara bile, öyle kurbanmı olur eve etmi getirilirmiş gibisinden prim kokan yorumlar yaptığı için böyle konuştum. şimdi okuyunca bunun o primcilerle alakası olmadığını gördüm. okurken duygulanmadım değil. keşke böyle ihtiyaç sahipleri bulunup etler evlerine teslim edilse.

edit2:primciler eksilemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha435 -- 25 Eylül 2015; 12:59:10 >
  • İnsanlığını kaybetmiş bir kaç kişi yorum atmış. Neden bannlanmiyorlar ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bos yorum yazmayin lutfen

• bayram boyu UP.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mapheluiT

OLDUGU GİBİ ALINTIDIR.

Kaldırımda oturur vaziyette el etti ihtiyar..
    İki büklüm beli, elinde asası.. Yüzünde derin çizgiler..
    Durup, arabaya aldım.

-Nereye gidiyorsun dede ?
    -Az ilerdeki kurban kesilen yere bırakırmısın oğlum .?( kapalı semt pazarı )
    - Ne yapacaksın orda dede ?
    - Belki biraz et verirler..
    - Evin nerede ?
    - Zafer mahallesinde..
    - E nasıl gideceksin uzak oralar..
    - Biraz et bulalımda Allah kerim..

Kısa yol boyu bi kamyon dua etti..
    Dedeyi bıraktıktan sonra aklıma takıldı.. Gideceğim yerdeki işimi alel acele halledip pazara geri döndüm..

Ethem dede pazarın sütünlarından birinin dibine koyduğu çuvala bir poşet koyup, boş başka bir poşetle elinde asa ağır aksak tekrar pazarı turluyor..

Öbek öbek insanlar karınca misali etleri kesip biçip tasnif ediyor.. İyiler çil çil leğenlerde.. Kemikliler ayrı bir yere yığılmış.. Kantarlar ortada belliki işler sona yaklaşmış.. Birazdan ne var ne yok paylaşılacak..

Yanına yaklaştığı yerlerde kaçamak bir göz teması kuruyor Ethem dede ..

Bu çok kısa tedirgin " bana verecek bişeyiniz var mı? " sorusu..
    Bu göz temasına çok yerde karşılık alamayıp ürkek adımlarla çekilip bir diğerine gidiyor..

Bu naif sorunun cevabı hiç o çil çil etler olmadı kaç yere gittiyse..

Kimi göz ucuyla iç yağları işaret etti, bonkör olan bir ikisi bol kemikli birkaç parçayı..

Eliyle lütfedip veren olmadı..
    En son yerde herkesten uzak sahipsiz olduğu belli olan bir işkembeyi cebinden çıkardığı çakı ile kabaca temizleyip poşete koydu..Ben yarım saate yakın onu farkettirmeden izledim..

Serde işgüzarlık var.. Bir iki yere " Şu amca yardıma bakınıyor galiba" dedim.

Pek kimse oralı olmadı..
    Sana ne? Senin menfaatin ne türünden bakışlar attılar sadece..

Birkaç kare de fotoğraf çektim..

Bunun dışında hiç müdahil olmadım.
    Onun ve çevresindekilerin yaşadığı sessiz diyaloğu, olup bitenleri bir mimik bile kaçırmadan gözlemeye çalıştım..
    Epey sonra, dolaşmaktan yorgun olarak güzgüneşine nazır bir kaldırıma oturunca yanına gidip oturdum..

- ne yaptın dede ?
    Beni tanıdı .. Tekrar gördüğüne mi sevindi, haline mi hüzünlendi bilmem ağlamaya başladı !
    - Çok şükür toparladık bişeyler.. dedi
    - hadi o zaman seni evine bırakayım dedim..
    Yol boyu bir tır daha dua etti..

Hikayenin ana fikri ben ne iyi bir insanım değil.. Nefsimiz işin içine bulaşık ettiyse affola..

Bu yaşadığımı paylaşıp paylaşmama konusunda çok tereddüt ettim..

Ana fikir şu ki bu bayram biz bol et yiyelim diye emredilmemiş.. Kurban kesme imkanı bulanların büyük bir kısmı zaten normal zamanda da evine et alıp götürme imkanına sahip..

O dedeye parça kalıntı etleri göz ucuyla işaret edenlerin buğazından kendilerine ayırdıkları löp etler nasıl geçecek bilmiyorum..

İbadet şuuruyla kurbanlarını kesenler nizami olarak emredildiği gibi üçe tasnif edecekler mi ?

Hassas Dijital tartı ile etleri aralarında paylaşanlar aynı hassasiyetle ondan ihtiyaç sahiplerinin hakkını ayırmalı değil mi ?
    Çevremizdeki Ethem amcalara dikkat edelim..
    [simage]
    [/simage]

OKUMAYIN ETHEM DEDE KILIGINA BÜRÜNMÜŞ MERCAN DEDE

• hepsi lafda musluman, yardima paylasima gelince hepsi ac kurt kesilir, islamda zengin hep zengin. fakir hep fakir degisen yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 25 Eylül 2015; 11:16:11 >
  • http://www.bilgidoktoru.com/cevremizdeki-ethem-dede-leri-fark-edelim.html 2014 teki bi haber belki daha eski bir olay

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.DarkGreen

http://www.bilgidoktoru.com/cevremizdeki-ethem-dede-leri-fark-edelim.html 2014 teki bi haber belki daha eski bir olay

Mesajin başında alıntı olduğu yazıyor.yinede konu bu degil.okuyup farkına vardiysan ne mutlu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.