Şimdi Ara

bu ay dergilerde 5.1 testleri kaynıyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu aralar dergilerde 5.1 testleri kaynıyor, önce chip'de gördüm, sonra da pc world'de. zaten biri yaptı mı diğerleri de aynı testi sıralıyor teker teker, rekabet mevzuu. Allah bilir başka dergilerde de vardır set testi.

diyeceğim o ki şimdi bu dergileri almayı düşünen ya da almış olup tarayıcı veya kaliteli fotoğraf makinası da olan varsa bir zahmet buraya sayfaları upload etse de hepimiz yararlansak. şimdi gidip alacağım ama, ne zaman böyle hevesle gidip dergi alsam içinden 2 sayfalık "DEV TEST" adı altında fos bir yazı çıkar.(özellikle oto ve motor dergilerinde asla şaşmaz bu olay). ayrıca tek bir yazı için de almayı gönlüm elvermiyor. eğer bu dergilerden sayfaları buraya upload eden olursa çok müteşekkir oluruz.

• 1997-2000 yılları arasında bu dergilere oyun incelemesi yapıyordum.Donanım testlerini nasıl yaptıklarını çok iyi biliyorum. Masa başında sonuçlanıyor testler.Kesinlikle sistemleri bile görmeden sadece teknik değerlerine bakarak yapıyorlar testleri.Ayrıca yabancı donanım sitelerindeki incelemelerden de yararlanıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

1997-2000 yılları arasında bu dergilere oyun incelemesi yapıyordum.Donanım testlerini nasıl yaptıklarını çok iyi biliyorum. Masa başında sonuçlanıyor testler.Kesinlikle sistemleri bile görmeden sadece teknik değerlerine bakarak yapıyorlar testleri.Ayrıca yabancı donanım sitelerindeki incelemelerden de yararlanıyorlar.

İşte tecrübe konuştu bulmuşken sorayım.
    Sadece ses sistemlerinimi böyle test ediyoalr yoksa tüm ürünlerimi.
  • Hemen hemen tüm donanım testlerini böyle yapıyorlar.Dikkat edin testlere örnek vereyim: 20 tane lcd karşılaştırması yapıyorlar.Ellerinde sadece 2-3 model oluyor.Gerisini diğer kaynaklardan yararlanarak yazıyorlarİşlemcilerde de aynı şekilde çoğunlukla yabancı donanım sitelerinden faydalanıyorlar.
  • Yuhh yuhh yuhh... İşleri böyle yürütüyorlar... Bu kadar basit... Türkiye'de birçok dergi sektörü böyle hareket ediyor zaten... Aslında biraz da hak vermek lazım, ellerinde imkan da yok ki...
    quote:

Hemen hemen tüm donanım testlerini böyle yapıyorlar.Dikkat edin testlere örnek vereyim: 20 tane lcd karşılaştırması yapıyorlar.Ellerinde sadece 2-3 model oluyor.Gerisini diğer kaynaklardan yararlanarak yazıyorlarİşlemcilerde de aynı şekilde çoğunlukla yabancı donanım sitelerinden faydalanıyorlar.
  • Bİzleri aydınlattığın için teşekkürler Aykutx
  • Bu konuda isteseler ithalatçılar yardımcı olabilir ama nerdeeee.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

1997-2000 yılları arasında bu dergilere oyun incelemesi yapıyordum.Donanım testlerini nasıl yaptıklarını çok iyi biliyorum. Masa başında sonuçlanıyor testler.Kesinlikle sistemleri bile görmeden sadece teknik değerlerine bakarak yapıyorlar testleri.Ayrıca yabancı donanım sitelerindeki incelemelerden de yararlanıyorlar.

+1
    Banada bunca zaman komik gelmişti testleri demek böyle yapıyorlarmış .
  • quote:

Orjinalden alıntı: fifo

quote:

+1
    Banada bunca zaman komik gelmişti testleri demek böyle yapıyorlarmış .

zaten böyle olması normal, adamların butçeleri de fazla değil. örnek verirsek pc world bu ay 22 tane 5+1 incelemiş. iyide sen 22 tane 5+1 i nereye temin edip inceleme fırsatın olacak. hadi inceledin. derginin diğer kısımları ne olacak. sonuçta çok fazla insan çalışmıyordur bu yerlerde. ayrıca 5-6 aydan sonra tekrar başa dönüp aynı konuları cümleleri ve resimleri değiştirip, tekrar yayınlıyorlar.

