Şimdi Ara

brutal vokal nasıl yaparım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bu işlerden anlayan varsa çok istiyorum ama nasıl yapılır bir tekniğimi var yapılması gerekenler neler mesela.

• yukarı
  • nedense brutal votka olarak okudum
  • öğretiym =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PATEVRA

öğretiym =)

Bekliyoruz sahip..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qu4k3r

nedense brutal votka olarak okudum

+1907 renktaş.Bende aynen bu arkadaşımızın dediği gibi okudum..
  • Böğürerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    metal vokal denemem
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hiç bir zaman Dani Filth olamazsın kasma boşuna. Ben de zamanında acayip hayranıydım. Duvarımda da posteri vardır. Ama öylesi olmuyor

brutal vokal nasıl yaparım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qu4k3r

nedense brutal votka olarak okudum

+1 odanasıl oluyomuş die girdim.
  • hayvan gıbı bogur ıcındekı cevher ortaya cıkcaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cradl3

arkadaslar bu işlerden anlayan varsa çok istiyorum ama nasıl yapılır bir tekniğimi var yapılması gerekenler neler mesela.

şimdi ilk olarak yaşını öğrenmek lazım çünkü ergenlikte yaparsan boğazına zarar verirsin

sonra kimin sesi gibi çıkarmak istiyorsun ?

ben mesela randy blythe gibi istiyordum onun gibi çıkmıyor ama birazda çıkıyor

sonra bunun hocası yok (bence) yani adam sana yok şöyle çıkarcaksın sesi falan diyor saçma yani kendin tekniklerini öğrenerek geliştirebilirsin
  • Mikrofonsuz çalışma Deneyerek bulursun. Sevdiğin parçaları söylemeye çalış. Tekniklerini kendin geliştireceksin
  • yaşım 26 yav özellikle çikolata falan yiyince çıkıyor ama uzun süre gitmiyo sesim gidiyo hemen zaten.
  • Hacı böğürüpte ne yapacan. Normal söyle
  • Ehm evet başlıyoruz...

Öncelikle çikolata cola gibi bu tip muhabbetleri kafandan at onlarla çıkardığın ses brutal vokal değildir.Bunu becermek aylarını alacak bunuda bilmelisin pes edersen yada oww tamam artık yapıyorum dersen emin ol beceremezsin.Nasıl yapıldığı hakkında bilgi veremem çünkü gerçekten anlatılacak bir yanı yok ifade edilemez yani ama becerdiğini nasıl anlayabilirsin onu söyleyeyim.

1-Hiçbir ekolayzır ayarı yapmadan ve vocal processor kullanmadan brutal vokalin ham yapılışını becermelisin onlar sonradan dahada iyileştirmek için kullanılabilir
    2-Ses tellerinin titrediğini kulaklarında veya iç sesinde hissetmeli&duymalısın
    3-Brutal vokal yaparken elini ağzının önüne koy dışarıya nefesin çıkmaması gerekiyor yani çok az bir hava çıkıyor oda belli olmuyor...
    4-Çok bağırıcam diye uğraşma gırtlağını hırpalama,çok az bir seste yeterlidir mikrofonun volumu ile brutal vokal doğru orantılıdır.
    5-En önemlisi belli bir süre veya belli zamanlarda yapıyorsan daha çalışman gerek,yolda evde herhangi bir yerde hangi pozisyonda olursan ol o sesi rahatlıkla çıkarabilmelisin en ufak zorlanma olmamalı.Herkes burada yanılıyor brutal vokal yaparken vokalistlerde en ufak bir zorlanma olmaz çok rahat bir şekilde clean vokal gibi o sesi çıkarırlar bunu kesinlikle dikkate al.

• quote:

Orijinalden alıntı: PATEVRA

Ehm evet başlıyoruz...

Öncelikle çikolata cola gibi bu tip muhabbetleri kafandan at onlarla çıkardığın ses brutal vokal değildir.Bunu becermek aylarını alacak bunuda bilmelisin pes edersen yada oww tamam artık yapıyorum dersen emin ol beceremezsin.Nasıl yapıldığı hakkında bilgi veremem çünkü gerçekten anlatılacak bir yanı yok ifade edilemez yani ama becerdiğini nasıl anlayabilirsin onu söyleyeyim.

1-Hiçbir ekolayzır ayarı yapmadan ve vocal processor kullanmadan brutal vokalin ham yapılışını becermelisin onlar sonradan dahada iyileştirmek için kullanılabilir
    2-Ses tellerinin titrediğini kulaklarında veya iç sesinde hissetmeli&duymalısın
    3-Brutal vokal yaparken elini ağzının önüne koy dışarıya nefesin çıkmaması gerekiyor yani çok az bir hava çıkıyor oda belli olmuyor...
    4-Çok bağırıcam diye uğraşma gırtlağını hırpalama,çok az bir seste yeterlidir mikrofonun volumu ile brutal vokal doğru orantılıdır.
    5-En önemlisi belli bir süre veya belli zamanlarda yapıyorsan daha çalışman gerek,yolda evde herhangi bir yerde hangi pozisyonda olursan ol o sesi rahatlıkla çıkarabilmelisin en ufak zorlanma olmamalı.Herkes burada yanılıyor brutal vokal yaparken vokalistlerde en ufak bir zorlanma olmaz çok rahat bir şekilde clean vokal gibi o sesi çıkarırlar bunu kesinlikle dikkate al.

hepsine katılıyorum ayrıca o çikolata cola balgam yaptığı için bağırsan öyle bir ses çıkarıyormuş gibi hissediyorsun

• çok güzel bir açıklama oldu teşekkürler çalışma yapmalıyim.
  • Zen of screamıng izlemeni tavsiye ederim...
  • Ben evde kendim deneyerek yapıyordum linkin park dinlediğim zamanlarda chester özenmiştim 12sn kadar aralıksız scream atıyordum metallicaya geçiş yapınca eser kalmadı o sesten

İlk başlarda baya zorluyor ama sonra istediğin gibi kullanabılıyorsun o sesi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.