Bildirim
BU ANA KADAR KULLANDIĞIM EN İYİ O/C OLAN ANAKART VE İŞLEMCİ
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
vay bea birazdaha yoklıyım dedim ve 320fsp işlemci 2560mhz oldu %60 o/c -
süper gitmiş yav bu anakarta göre.....
spi 1m kaç sn de hesaplıyor? 2600mhz iken merak ettim :) -
quote:
Orjinalden alıntı: Jason B.
süper gitmiş yav bu anakarta göre.....
spi 1m kaç sn de hesaplıyor? 2600mhz iken merak ettim :)
son noktasına kadar katılıyorum -
Osman sen overclock yaparmıydın?
-
quote:
Orjinalden alıntı: öztin
vay bea birazdaha yoklıyım dedim ve 320fsp işlemci 2560mhz oldu %60 o/c
Tebrikler kardeş..
İşlemciye ve rame ne kadar volt verdin??
Arkadaşların dediği gibi süper pi eklemeni bekliyoruz...
Son olarakta Orthos ta felan stabilmi... Test ettinmi... -
quote:
Orjinalden alıntı: hedayse
quote:
vay bea birazdaha yoklıyım dedim ve 320fsp işlemci 2560mhz oldu %60 o/c
Tebrikler kardeş..
İşlemciye ve rame ne kadar volt verdin??
Arkadaşların dediği gibi süper pi eklemeni bekliyoruz...
Son olarakta Orthos ta felan stabilmi... Test ettinmi...
işlemci 1.50
ram 2.1
teste gerek yok kaç gündür 2400mhzde kullanıyorum
-
kardeş test yapman senin faydana olacaktır. Hiç ummadığın anda reset yersin önemli bi işin olur yarıda gümler. Elbette karar senin ama bence teste tabi tut full yükte zorla işlemciyi hem ısıları görürsün ful yükte hemde stabiliteyi görürsünn...
Saygılarrrrrrr -
Nasıl öyle cart diye 320FSB yapıyorsunuz ya? Bios'dan mı yazılımla mı yaptınız acaba? CPU-Z görüntüsü falan koysanız da şu ram hızını, cpu/dram oranını ve timingleri nasıl ayarlamış bir baksak. -
quote:
Orjinalden alıntı: February 29th
Nasıl öyle cart diye 320FSB yapıyorsunuz ya? Bios'dan mı yazılımla mı yaptınız acaba? CPU-Z görüntüsü falan koysanız da şu ram hızını, cpu/dram oranını ve timingleri nasıl ayarlamış bir baksak.
isterdim ama sattım bu parçaları yenilerini alayım yine deniyeceğim -
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: February 29th
Nasıl öyle cart diye 320FSB yapıyorsunuz ya? Bios'dan mı yazılımla mı yaptınız acaba? CPU-Z görüntüsü falan koysanız da şu ram hızını, cpu/dram oranını ve timingleri nasıl ayarlamış bir baksak.
isterdim ama sattım bu parçaları yenilerini alayım yine deniyeceğim
Satmasaydanız şaşardım zaten!Yenilerini alayım derken?
-
bende bi ara biostar anakart vardı modelini hatırlamıyorum bir de celeron 2.0GHz vardı anakarttan fsb birer birer artmadığı için fsb yi 400 den tek adımla
533 e çekince işlemci 2 den 2.6GHz hızına çıkmıştı yüzde 33.333333 overclock oldu yani ama noldu her iki halde de celeron celerondur bir işe yaramadı
-
quote:
Orjinalden alıntı: ManDown
bende bi ara biostar anakart vardı modelini hatırlamıyorum bir de celeron 2.0GHz vardı anakarttan fsb birer birer artmadığı için fsb yi 400 den tek adımla
533 e çekince işlemci 2 den 2.6GHz hızına çıkmıştı yüzde 33.333333 overclock oldu yani ama noldu her iki halde de celeron celerondur bir işe yaramadı
%33 nedir ya?
Öztin hocam ben soruma cevap alamadım, biostan mı yazılımla yaptınız bu overclock'u? Sizin bu yazdığınızı okuduktan sonra bir arkadaşıma bu anakarttan tavsiye ettim de.
-
Osman abi , tebrikler. İkinci el'in adami bilirdim bende seni , megersem o/c 'a da takiliyormussun =)) guzel.. -
Burayı okudum ve gidip asus m2a vm aldım ama anakart 260 fsb yi bir türlü geçmedi (son bios yüklü) İşlemcim sempron 2800+ (Önceki anakartımla-epox 6100-320 fsb ye kadar voltaj vermeden çıkabiliyordum)
Acaba sorun ne olabilir, bilgi verebilirmisiniz? -
arkadaşım fsb artıramamanın nedenleri farklı olabilir
-işlemci takoz çıkmıştır(şans)
-ram hızını bilmiyorum ama fsb artınca artacağında ram sınıra gelmiş olabilir
-pcix/pci hızlarını sabitlemen gerekli
-voltajı ne kadar artırdın?
-ht çarpanını düşürdünmü(gerçi epoxla o denli oc yaptıysan 3. ve 5. maddeyi bilirsin)
ben bu anakart kullanan arkadaşlara şunu sormak istiyorum..overclock sonrası kuzey köprüsü(anakart) sıcaklığı ne kadar artıyor...normal ve overclock sonrası anakart ısı değerlerini verdiğiniz fsb değeri ile yazıp paylaşırsanız sevinirim -
- işlemcim takoz değil çünkü daha önce 8*300: 2400 mhz de kullandım
- ramler 533 ama onları 400 e çekiyom yinede olmuyor
- anakartta böyle bir ayar yok veya ben bulamadım
- 1.45 e getirdim (önceki anakartımda buna dokunmuyordum)
- 3X(600)'e düşürdüm
Yardım için yinede sağol -
bende bu ankart ile sempron 3000 almayı düşünüyorum....bi kaç yerde kitlenme vb sorunlardan bahsedilmiş..sende durum nasıl..birde kullandığın ram lerin markasını yazarmısın?
ben zamanında athlon64 2800 ile epox anakartta(nforce3-250) voltaj verdiğim halde 260fsb yi geçemiyordum..sonraları kullandığım gigabyte anakartta(geforce 6100) voltajsız 268fsb ye kadar çıkabildim ve sorunsuz kullandım....artık markadan mı,chipsetten mi bilinmez ya oluyor işte -
Kilitlenme olmadı ama sanki biraz yavaş, her an donacakmış gibi çalışıyor. Kartı dün aldım yarın iade edecem. Bu işi nvidia daha iyi yapıyor. 6150 çipsetli anakartımda var o daha hızlı çalışıyor.
Ramler Twinmos 533 -
msi ın 690 chipsetlilerinde sorun yok ama onlardada overclock işi imkansız....chipset değilde işi asus batırmış gibi....neyse bende epox un 6100 üne yöneleceğim sanırım..cevaplar için sağol
http://www.epoxtr.com/anakart/ep-af550g_pro.asp
Benzer içerikler
- perçin nasıl sökülür
- termal macun önerisi
- kuru buz nerede satılır
- cfm nedir
- saf alkol
- termal macun önerisi
- sıvı metal
- overclock nasıl yapılır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X