Şimdi Ara

BSOD (Mavi Ekran) nvlddmkm.sys hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar. Bundan 2 yıl önce aldığım Packard Bell marka laptop'umun yaklaşık 7 ay önce harddiski yandı. 4 ay bilgisayara ihtiyacım olmadığı için yaptırmadım. Çıkma değil 0 harddisk taktırdım yani garantili. Sonra bilgisayar fazla ısınmaya başladı, ısınıp oyunun ortasındayken (LoL) çat diye kapanmaya başladı. Soğutucu aldım, termal jel sürdürdüm. Bu sefer de her seferinde oyuna girdikten 5-6 dakika sonra mavi ekran almaya başladım. Dün Registry Reviver diye bir program ile çözümü bulmuştum fakat bugün tekrarladı. Bilgisayarcıya verdim adam salak anlayamadı 4 gün bekletti bilgisayarımı geri verdi sonra. BlueScreenView'da şunu söylüyor ama ben nedense mavi ekrandayken nvlddmkm.sys hatası alıyorum ama burda başka bir şey söylüyor.

070314-18548-01.dmp 03.07.2014 18:04:06 0x00000117 fffffa80`0810d010 fffff880`0f205e20 00000000`00000000 00000000`00000000 nvlddmkm.sys nvlddmkm.sys+153e20 NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 337.88 NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 337.88 NVIDIA Corporation 9.18.13.3788 x64 watchdog.sys+a577 C:\Windows\Minidump\070314-18548-01.dmp 8 15 7601 768.038 03.07.2014 18:04:06

Driverlarım güncel. Ekran kartım GeForce GT 540M (NOT: İlk attığım hata kodları olan ss (beyazlı olanlar) ilki yani crash adresi watchdogs.sys olan hata driverı güncelledikten sonra, 2.si driverları güncellemeden önceki aldığım hata kodları.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okandy -- 11 Temmuz 2014; 23:11:49 >

• Hiç mi anlayan yok ya
  • Ekran kartı kaynaklı hata mesajı alıyorsunuz. Yabancı bir forumda başka bir sürücü ile denenmesi önerilmiş. Onu bir deneyin. Önceki sürücüyü tamamen silip temiz bir kurulum yapın.
    Onun dışında şu konuya da bakabilirsiniz: http://www.solvusoft.com/tr/files/bsod-mavi-ekran-hatas%C4%B1/sys/windows/microsoft/windows-8-pro/nvlddmkm-sys/
  • okandy kullanıcısına yanıt
    Buraya tıklayarak ulaşacağınız konudaki durumu kend yaşadığınız olayla karşılaştırın.

Eğer durum aynıysa şimdiden geçmiş olsun; can sıkıcı bir süreç sizi bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 12 Temmuz 2014; 18:43:30 >
  • önceki sürücüyü nasıl silip tekrar yükleyebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

Buraya tıklayarak ulaşacağınız konudaki durumu kend yaşadığınız olayla karşılaştırın.

Eğer durum aynıysa şimdiden geçmiş olsun; can sıkıcı bir süreç sizi bekliyor.
    Yorumunuz için teşekkür ederim fakat bende bu sorun yok. Normal işler yapabiliyorum internette hatta Goat Simulator oynayabiliyorum. Pencere ekranında sorun çıkarmıyor fakat tam ekran yaptığımda aynı hata. League of Legends oynarken de pencere moduna almayı denedim ona rağmen aynı hatayı aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okandy

önceki sürücüyü nasıl silip tekrar yükleyebilirim?

Revo uninstaller isminde bir program var. Bu program ile sürücüyü tamamen kaldırabilirsiniz. Sonra başka bir sürücü ile denersiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ntoskrnl.exe mavi ekran hatası
    5 yıl önce açıldı
    Fltmgr.sys Mavi Ekran Hatası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

quote:

Revo uninstaller isminde bir program var. Bu program ile sürücüyü tamamen kaldırabilirsiniz. Sonra başka bir sürücü ile denersiniz.

Teşekkür ederim fakat bundan sonra yönlendirmelerinize ihtiyacım olacak. Geri dönüş yaparsanız sevinirim. Ekran kartım Nvidia GeForce GT540M bu arada. Sürücü derken tam olarak neleri silmem gerekiyor?

