Şimdi Ara

Btwin rockrider 500 turlar için uygun mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Okulumun bisiklet topluluğuyla turlara çıkmayı planlıyorum, ve bunun için bu bisikleti almaya karar verdim. Ama 2 sıkıntısı var,
    1- maşa kilitlenemiyor
    2-mekanik disk fren hakkında pek olumlu yorum duymadım bu yüzden sizlere sorma ihtiyacı duydum.
    Bisiklet her türlü koşullarda kullanılacak(arazi, iniş, asfalt vb.).
    Sizce bu bisiklet yeterli midir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Genelde bisiklet alımı ile ilgili sorulara karşılaştırma yoksa pek tavsiyede bulunmam seçenek çok olduğu için piyasadanda pek heberdar olmadığım için. Zaten yakın fiyatlardaki farklı marka bisikletler birbirine benzer. Ama dostum bu bisiklet Fiyat/Donanım olarak bakıldığında gerçekten çok kötü.
    1-maşa kilitlenemiyor bu fiyata çok rahat kilitlenebilir maşalı bisiklet bulabilirsiniz.-"Bisiklet her türlü koşullarda kullanılacak(arazi, iniş, asfalt vb.)" diyorsanız kilitlenen bir maşa çok önemli diyorum.
    2-2-mekanik disk fren hakkında pek olumlu yorum duymadım bu yüzden sizlere sorma ihtiyacı duydum. Hidrolik değilse v frene göre avantajı yok. O zaman neden bakımı daha fazla masraflı olan bir fren kullanasınız.
    Kısaca alma bunu salcano, carraro, sedona bak bu fiyata kesinlikle kilitlenir maşalı ve hidrolik frenli bir bisiklet bulursun.
  • hyungevis H kullanıcısına yanıt
    Bu fiyata kilitlenebilir maşalı ve hidrolikli bisikletlerin vites sistemleri çok düşük oluyor. Genelde tourney koyuyorlar. Ama rr500ün vitesi sramx4. O da yaklaşık olarak aceraya eşit. Vites sisteminin iyiliği turda ne kadar etkilidir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tourneye düşmeseniz iyi olur özellikle arka vites için. Çabuk ayar kaçıyor sürekli ayarlamanız lazım. Ek olarak yokuş çıkarken vites atmaya kalkarsanız(Bisikletin sağlığı için vites değişmemek lazım ama gerekebiliyor.) vitesin geçme şansı çok düşük. Ön vites ayar kaçırsa bile zor durumlarda çok kullanılmadığı içn idare ediyor ama arkada tourneye geçmeyin. Birde 7li rubleler eskiden kaset değil vida tipliydi durum hala aynı ise 21 vitesli bisikletlerden ilerde ekipman yükseltme düşünceniz varsa uzak durun.
    http://www.salcano.com/bisiklet.php?cesit=8 burada v frenli bir salcano astro var aynı fiyata. Acera arka vitesli.
    http://www.salcano.com/bisiklet.php?cesit=8 bu bisikletide eminim 1000tl gibi bir fiyata bulabilirsiniz. Kendi sitelerinde 1100tl çünkü.
    http://www.mossobisiklet.com/bisiklet-detay.asp?biID=6 bu modelede bakabilirsin var sanki alternatifler.
    Bilmiyorum bunlar ilk google aramamda karşıma çıkanlar. Salcano markasını sevmesemde dechatlondaki bisikletin çok üstünde duruyorlar. Sen daha fazlasına bakmıştırsın eminim. Eğer ağır arazi yapmayacaksan hidrolik disk fren olmasada olur. V fren modellere bakabilirsin. Yapacaksanda v fren idare eder. Ben genelde asfaltta tur bisikleti sürmeme rağmen bu yaz dağ bisikleti ile biraz zorlayıcı arazi sürüşleri yaptım hepsi v frenle oldu. Disk frene geçtim 1 ay oldu ama ana amacım jant değişimiydi. Piyasada pek v frenli jant yok.
    Edit: Link eklendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyungevis -- 1 Kasım 2015; 21:57:41 >




  • arazi, iniş, asfalt bu üç alandada kullanacaksanız ek bütçe ayırıp ek dış lastik almanız sizin için iyi olur bence. Malum asfalt lastiği arazide pek olmuyor arazi lastiği asfaltta işkence oluyor. Örneğin tercihiniz salcano olursa üzerindeki lastikler ciddi arazi lastiği asfaltta ağlatacak arazide güldürecek cinsten.
  • Mosso Raceline 650b Hd 27,5 e bak bi istersen 1100 1050 lira civarı . Mayısta Babama aldık full altus gayet iş görüyor hatta çakallık yapıp benim Ghost a aktarttım malzemeleri gayet güzel :D Not: Bisikleti ne alırsan al güzel bir kask almayı unutma. Keyifli pedallar
  • hami.7 kullanıcısına yanıt
    Kask, eldiven, far, uyarı lambalarım falan var. Bir tek bisiklet eksik şu an. Ve birkaç ekipman. Yorumunuz için teşekkürler. Başka 1000tl civarı önerebileceğiniz bisiklet var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.kliksa.com/urun/salcano-insomnia-26-jant-dag-bisikleti-siyahyesil-16-kadro-2015/902441990 16'' kadro olur diyorsan indirimde giriş seviyesi ve kompanent olarak gayet güzel , kardeşimde lady si var 27,5 gayet güzel tavsiye ederim . Kadro boyu kaç olacak ona göre link atabilirim sana.
  • hami.7 kullanıcısına yanıt
    18" 46cm uygun bana. Bu arada salcanoların lastikleri çok kalın turda yormaz mı? Değiştirsem olur dimi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bisikletinizi her türlü keyfinize göre ayarlayabilirsiniz isterseniz ince lastik takabilirsiniz ister kalın kullanabilirsiniz. Bana göre kalın yorar ama daha iyi kondisyon yapabilirsiniz.Bende Üniversite topluluğunda bulundum 2 sene aşırı derece uzak yerlere gidilmez zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.