Şimdi Ara

Bu akım nezaman geçecek?liseliler,ergenler,amcalar abiler (inci,eksi,9gag,sosyal medyalar vs.) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
7
Favori
5.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 94'lüyüm, o anlatığın dönemin son yıllarını yaşayabildim.Keşke o günlere geri dönebilseydim
  • Konu dışında böyle kaliteli yazılar okumayalı epey zaman olmuş, bu bile içinde bulunduğumuz dönemdeki algı ve kültür yapısının ne kadar köreldiğinin, vasatlaştığının göstergesidir.
    Konuyu takibe aldım.
    Tebrikler.
  • 1 siyah torba tasolarım ve 3-5 tanede puştum var hala saklarım çocuklarıma gösterecem inş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

of yine gelmiş biz çocukken böyleyciler. ulan 20 yaşında varsın yoksun ne çocukluğu diyorsun. görende 68 kuşağı sanıcak anasını satayım

Arkadaşım konu biz çocukken şöyleydi böyleydi meselesi değil.Adamın yazdıklarını önce bi okuyun ondan sonra ne yazacağınıza karar verin.

Herkesin döneminde şartlar farklıydı popüler şeyler vardı her dönemde kim ne derse desin herkes yaşamıştır onları tamam kabul.Ama insanlara yukardan bakmak yaralarına basmak eksik yanlarının üzerine gitmek niye ? Arkadaş bundan yakınmış kendisinede hak veriyorum.İphone kullanabilirsin , starbucks larda takılabilirsin marka bağımlısı , değişik yaşam tarzı, müzik anlayışında olabilir buna kimsenin bişey deme hakkı yok.Ama bu tarz insanların başkalarını ezmeyede hakkı yok olay bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

94'lüyüm, o anlatığın dönemin son yıllarını yaşayabildim.Keşke o günlere geri dönebilseydim

Aynen
  • Açıkcası gelecek nesilden hiç ümidim yok.Hepsini özetlemişsin zaten.Hiçbir dünya görüşü olmayan bom boş insanlar.Bu forumdada bolca mevcut o adamlardan ben analarına babalarına acıyorum kendilerine değil yazık ne diyelim.
  • kim okucak bunu özet yoksa eyvallah ben kaçar
  • 96lıyım yani şuan tam o akımın ortasındayım. Ben de her ne kadar yaşamamış olsam da o günlerin geri gelmesini isterim. Ama ben bu akımın içinde olmak istemiyorum takmıyorum. Okulda bile o durumu görüyosun herkesin elinde iphoneler beatsler felan. Hayır hakkını verseler bişey demicem. Arkadaş ortamını da o tip olmayanlardan seçiyorum. Milletin dediğine kafayı takmıyorum pek. Kısacası bu insanın elindeki bi durum aslında.
  • bizim zamanımızda çizgi filmler de çok güzeldi bir kere tom ve jerry, ayı yogi, değerli, maske, pembe panter, sevimli kahramanlar tsubasa, voltran, spiderman x-men ve pek çok marvel çizgi dizileri, daha sonra 2000 yılına girdiğimizde önce fox ardından jetix akımı başladı... casus köpekleri heathcliffi keneyi andy'i 402 nolu sınıfı severek izlemeye başladık, ben 2005 yılına kadar yerel televizyon kanallarımız dışında (trt, atv, kanal d gibi) fox ve jetix izledim ancak o yıl liseye başladığım ve yeni bir eve taşındığımız yıl olmuştu güzelim kablolu yayından ne güzel jetix izliyordum taşındıktan sonra kablolu yayın da yaptırmadık o günden beri tabi çizgi film izlemeyi bıraktım diyebilirim... şimdi yeğenlerim izlediği cartoon network kanalına bakıyorum da ha işe yarayan güzel bir çizgi film olsa at çöpe gitsin hepsini birbirinin tekrarı bölümler iki kıytırık çizime flash animasyon efekti uygulanmış amaçsız duygusuz çizgi filmler flash oyunların çizgi film hali gibi

bir de 80 li 90 lı kuşağın yeni kuşağa göre şanslı olmasının bir sebebi de her şeye kolay erişemiyor oluşumuzdu ne doğru düzgün cep telefonu ne de bilgisayar vardı internet denen şeyi haberlerde bile duyduğumu hatırlamam... ödevler için araştırma yapılacak olduğunda mevcut kitaplar yeterli değilse şehir merkezindeki kütüphaneye gidilirdi, şimdi ise bir tıkla aradığından fazlasına ulaşabiliyorsun ve bunun dışında 90 kuşağı olmasa da 80 kuşağı hem eski dönemi hem de yeni dönemi yaşadıkları, 80 darbesinin sonuçlarından çocuk oldukları için fazla etkilenmediklerinden gerçekten şanslılar

• quote:

Orijinalden alıntı: chatixx

quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

of yine gelmiş biz çocukken böyleyciler. ulan 20 yaşında varsın yoksun ne çocukluğu diyorsun. görende 68 kuşağı sanıcak anasını satayım

Akillanmayacaksın değil mi sen. Her konuda millete laf sokmaktan, aşağılamaktan, yalancı diyerek kendi egonu tatmin etmekten ne zaman vazgececeksin evladım sen.
    Arkadaşlar adam block listemdeydi yine ne demiş diye bakayım dedim yine aynı tavırda aynı igrenclikte yazılar yazıp ortalığı karıştırma derdinde. Halen block listenizde değilse biran önce şu ruh hastalıklı asosyal insanı blocklayın.

evet. mesajları ukala tavırda olan bir üye.
  • seksenlerin sonunu yaşadım harika bir çocukluk geçirdim yapacak çok şeyimiz vardı bu sözde sosyal medya ya da kutu dışında.. Sosyalliğin kralını yaşadık. Tabi her şey değişti şimdi. Düzeleceğini sanmıyorum. Daha da katlanılmaz bir hal alacak gibi duruyor. Neyse ki benim çocukluğum da böyle dönemler yoktu. İmkanlar kısıtlıyken kahkahanın kralını atıyorduk. Şimdi her şey var fakat bir çok şey yalan. Ve tebessümden öteye geçemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewee1212

Bu akım ne zaman biticek bilmiyorum.Fakat akımın başında inci sözlük var.Ekşi'ye laf atamayız.Ekşi Sözlük 1999'dan beri var ve kimseyi bozduğunu görmedim.
    İnci ise öyle bir nesil yaptı ki sözlük nedir bilmeyen kişilerin "inci s****",'panpa','caps var dediler geldik' diyerek dolaşmaktan zevk alır oldular.

Forumdonanımhaber'de bundan nasibini almıştı.Sonra 14.kural geldi.Ama hala konu dışı eski havasını bulmuş değil.

Bunların sorumlusuda birbilerine küfür etmeyi mizah,özgürlük sanan kişiler.

Her oluşumada laf etmiyorum bobiler,zaytug,itü,uludağ,ekşi bunlara ben değil kimse çıkıp bir işe yaramaz toplumu yok ediyor diyemez.Her kafadan görüşler var oralarda.

hocam inci amacına uygun olarak kullanılsaydı bence yüzyılın icadıydı. ben bi nevi onu project mayhem olarak görüyordum. nitekim bi süre bu işlevi gördü. ama işte yurdum insanı embesil biraz dozajı yok. beynen küçük insanların eline böyle malzemeler geçince işin bokunu cıkarıyorlar sonrasında da asıl emek veren insanlar yaptığı işten soğuyor. asıl keyif alanlar şikayet etmeye başlıyor.

• inci gençliğinden daha iyisini bekleyemeyiz düşene de bir tekmeyi bunlar vuruyor.
  • bunlardan sikayet edenler genelde bunların bi parcası olan ve bunlarla tatmın olmadıgı icin arada kendini dışarda tutarak değişimi eleştiren insanlardır. Neye dönùseceginize siz karar verırsinız. Sosyal medyada ısım yok, cevrem de benim gbi hala bu dönemde ınsan gbı sosyalleşenlerle dolu. Arkadasımi alır erkek erkege sohbet etmeye kahve ıcmeye gıderim mesela, etraftakilere bakıyorum da bılgısayar futbol gıbı bır ortak aktıvıte olmadan arkadaslarıyla sıkılmadan zaman geciremiyorlar, sonra ah eskiler vah eskiler..
    O dönemde olupta şu an olmayan hiçbi imkan yok, hepsi sizin elinizde.
  • söylediklerine katılıyorum. artık arkadaşlarımın 3 kelimesinin biri küfür. arkadaslar birbirine laf sokma dalaşında. kılık kıyafetine,parasına bakarak ayrım yapanlar var. 24 saat internetin başında veya televizyon başında olanlar var. türkiyenin en fazla %4'ü kitap okuyor. bu sürece gelişemeyiz. bunun nedeni beynimizi yıkayan kişilerdir. 5 yaşındaki çocuk bile facebook kurmuş küfür atabiliyor. eğer biz interneti doğru biçimde kullansaydık buralara gelmiyecektik. artık herkes facebook'ta hal hatır sormadan paylaşımımı,durumumu beğenirmisin diye soruyor. artık eve ödev için gelenler gizlice facebook'a giriyor. bunlardan bende bıktım. şimdi en önemli soru; kim interneti bilgi, veya yararlı birşey için kullanıyor ? ya oyundur ya facebook'tur. başka yaptıkları birşey yok. maalesef yeni nesil böyle.
  • 90 kuşağında çocuk olduğum için çok mutluyum...

Herşeyin en hasını, en doğalını yaptım. Mahallemizdeki ağaçlardan en taze meyveleri kopartıp yerdik, o zaman böyle manav felan bilmezdik. Sonra yeri geldi mahalledeki veletlerle cilli, taso, simiiitttt oynadım, ve yine yeri geldi alt mahalledeki veletlerle mahalle maçı yaptık. Yeri geldi kavga da ettik, yeri geldi güldük eğlendik. Ama çocukluğumuzu yaşadık. Teknolojiyi sadece hacıdan gelen ATARI 2600 model oyun cihazından ibaret sanırdım. İlk cep telefonunu gördüğüm günkü şaşkınlığımı halen daha unutamam. Ancak 16 yaşımda cep telefonum oldu ama olsun...

Sonra yıl 2000'di. Eve Vestel Funkey PC aldık yanına 56k modem ile 145 TTNET aboneliği vermişlerdi. O gün DH'dan aldığım aboneliğe sanal isim yazma gereği duymamıştım. (gerçi halen daha duymam) Çünkü saklanılacak kimse yok. Ama şimdi öyle mi. Eline interneti alan sanal bir kimlikle istediği naneyi yiyebilmekte. Şimdiki ufak çocuklara bakıyorumda, daha ilkokul çağında msn, chat, facebook takılıyorlar. O güzel dönemlerini bilgisayar başında öldürüyorlar... Yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 5 Mayıs 2012; 13:31:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

evettt ,, , aslında konuya yazmayı düşünmüyordum.

ama gönlüm el vermedi yazayım .

şimdi ben 1980 dogumluyum .

ve benim zamanımda cocukluk yazları para kazanıp bisiklet almaktı. aksamları kapı önünde oturup sohbet etmekti.

misket ve çeşitli birçok oyun oynamaktı.

zaten tv falan görenlere oooo zenginlere bak vs gözüyle bakılırdı. çünkü o zamanlar radyo bile çok pahalıydı. tv yi siz düşünün.

o zamanlar murat 131 i yada serçe si olanlar hergün arabasını yıkar , içinde otururlardı. bizlerde oyun oynarken topumuz falan çarpardı , sonra gelip bizi döverdi sahibi.

yada top oynarken biyere zarar mı geldi , kaçardık ama bizi yakarlardı ve döverlerdi.

amcalar vardı kahve önlerinde sohbet eden, bize nasihat eden dedeler. .

vs vs vs

başınızı şişirmek istemem ama şuanki durum acıkcası pek iyi değil. biz o zamanlar yani ben 15 yaslarındayken bir kıza yan baksam beni köy meydanında vururlardı

baskı vardı birkere. bir kızı alacaksan babasıyla konusuyordun o razı gelirse evleniyordun hiç sevip gezip tozmadan . baslık parası vs bahsetmiyorum bile.

herneyse,

şuanki geldiğimiz durumu özetliyorum. ;

küfür ile mizah. (bazı kimseler bunu başarıyor hakkaten. ama bazılarıda abartıyor)

çeşitli pahalı yerlerde mekanlarda yer bildirmek (resimler çekilmek vs )

facebookda durumbegendirme çabaları

aileye saygısızlık vs

geceleri sabahlara kadar oturmalar (ya normal bi işin olur neyse , ama bilgisayar başında sabaha kadar ne yapılı rki )

ve daha nice nice şeyler

ayrıca günümüz için yazdıklarının değişmesi için neler gerek neler.

neyse sustum

Okurken anılarım depreşti çok güzel yazmışsın yazmak istediklermin hepsi mevcut
    Sanırım O zamanlar dünya bize daha güzeldi.Derdimiz yoktu tasamız yoktu stres nedir ev geçindirme nedir
    bilmiyorduk.Sadece okuldan gelip hemen dışarı çıkıp oyunlar oynamak istiyorduk.Bir çok şeye aklımız ermiyordu
    daha mutluyduk bazen elimize verilen küçük harçlıklarla bakkala gidip top almaya çalışırdık sonra maç yapardık.
    o zamanlarda komşuluk bambaşka birşeydi hep annem komşuya gitmesini veya komşuların bize gelmesini isterdim.çünkü komşunun çoçuklarıda gelirdi bazen anlaşamazdık ama 2 dk sonra barışıp oyuna dalardık.Şimdi
    Komşuluk kültürü bitmiş kimse kimseyi tanımıyor güven duygusu insanlarda bitmiş.
    Şimdiki nesili evden çıkarmak zor.

• bir konuya daha değineyim. müslümanız diye geçinen türk milleti küfür atıyor,hırsızlık yapıyor,haram para yiyor. kim namaz kılıyor,kim kuran okuyor ?
  • haklısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: aböRjin

kardeş bu küresel bir olay bireylerle alakalı bir şey değil. hiç bir zaman o günlere dönmeyeceğiz. he biz şanslıyız ki yaşadık o günleri, yazdığın her cümlenin hatırası oluştu gözümde okurken.

ama gerçek bu maalesef.

+1
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.