Merhabalar. Bu konulara pek yakın olmadığım için sorumu af buyurun...
Seagate ST3250310AS 7200rpm 250GB harddiskim var fakat alan yeterli olmadığı için değiştirmek istiyorum. İnternette 500GB TOSHIBA 2.5 5400RPM 8MB SATA3 MQ01ABF050 modelli harddiski gördüm ve bunu almak istiyorum. Fakat anakarta uyumluluk sorunu ya da başka birşeyden sıkıntı yaşar mıyım emin olamadım. Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.
seçtiğin disk laptop diski ama senin anakartındada çalışır yanlız masaüstü diski kadar hızlı olmaz o yüzden 3.5 inç 7200rpm disk alsan daha iyi olur
quote:
Orijinalden alıntı: muratbolat52
Merhabalar. Bu konulara pek yakın olmadığım için sorumu af buyurun...
Seagate ST3250310AS 7200rpm 250GB harddiskim var fakat alan yeterli olmadığı için değiştirmek istiyorum. İnternette 500GB TOSHIBA 2.5 5400RPM 8MB SATA3 MQ01ABF050 modelli harddiski gördüm ve bunu almak istiyorum. Fakat anakarta uyumluluk sorunu ya da başka birşeyden sıkıntı yaşar mıyım emin olamadım. Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.
İyi forumlar..
Anakart Modelim: Gigabyte g41m-es2l
Selam Almak istediğiniz TOSHIBA HDD sizin masaüstü bilgisayar için çok yavaş kalır. Çünkü 5400 RPM(Devir). Oysa sizin kullandığınız SEAGATE 7200 RPM(devir). Kullandığınız HDD mutlaka 7200 devirli ve en az 32 MB önbellekli olursa, performans açısından daha verimli olur. Eğer bu 64 MB önbellekli olursa tadından yenmez. :))
Yani seçtiğiniz HDD masaüstü için uygun olmadığı gibi performansta alamazsınız. Bu HDD'ler laptoplar için üretilmiştir. Masaüstüne takılmaz diye bir şey yok ama memnun kalmazsınız.