|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juan - Juan -- 22 Ocak 2021; 23:59:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu arıza nedir , çözümünü nasıl yaparım
-
-
Sanki enjektörün bir tanesi şu anda iptal yani çalışmıyor. Arıza cihazına bağlatmanız lazım aracı, o zaman durum anlaşılır.
_____________________________ -
1 derece de dizel in böyle gürüldemesi normal. ama sizin kızdırma bujilerine baktırmanız lazım enjektörlere değil
_____________________________ Citroën C2 HDi 70 DV4TD 8HZ - 2007
Citroen C2 VTR 110 Tu5JP4 NFU - 2005
Peugeot 3008 Premium Pack HDi FAP 110 DV6TED 9HZ - 2010 -
quote:
Orijinalden alıntı: Vincent541 derece de dizel in böyle gürüldemesi normal. ama sizin kızdırma bujilerine baktırmanız lazım enjektörlere değil
nesi normal bunun gemi pistonu mu bu ?
_____________________________ DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..." -
Enjektör, ben hiç benzin enjektörünü değiştirmedi 110 km de mazot enjektörü bozuluyor mu ? Hay ben böyle arabanın baktım fiyatları da çok pahalı.
_____________________________ İmzanız kural içidir.Lütfen uymanız gereken kuralları okumaya teşrif gösterelim.Kural dışı neresidir,onuda açıklamaya tenezzül edelim. Hayatı fantala ki o seni baltalamasın... -
Soğuk havada ilk marşta çalışmıyor, hatta bazen 5-6. Marşta zar zor çalışıyor fakat sicak havada ise hiç böyle sorun yapmadan tek marşta çalışıyor değil mi?
Ayrica bazen marsi veriyorsun, girgirgir ediyor devir saati 0 gözüküyor ve 10 sn sonra tirtirtir normal çalışmaya devam ediyor değil mi?
Bunun aynısını ben aracimda yaşıyorum sebebini de biliyorum.
Hatta bir sabah 5 derece havada ne yaparsam yapagim ( kontağı 4 kez ac kapa yaptım buji ısınsın diye) yine de calistiramadim. Sonra sorunu buldum tabi.
Bunların hepsi tek bir şeye işaret ediyor hocam, oda net enjektörler..
Geçmiş olsun, enjektörler den dolayi böyle yapıyor. Olayin kızdırma bujisi vs hiç alakası yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 23 Ocak 2021; 2:14:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 2011- Ford - Fiesta - 1.4TDCi - Titanium X
Garage Fiesta''To punish and enslave...'' -
Peki Enjektörlere hangi işlem yapılması gerekiyor. Bobin mi değişcek , memesi mi değişcek yoksa temizlik mi yapılacak acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Sökülüp önce test edilmeye gönderiliyor enjektörler, ondan sonra ise gerekli görünen kısımlar rektifiye ediliyor. Ya da enjektörler değiştiriliyor hocam.
Ustanin yorumu buydu, ben yaptirmadim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 2011- Ford - Fiesta - 1.4TDCi - Titanium X
Garage Fiesta''To punish and enslave...'' -
Enjektör çalışmıyor olsa da araç bu sesi yapmaz çiğ yakıt atar onuda sen egzoz da görürsün.
enjektör kütüğü olabilir.
_____________________________ Karavana bakırdandır kışla yolu çamurdandır zengini bedel öder askerimiz fakirdendir...
-
Onu da yapıyor hocam. 5-6 sn grimsi duman atıyor. Sonra kesiliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juan - Juan -- 27 Ocak 2021; 9:46:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Juan - JuanOnu da yapıyor hocam. 5-6 sn grimsi duman atıyor. Sonra kesiliyor
Çok normal ilk çalıştırmada oluşan ani akım hatta ki nemi kiri kurumu atar egzoz ucunda ıslak siyah bir leke oluşur yanmayan yakıtı attığı için.
Yağın seviyesini de ölç hani olmaz da enjektör dedikleri için segman flan sızdırır kartele falan kaçar gerçi oda üfleme yapardı yağ çubuğunu falan atar anlardın
_____________________________ Karavana bakırdandır kışla yolu çamurdandır zengini bedel öder askerimiz fakirdendir...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt