Şimdi Ara

bu airtieste Qos ne işe yarıyor yardım arkadaşlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bütün forumlarda gezdim ancak bi türlü doğru yanıtı alamadım. ben şimdi apartmanca ortak kullanıyorum interneti 13 kişi. airties 5050 modemim var şifresinide biliyorum Qos ne işe yarıyor yani şimdi apartmandakilerin ip numarasını bildikten sonra onlara istediğim kadar hız atayıp o hızdan daha yukarı çıkamıyorlarmı? tam doğru cevabı veren yok lütfen bilgilendirin bu konuda çünkü apartmandakiler sürekli torrent vb. yerlerden sömürüyorlar biz giremiyoruz

edit: ilgili yere açtım cevap gelmedi burada daha hızlı cevap gelir kanısındayım.

• öyle olması lazım denemesi bedava. ama internetlerine sınır koyduğun zaman kimse bağlanmasa bile o hızda bağlanacaklar oda hiç iyi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: kornburak

öyle olması lazım denemesi bedava. ama internetlerine sınır koyduğun zaman kimse bağlanmasa bile o hızda bağlanacaklar oda hiç iyi değil

evet biliyorum ama çekilcek gibi değil internet.
  • QoS; port önceliğini ayarlar. Örnek olarak torrent 6666 numaralı portu kullanıyor ise 6666 ve 80 numaralı portlar aktif ise öncelik 80 numaralı porta geçer.
    Bu durumda 80 numaralı port aktif konumda değilse ve 6666 numaralı port üzerinden 1 MB/Sn. veri geçiyor ise 80 numaralı port aktif olduğunda yani veri alışverişi başladığında 6666 numaralı port'un hızı düşer ve düşen hız 80 numaralı portun kullanması için ayrılır.

Mantığı böyle. Ama senin problemine olumlu fazla bir etkisi olmaz. Eğer sen kablolu, diğerleri kablosuz olarak bağlantı alıyorsa kablosuz yayında yapılacak maks. veri transferine kısıtlama getirebilirsin. Tabi modem'de öyle bir özellik var mı bilemiyorum. Edimax modem kullanmıştım bu ayar vardı. %80 yapıyordun mesela 8 Mbps. ise 6 Mbps. yayın yapıyordu. Ama kablolu bağlantı alan köküne kadar kullanabiliyordu.

Hız sınırlaması için switch alabilirsiniz aslında. Switch kullanma ihtiyacım olmadı ama bu tip ayarlar switchlerde daha basit olması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

QoS; port önceliğini ayarlar. Örnek olarak torrent 6666 numaralı portu kullanıyor ise 6666 ve 80 numaralı portlar aktif ise öncelik 80 numaralı porta geçer.
    Bu durumda 80 numaralı port aktif konumda değilse ve 6666 numaralı port üzerinden 1 MB/Sn. veri geçiyor ise 80 numaralı port aktif olduğunda yani veri alışverişi başladığında 6666 numaralı port'un hızı düşer ve düşen hız 80 numaralı portun kullanması için ayrılır.

Mantığı böyle. Ama senin problemine olumlu fazla bir etkisi olmaz. Eğer sen kablolu, diğerleri kablosuz olarak bağlantı alıyorsa kablosuz yayında yapılacak maks. veri transferine kısıtlama getirebilirsin. Tabi modem'de öyle bir özellik var mı bilemiyorum. Edimax modem kullanmıştım bu ayar vardı. %80 yapıyordun mesela 8 Mbps. ise 6 Mbps. yayın yapıyordu. Ama kablolu bağlantı alan köküne kadar kullanabiliyordu.

Hız sınırlaması için switch alabilirsiniz aslında. Switch kullanma ihtiyacım olmadı ama bu tip ayarlar switchlerde daha basit olması gerekiyor.

hocam bütün daireler switch yoluyla kablolu bağlanıyorlar kablosuz bağlanan yok. switch ile nasıl yapabilirim ki bu işi anlamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx

quote:

Orijinalden alıntı: kornburak

öyle olması lazım denemesi bedava. ama internetlerine sınır koyduğun zaman kimse bağlanmasa bile o hızda bağlanacaklar oda hiç iyi değil

evet biliyorum ama çekilcek gibi değil internet.

zamanında bende çok araştırdım bunu ama bulamadım bi türlü
  • quote:

QoS; port önceliğini ayarlar. Örnek olarak torrent 6666 numaralı portu kullanıyor ise 6666 ve 80 numaralı portlar aktif ise öncelik 80 numaralı porta geçer.

nick avatar- entry uyumu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu tuş ne işe yarıyor
    17 yıl önce açıldı
    Cisco Nedir? Ne İşe Yarar?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PouLNaeJ

quote:

nick avatar- entry uyumu

• peki arkadaşlar şimdi idm açtım hızımız 4 mbit ama idm 180 ile çekti en fazla. diğerleri napıyorki ben idm olmasına rağmen kullanamıyorum bütün neti?
    edit: sanmıyorum başka idm kullanan olduğunu
  • başka kullanıcı varsa switch hattaki yüklenmeyi dengeler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.