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim fakat bundan sonra yönlendirmelerinize ihtiyacım olacak. Geri dönüş yaparsanız sevinirim. Ekran kartım Nvidia GeForce GT540M bu arada. Sürücü derken tam olarak neleri silmem gerekiyor?

Paylaştığınız resimde sürücü görmüyorum ben. "C" diskine girip bir bakar mısınız Nvidia dosyası var mı sisteminizde.
    Eğer program görmüyor ise şu programı da deneyebilirsiniz: http://www.tamindir.com/display-driver-uninstaller/
    Programı yükledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp güvenlik mod'la açın. Güvenlik mod ile açmak için: http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc787501(v=ws.10).aspx
    Bundan sonra yeni programı kullanarak silebilirsiniz sürücüyü. Daha detaylı anlatım için: http://www.windowsum.com/2014/02/08/nvidia-ve-amd-suruculerini-tamamen-kaldirin/

• quote:

quote:

quote:

quote:

Paylaştığınız resimde sürücü görmüyorum ben. "C" diskine girip bir bakar mısınız Nvidia dosyası var mı sisteminizde.
    Eğer program görmüyor ise şu programı da deneyebilirsiniz: http://www.tamindir.com/display-driver-uninstaller/
    Programı yükledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp güvenlik mod'la açın. Güvenlik mod ile açmak için: http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc787501(v=ws.10).aspx
    Bundan sonra yeni programı kullanarak silebilirsiniz sürücüyü. Daha detaylı anlatım için: http://www.windowsum.com/2014/02/08/nvidia-ve-amd-suruculerini-tamamen-kaldirin/

Evet Nvidia klasörü bulunmakta. Ne yapayım öyleyse, sileyim mi sürücüleri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okandy -- 12 Temmuz 2014; 19:29:58 >

• okandy kullanıcısına yanıt
    O zaman muhtemelen program görmüyor. Pro versiyonu da var zira. Siz son söylediğim program ile güvenlik mod'da kaldırın ekran kartı sürücüsünü. Sonra da temiz bir sürücü kurun. Yalnız aynı sürüm olmasın. Sizdeki muhtemelen Version 337.88.
  • "Remove C:\AMD and or C:\NVIDIA folders" kısmını da işaretleyeyim mi?
    EDIT: Çözüm olmazsa format sorunu halleder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okandy -- 12 Temmuz 2014; 19:37:25 >
  • quote:

"Remove C:\AMD and or C:\NVIDIA folders" kısmını da işaretleyeyim mi?
    EDIT: Çözüm olmazsa format sorunu halleder mi?

Evet, tamamen temizleyin. Sonra sürücüyü kurun. Bunun dışında direct x güncellemesi yapın. Eğer bunları yaptınız ve sorun devam ediyor ise dediğiniz gibi format atıp denersiniz. Yalnız bunları yaptınız ve gene de bir sonuca ulaşamadınız ise yazılımsal olmama olasılığı da var sorununuzun. Yani ekran kartında da bozulma olabilir. İnşallah böyle bir durum yoktur.
  • İlginiz için teşekkür ederim. Şimdi kaldıracağım. Tekrar bilgilendirme yapacağım.
    EDIT: Sildikten sonra nasıl tekrar yükleyeceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okandy -- 12 Temmuz 2014; 19:52:48 >
  • Nvidia sitesinden ekran kartı modelinize göre aratabilirsiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Nvidia sitesinden ekran kartı modelinize göre aratabilirsiz.

Bu hatayı alıyorum yüklemeye çalışırken.
  • http://www.geforce.com/drivers/results/73891
    Şunu indiriyorum şu anda ama sanırım aynı hatayı alacağım.
  • quote:

malesef aynı sorun. yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

aygıt yöneticisinde de gözükmüyor. uyumlu grafik donanımı bulunamadı hatası alıyorum. ne yapabilirim?
  • quote:

http://www.geforce.com/drivers
    Şuradan Auto-Detect GPU yaptığımda ise;
    "NVIDIA Products Not Found
    We could not find any NVIDIA products within your system. Please try again or use the manual search."
    hatası aldım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.