Şimdi Ara

Brutal yapmaktan ses tellerim bozulur mu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben hergün brutal çalışıyorum ses tellerine zararı olurmu? Diyaframdan yapmaya başladım bu aralar.

• Yanlış yaparsan olur tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapmadan önce turşu suyu falan içmemelisin moruk
  • Arkadaşlar bilinçsiz bir şekilde brutal vokal yapmayın, bakın en profesyoneller bile çok ciddi sakatlıklar yaşayabiliyorlar. Onlar
    bile brutal vokal yapmadan önce ses egzersizleri yapmalarına rağmen çok ciddi sakatlıklar yada ses kayıpları yaşadılar. Siz siz olun herhangi bir yerde brutal vokal yapmayın, sadece dinleyin.
  • Brutal vokali gözde o kadar büyütmemek gerekiyor. Hayko Cepkin bu konuyu çeşitli yerlerde açıkladı. Çok cılız bir sestir, mikrofon ile devasa bir hal alır. Gırtlakta doğru yeri bulmak gerekiyor. Hatta köpek hırlamasını örnek göstermişti Hayko. Yalnız dikkatli olmakta fayda var. Brutal vokale bilinçsiz çalışmak ses tellerinde çok ciddi sıkıntılara yol açabilir. Yanlış hatırlamıyorsam Bullet For My Valentine grubunun vokalisti Matt Tuck'ın ses tellerinde brutaldan ötürü nodül çıkmıştı. Sesi çıkmıyordu adamın, acı çekiyordu resmen. Ben de lise 1'den bu yana brutal çalışıyorum. Çok şükür herhangi bir ses sıkıntısı yaşamadım. Sadece, ara ara sesim çatlıyor. O da ergenliğin tam bitmemiş olmasından kaynaklanıyordur herhalde

• Gerekli ısınmaları yaptıktan, sesi çok yormadıktan ve tabiiki düzgün teknik kullanarak yaptıktan sonra bir sorun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.