Şimdi Ara

Bu başlığı görünce gözlerim kanadı :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili kardeşlerim arkadaşlarım ve büyüklerim bir ilk okul bağımlılığı yapan şu oyunu hatırlarken hala geçmişin izlerini hissetmekteyim :) şu oyunu hatırlarken sadece pişman olduğum tek bir şey var oda boş zamanlarımın çokca olduğu yıllarda eve kapanıp saatlerce kafamı anlamsız bir zindanda canavar keserek en güzel yaşlarımı heba etmem. Hatırlıyorum da babam ilk bilgisayarımı almadan önce sahip olduğum tek özgürlüğüm bisikletimdi çünkü hayatı tüm duyu organlarımla yaşıyordum ta ki bilgisayar gelişip en güzel çağlarımı çalıncaya kadar büyüklerimizin bize verdiği nasihatı ancak bir sonra ki evrede anlayabiliyormuşuz aslında geçmişte yaptıklarımız bugününde içinde bulunduğu bir geçmiştir ancak biz hayatımızın rotasını belirlersek kendi geçmişimizi kurabiliriz bundan 10 yıl sonra geçmişimizde hatırlayacağımız tek şey oynadığımız oyunlarmı olmalı? Hayatımıza dair hiç bir katkısı olmayan bir şeyi neden günlerimizin çalmasına müsade ediyoruz ? Zamanla anladım ki şu hayatta yapılacak o kadar çok şey varmış ki gidip yapılmayacak en kötü şeyi yapmışım. Hayatı tanımadan yıllarımızı geçirerek hayat hakkında en ufak bir fikri olmayan bireyler olmaya zorlanıyoruz aslında belli bir zaman sonra kafamız dank ettiğinde belkide çok geç olmuş olacak düşünsenize insanlığın ortalama yaşama süresi 70 yıl iken bunun yaklaşık 20 yaşına kadar olan kısmı ne yaptığımızı bilmeden boş geçiyor diğer kalan yıllar ise geçmişte alamadıklarımızı almaya çalışmakla bir kovalamaca halinde geçiyor yani 20 yaşından sonrada ne yaptığımızı bilsekte alt yapı olmadığından hep eksiklikler içinde geçiyor bunun için sizlere tavsiyem hayatla bir ilişkisi olmayan tamamen kurmaca olan sanal ortamlardan uzaklaşıp kendinizi tanıyarak rotanızı belirlemeniz bunu buraya yazdım çünkü benim geldiğim yoldan elbet bir kişi daha geliyordur belki yazdıklarım aranızdan birinin hayat rotasını bulmasına vesile olur herkese hayatta başarılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ANIL -- 12 Mayıs 2017; 0:29:22 >







  • ne yapalım boş vaktimizde.
  • Kardeş boş vakitlerinde -de -da yazmayı öğrenir misin, teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de çocukluğum bu oyunla geçti ama ne yalan söyleyeyim hiç pişman olmadım. :) Dünyaya tekrar gelsem tekrar başlardım bu illete.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GtcStar

    Kardeş boş vakitlerinde -de -da yazmayı öğrenir misin, teşekkürler...

    Bu kadar yazıdan bunu çıkartmışsın. Herkes öğrendiği kadar yaşar.
  • Artıları ve eksileri ile değerlendirmek lazım. Sosyal ortam online oyunda da olur, hatta daha bile iyi olur. Şahsen kafede bir çaya 4-5 tl bayılıp arkadaşlarla sohbet etmektense kafa dengi 3-4 kişiyle online oyun oynamayı tercih ederim. Hem müthiş keyif alırsın, hem de çayın kahven sınırsız yanında olur. Bir diğer artısı da boş vakit öldürmek için birebir. Vakit bol ama para yoksa ne yapacaksın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 480mrt

    Artıları ve eksileri ile değerlendirmek lazım. Sosyal ortam online oyunda da olur, hatta daha bile iyi olur. Şahsen kafede bir çaya 4-5 tl bayılıp arkadaşlarla sohbet etmektense kafa dengi 3-4 kişiyle online oyun oynamayı tercih ederim. Hem müthiş keyif alırsın, hem de çayın kahven sınırsız yanında olur. Bir diğer artısı da boş vakit öldürmek için birebir. Vakit bol ama para yoksa ne yapacaksın?

    Hep avantajlarını ön plana çıkarmışsın tam gelişme çağında izlenimlerimlerin, tecrübelerin arttığı zamanda bir bilgisayara kapanıp sıkışmanın bana göre hiç bir avantajı yok dertleşmenin, konuşmanın, sohbet etmenin çok yolu var bilgisayarda oyun oynayarak bunu yapmak bana göre en kötüsü.
  • Haklisiniz bunun icin ama böylesi insanların kolayina gidiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız ben de çok pişmanım o kadar zamanımı boş geçirdiğim için. Yani keşke bi hobi felan edinseydim ya da İngilizce çalışsaydım diyorum şimdi ama yapacak bir şey yok. Son pişmanlık fayda sağlamıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kazuro

    Haklısınız ben de çok pişmanım o kadar zamanımı boş geçirdiğim için. Yani keşke bi hobi felan edinseydim ya da İngilizce çalışsaydım diyorum şimdi ama yapacak bir şey yok. Son pişmanlık fayda sağlamıyor.

    Bana göre hayattan ders alıp hayattan edinen tecrübelerle olgunlaşabilmek hayatın bize verdiği en önemli dersttir bence sizde bunu başarabilmişsiniz kimsenin geçmişinde sadece iyi şeyler olduğu söylenemez ama bazende kendimizi iyi yönde ilerletebiliriz kısacası igeçmişimizde yaşadığımız iyi ve kötü şeyleri kontrol etmek bizim elimizde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş yapmışsınız,
    bazı insanlara bu dünyada evde oturmak için yaratılmış bazıları sosyal ortam karı kız vs.
    biz evde oturan kesimiz ypıcak bişey yok
  • Yazmayım yazmayım diyorum ama şu sosyallik baskısından bıktım artık. 18 Yaşındayım ve bugüne kadar girmediğim ''sosyal ortam'' kalmadı. Ama ben en keyifli, en mutlu anlarımı kendi kabuğuma çekildiğimde yaşıyorum. Arkadaşlarım telefonla beni dışarı davet ettiği zaman memleketten akrabalar geliyor, hastayım, işim var vs. diye bahaneler uydurup geri çeviriyorum. Yapım bu ne yapabilirim ki? Konu sahibi arkadaş kendince düşüncelerini paylaşmış ama bana göre evde oturup kitap okumak veya oyun oynamak kafelerde oturmaktan daha mantıklı geliyor.

    Elimin altında çayım kahvem var, sıcak evde mis gibi oturuyorum. Ne var dışarıda?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.