Şimdi Ara

Bu araba bıktırttı artık. Bakar mısınız belli başlı sorunlarım var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar. Aracım hakkında belli başlı sorunlarım var ve babam arabayla fazla ilgilenmediğinden dolayı artık ben yaptırma yoluna gireceğim. Lütfen geçen ki konum da olan troller gelmesin , büyüklerim cevaplarsa sevinirim.

Aracımız : 2004 focus comfort 139 Binde.
    Yaşadığım problemler :

1)Arabayı çalıştırmak için Kontağı çevirdiğimde araba değişik bir tepkiyle motoru çalıştırıyor. Anahtarı çevirdikten sonra arabada bazen takırdayarak çalışma şekli oluyor , bu neden olur ?
    2)Çukurlara girdiğimde tak tuk sesler geliyor , sanki birşey başka birşeye vuruyor. Bu neden olur ?
    3)Trafikte giderken inanmazsınız ama araba kendine gaz veriyor ve ne zaman duracak olsam araba titriyor ve devir 0'dan yükselip iniyor(en son 1500 devirde takılı kaldı) ve bu işlemi Klima açıkken daha çok yapıyor. Bu neden olur ?
    4)Trafikte beklerken direksiyon titriyor.
    5)Arabayı ilk çalıştırdığım da direksiyon çok rahat çeviriliyor fakat ilerleyen dakikalarda ağırlaşıyor. Bu normal midir ?

Not : belli başlı sorunlarım bunlar , yardım ederseniz çok sevinirim. Ben arabamın sorunsuz olmasını istiyorum , babam da bu aralar maddi sıkıntılar yaşadığı için arabayı götüremiyoruz. Benim devletten aldığım KYK ile yaptıracağım belli başlı bölümleri. Lütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevilenAdam -- 20 Nisan 2017; 19:25:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Rolanti motoru

Alt takım

Rot balans

lastik kontrolü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myz1453 kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de direksiyon ağır ya , bunu nasıl halledeceğim. Çok da ağır değilde iki elle fazla manevra yapamıyorum. Bazen araba çalıştığında ilk başlarda kuş gibi hafif oluyor bazen de acayip ağır.

• SevilenAdam kullanıcısına yanıt
    Bu konuda net bilgim yok. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur kardeşim.

• myz1453 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Direksiyon hidroliği eksilmiş mi? Kontrol edin eksikse uygun olan yağ ile tamamlayın, yağ çok eskimişse yenileyin ilk etapta bunlar yapılabilir. Mobil in direksiyon hidrolik sıvısı iyidir, gerekli teknik şartnameleri sağlıyorsa incelemenizi öneririm. Uygun olanı seçmek kaydıyla.

Saygılarımla

• sadece meraktan soruyorum pert kaydı veya agır hasarı var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok hocam Pert Kaydı yok. Sadece ön çamurluk değişmiş.Eski kaza tutanakları var hala elimizde , bir de bizim kullandığımız yıllar arasında arkadan vurdular arabaya , o da tampon ve bagaj kapağı ile ilgiliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevilenAdam -- 20 Nisan 2017; 19:32:04 >
  • player_x P kullanıcısına yanıt
    Hocam shellin hidrolik yağını kullanıyorduk , bakalım bir de sizin denediğinizi deneyeyim. Teşekkürler , diğer yazdıklarım hakkında bilginiz var mı ?

• aracınız bakım istiyor
    ön takım
    ve geneli motor parçaları gibi gözüküyor
    direksiyon hidroliği
    ve bunun benzeri

iyi bir ustaya gidip fiyat çıkartın parça parça yaptırın

güzel olacaktır.
    Shell de gayet iyi ürünlere sahip bir markadır, rölanti düzensizliğinde ilk bakılacak yerler boğaz kelebeği temizliği(würth markasına ait boğaz kelebeği temizlik spreyi var diye biliyorum) ve maf sensörü temizliğidir. ( Maf sensörünü balata spreyi ile değil yağsız kontak spreyi ile temizleyin!)

İlk olarak ucuz maliyetli ve ilk bakılması gerekenler bunlar, eğer düzelme olmazsa daha pahalı parça değişimlerine geçilebilir.

Amortisör kulelerinde boşluk var mı kontrol ettirin eger yoksa amortisörler patlak mı kontrol edin herhangi bir yağ sızıntısı olup olmadığını inceleyebilirsiniz.

Saygılarımla

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Bencede öyle gözüküyor hocam ama ne yapsam babama şurada şu hata var diyorum , ben a derken babam z diyor.

Sağolun hocam değerli yorumlarınız için.

• Arabaya hiç bakım yaptırmıyor musunuz ? Arada bir ustaya gidin bir çayını çorbasını için bütün sorunlarınız çözülür.
    Rica ederim umarım sorunlarınız büyük oranda çözülür.

Saygılarımla.

• Brian O Conner kullanıcısına yanıt
    Yok hocam. Babamı sanayiye zor götürüyorum. Anca kendisi anlayıp hissedecek ki öyle yaptıracak ama babam maalesef arabadan fazla anlamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SevilenAdam

Yok hocam. Babamı sanayiye zor götürüyorum. Anca kendisi anlayıp hissedecek ki öyle yaptıracak ama babam maalesef arabadan fazla anlamıyor.

Al bendende o kadar Ben arabaya ne kadar temiz bakmaya çalışsamda babam arabanın içine ediyor. Ben olmasam ne sanayiye götürür ne yıkamaya götürür. Yolda kalırsa bırakır arabayı olduğu yerde taksiye biner gider.
  • Büyük sorunlarınız yok her eski araba gibi rot balansa girip eksikleri belirlenip alt-ön takım yapılacak,rölantiye usta bakacak, bir de direksiyoncuya uğranacak.Bunlar basit şeyler yağsız,susuz bırakmayın aracınızı asıl sorunu o zaman yaşarsınız
    Fren hidroliğini direksiyon hidroliğine eklemeyin ikisi birbirinden farklı sıvılardır.

Saygılarımla.

Yok hocam onlar ayrı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.