• Testlerin baştan savma yapıldığı çok belli zaten. Bugün dayanamadım ve chip in 5.1 sistemleri test ettiği sayıyı aldım ve testi okurken epey güldüm Sadece z-5500 ve frisby nin bir modeline yorum yapmışlar o da iki satır diğer modeller hakkında bir şey yok. İkinci sırada ki frisby x10d içi hiçbir yorum yok, bu sistem neden ikinci oldu nedir ne değildir hiçbir şey yok sadece kutusunun üstünde ki özellikleri yazmışlar ve ufak bir yorum yazmışlar aynen yazıyorum 'Mutlaka göz atmalısınız' yahu neye göz atacaz biraz bahsetsene sen şu sistemden nasıl bir performans sergilemiş ses kalitesi ne alemde yüksek seste ki distorsiyon seviyesi nedir vs vs.. bunların hiçbiri yok sadece göz atmalıymışız hay allahım ya.. Çok kötü bir test olmuş valla ne diyeyim testin başından sonuna kadar artık neredeyse ses sistemleriyle az çok ilgilenen herkesin bildiği rms nedir pmpo nedir dts, dd nedir gibi soruların cevaplarıyla testi karambole getirmişler ama sistemler hakkında net yorumlar yok Bu incelemeyi okuyupta asla sistem alınmaz valla eskiden de böyle yaparlardı ama şimdi sanki biraz daha kötü gibi geldi bana yani en azından her sistem için bir yorum yapın canım bu kadarıda olmaz ki ama. Pc world ün de testini merak ettim valla yarın da onu alayım bakayım ne yazmışlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: venom800

Testlerin baştan savma yapıldığı çok belli zaten. Bugün dayanamadım ve chip in 5.1 sistemleri test ettiği sayıyı aldım ve testi okurken epey güldüm Sadece z-5500 ve frisby nin bir modeline yorum yapmışlar o da iki satır diğer modeller hakkında bir şey yok. İkinci sırada ki frisby x10d içi hiçbir yorum yok, bu sistem neden ikinci oldu nedir ne değildir hiçbir şey yok sadece kutusunun üstünde ki özellikleri yazmışlar ve ufak bir yorum yazmışlar aynen yazıyorum 'Mutlaka göz atmalısınız' yahu neye göz atacaz biraz bahsetsene sen şu sistemden nasıl bir performans sergilemiş ses kalitesi ne alemde yüksek seste ki distorsiyon seviyesi nedir vs vs.. bunların hiçbiri yok sadece göz atmalıymışız hay allahım ya.. Çok kötü bir test olmuş valla ne diyeyim testin başından sonuna kadar artık neredeyse ses sistemleriyle az çok ilgilenen herkesin bildiği rms nedir pmpo nedir dts, dd nedir gibi soruların cevaplarıyla testi karambole getirmişler ama sistemler hakkında net yorumlar yok Bu incelemeyi okuyupta asla sistem alınmaz valla eskiden de böyle yaparlardı ama şimdi sanki biraz daha kötü gibi geldi bana yani en azından her sistem için bir yorum yapın canım bu kadarıda olmaz ki ama. Pc world ün de testini merak ettim valla yarın da onu alayım bakayım ne yazmışlar.

Pc world dergisinin test incelemesini de okuyunca bizimle paylaşırmısın.

• ben de merak ederek PC World deki testleri inceledim.O kadar sığ bir test ki dergiyi aldığıma pişman oldum.Evvela kimsenin para vermeyeceği bir sürü seti koymuşlar.içlerinde iyi bildiğimiz iki set var Z5400 diğeri de g500. diğer 20 tanesi fısss.sonra güya test etmişler z5400 ü birinci g500 ü de en iyi fiyat peformans birincisi yapmışlar.venom800 arkadaşa teşekkürler en azından
    Chip dergisinin berbat testini merak edip almamı engelledi. bu dergilerin yabancı versiyonlarını zaman zaman indiriyorum.birini size vereyim PDF formatında.
    Resme tıkla..

http://r a p i d s h a r e.com/files/25350441/711.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zencefi1 -- 26 Mayıs 2007; 2:11:55 >

• @atorbaci pcworld ün incelemesi de chip in ki kadar kötüyse bende almaktan vazgeçtim o zaman gerek yok boşa para harcamaya saol uyarı için Ya aslında gülmek için falan alınabilir ama bazende insanın sinirini bozan şeyler oluyor abuk sabuk yorumlar falan vs.. Bu arada teste katılan diğer hoparlörler fason markalar falan mı acaba? Yoksa kaliteli markaların çok düşük modelleri mi?
  • venom800 hocam, gerçekten çok komik
    quote:

Testlerin baştan savma yapıldığı çok belli zaten. Bugün dayanamadım ve chip in 5.1 sistemleri test ettiği sayıyı aldım ve testi okurken epey güldüm Sadece z-5500 ve frisby nin bir modeline yorum yapmışlar o da iki satır diğer modeller hakkında bir şey yok. İkinci sırada ki frisby x10d içi hiçbir yorum yok, bu sistem neden ikinci oldu nedir ne değildir hiçbir şey yok sadece kutusunun üstünde ki özellikleri yazmışlar ve ufak bir yorum yazmışlar aynen yazıyorum 'Mutlaka göz atmalısınız' yahu neye göz atacaz biraz bahsetsene sen şu sistemden nasıl bir performans sergilemiş ses kalitesi ne alemde yüksek seste ki distorsiyon seviyesi nedir vs vs.. bunların hiçbiri yok sadece göz atmalıymışız hay allahım ya.. Çok kötü bir test olmuş valla ne diyeyim testin başından sonuna kadar artık neredeyse ses sistemleriyle az çok ilgilenen herkesin bildiği rms nedir pmpo nedir dts, dd nedir gibi soruların cevaplarıyla testi karambole getirmişler ama sistemler hakkında net yorumlar yok Bu incelemeyi okuyupta asla sistem alınmaz valla eskiden de böyle yaparlardı ama şimdi sanki biraz daha kötü gibi geldi bana yani en azından her sistem için bir yorum yapın canım bu kadarıda olmaz ki ama. Pc world ün de testini merak ettim valla yarın da onu alayım bakayım ne yazmışlar.

• ben genelde PCNet alıyorum ve bence çoğu ürünün testini baştan savma yapmıyorlar. mesela anakart, ekran kartı gibi donanımsal parçalarda teknik detaylara yer verdikleri gibi boardun kalitesinden soğutmasından da bahsediliyor. yani sadece teknik bilgilere bağlı kalınmıyor. hatta ürünleri + ve - leriyle değerlendiriyorlar. yine dergide yazıldığı kadarıyla firmalar, inceleme için ürün gönderiyorlarmış...

aslında incelenmesi en zor olan ürün belki de ses sistemleridir. çünkü bu iş teknik verilerden çok, kulak zevkinde bitiyor. ama en azından test verileri olarak setlerin verebildikleri alt-üst frekansları, işçiliğini, ergonomisini ve distorsion seviyesini belirtmeleri gerekirdi...
  • @CWaRRioR dostum bende pcnet i takip ederim ama maalesef onlar da ses sistemi testlerinde pek başarılı değiller. Sanırım 2005 yılıydı tam hatırlamıyorum ama dergiyi bulurum o yıl yapılan bir test vardı çok hoparlörlü sistemler ile ilgili, teste z-5500 yoktu ama megaworks, gigaworks ve jazz spkeaker vardı yani sistem çeşitliliği bakımında iyi ama yine de çok sağlam içeriği olan bir test değildi yine baştan savma yapılmış ve her zaman söylenen klişe sözlerle geçiştirilmiş bir test idi. Testin galibi gibi bir şey yoktu sanırım sadece hoparlörlere puan verilmişti akşam o dergiyi bulup daha fazla bilgi veririm size arkadaşlar. Gerçi aranızda mutlaka o sayıyı almış olan arkadaşlar vardır tahminimce
  • quote:

@CWaRRioR dostum bende pcnet i takip ederim ama maalesef onlar da ses sistemi testlerinde pek başarılı değiller. Sanırım 2005 yılıydı tam hatırlamıyorum ama dergiyi bulurum o yıl yapılan bir test vardı çok hoparlörlü sistemler ile ilgili, teste z-5500 yoktu ama megaworks, gigaworks ve jazz spkeaker vardı yani sistem çeşitliliği bakımında iyi ama yine de çok sağlam içeriği olan bir test değildi yine baştan savma yapılmış ve her zaman söylenen klişe sözlerle geçiştirilmiş bir test idi. Testin galibi gibi bir şey yoktu sanırım sadece hoparlörlere puan verilmişti akşam o dergiyi bulup daha fazla bilgi veririm size arkadaşlar. Gerçi aranızda mutlaka o sayıyı almış olan arkadaşlar vardır tahminimce

haklısın dostum, açıkçası forumdaki kadar ayrıntılı inceleyeceklerini pek düşünmüyorum zaten. genelde donanımsal ürünleri ayrıntılı inceliyorlar...ben ses sistemi testlerine pek rastlamadım. PCnet'te sadece gigaworks s750 ve megaworks thx 550 görmüştüm, onlarda karşılaştırmalı testler değildi, daha çok ürün tanıtımlarıydı...

hangi derginindi hatırlamıyorum ama forumda birisi gigaworks s750 ve z5500 karşılaştırmalı testini vermişti. yaptıkları test kesinlikle havada kalıcak türden, basit bir incelemeydi bence...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.