Şimdi Ara

Brother MFC-215C 'ye nasıl CISS takarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben böyle taktım, ama içim pek rahat değil; bazı videolarda kartuşların sapına bir delik açılmış ordan vermişler hortumu. Bir de tankların büyük deliklerinden mürekkep doldurdum, küçük delikleri açık mı bırakıcam, bi yardım edermisiniz?

• hortumların bağlantı yeri nedeniyle sorun çıkacağını sanmıyorum.yanılmıyorsam bu model kartuşlarda sünger yoktu galiba.dolumu doğru şekilde yapmışsınız.yani dolum yaparken küçük delikler kapalı olacak büyük deliklerden dolum yapılacak sonra büyük delikler kapatılacak ve küçük delikler açılacak ve bu açılan küçük deliklere takılması gereken hava filtreleri olması lazım onlar yokmu elinizde?küçük delikleri açın ve bu küçük deliklere bahsettiğim hava filtrelerini takın işlem bitmiştir.

mürekkepler bitince ikinci dolumda tekrar küçük delikler kapatılacak büyük delikler açılacak ve mürekkep doldurulacak.sonra tekrar büyükler kapatılıp küçükler açık kalacak.

bahsettiğim hava filtre resmi alttaki.küçük delikleri açınca bu filtreleri bu küçük deliklere takmalısınız.

• hava filtresi vermediler, sadece bir yerde okuduğuma göre yazdırırken küçük delikleri açın diyordu. Ama sürekli aç-kapa zor olacağı için filtre bulayım ben en iyisi,teşekkürler uyarı için.

Tam yazıcı seviyesine koydum ben tankları. İlk başta kartuşlara doğru mürekkep yürüdü ama sonra geri çekildi. Bazı videolarda tankları takmadan önce kartuşların havasını alıyorlar enjektörle. O yüzden şüphem var. Bir de tankları satın aldığım yer, kartuşların hava deliğini açın demişti (iyice kafam karıştı)ama benim kartuşlar kolay dolan kartuş olduğu halde sadece dolum deliği var, ayrı bir delik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

hava filtresi vermediler, sadece bir yerde okuduğuma göre yazdırırken küçük delikleri açın diyordu. Ama sürekli aç-kapa zor olacağı için filtre bulayım ben en iyisi,teşekkürler uyarı için.

Tam yazıcı seviyesine koydum ben tankları. İlk başta kartuşlara doğru mürekkep yürüdü ama sonra geri çekildi. Bazı videolarda tankları takmadan önce kartuşların havasını alıyorlar enjektörle. O yüzden şüphem var. Bir de tankları satın aldığım yer, kartuşların hava deliğini açın demişti (iyice kafam karıştı)ama benim kartuşlar kolay dolan kartuş olduğu halde sadece dolum deliği var, ayrı bir delik yok.

normade o kartuşlar da 2 adet delik vardır hava deliği ve dolum deliği bizim kartuşalr öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1987

quote:

hava filtresi vermediler, sadece bir yerde okuduğuma göre yazdırırken küçük delikleri açın diyordu. Ama sürekli aç-kapa zor olacağı için filtre bulayım ben en iyisi,teşekkürler uyarı için.

normade o kartuşlar da 2 adet delik vardır hava deliği ve dolum deliği bizim kartuşalr öyle

Çünkü ben hepsini takım olarak almadım. Önceden dolan kartuş almıştım, 2 yıl önce. Sonra baktım tanklar ayrı olarak satılıyor ve bütün dolan kartuşlarla uyumlu olduğu yazıyor; o yüzden 4 renk tank seti ve hortum aparatlarını alıp yazıcının üstündeki dolan kartuşlara taktım, hepsi bu.

• quote:

quote:

quote:

Çünkü ben hepsini takım olarak almadım. Önceden dolan kartuş almıştım, 2 yıl önce. Sonra baktım tanklar ayrı olarak satılıyor ve bütün dolan kartuşlarla uyumlu olduğu yazıyor; o yüzden 4 renk tank seti ve hortum aparatlarını alıp yazıcının üstündeki dolan kartuşlara taktım, hepsi bu.

pardon resimlere fazla dikat etmedim ama tankın hava tıpaları kapalı görünüyor bilgin olsun tankın küçük tıpalarını acacaksın

• quote:

pardon resimlere fazla dikat etmedim ama tankın hava tıpaları kapalı görünüyor bilgin olsun tankın küçük tıpalarını acacaksın

Yazdırırken açıyorum. Ama arkadaşın bahsettiği hava filtresinden bulursam aç-kapa yapmaya gerek kalmaz sanırım.

Peki sizin CISS'lerde yazdırırken hortumlardan sürekli mürekkep geçişi oluyor mu? Benimkin de tankları bağladıktan sonra gördüğünüz gibi kartuşa yakın kısma kadar geldi ama kartuşlar dolu olduğundan mıdır nedir içine girmedi. Yaklaşık 10 cm.lik hava boşluğu var hortumlarda şekildeki görüldüğü gibi; bunu almalı mıyım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Yazdırırken açıyorum. Ama arkadaşın bahsettiği hava filtresinden bulursam aç-kapa yapmaya gerek kalmaz sanırım.

Peki sizin CISS'lerde yazdırırken hortumlardan sürekli mürekkep geçişi oluyor mu? Benimkin de tankları bağladıktan sonra gördüğünüz gibi kartuşa yakın kısma kadar geldi ama kartuşlar dolu olduğundan mıdır nedir içine girmedi. Yaklaşık 10 cm.lik hava boşluğu var hortumlarda şekildeki görüldüğü gibi; bunu almalı mıyım?

ola bilir normade cıss montaj yapar ken kartuşalar boş oluyor tankı doldurup havaya kaldırıp kartuşları öyle dolduruyoruz sonra kartuşalrı takıp kafa temizleme yaptığımız zaman hava kalmıyor

• quote:

tankları nereden aldıysanız oradan bu tıpalardan isteyin.gerçi çok önemlide değil ama ben bk dan almıştım yanında göndermişlerdi airfilter ları.birde aç kapa yapmaya uğraşmaylacaksınız zaten.küçük delikler sürekli açık kalacak.yanlız taşıma falan yaparsanız o esnada kapatırsınız emniyet için yoksa sürekli açık kalmasında sorun yok.ayrıca sizin yazıcınızdaki kartuşlarda hava deliği yoktur zaten.kartuşta mürekkep eksildikçe hortumlardaki hava kaybolacaktır.illa hemen kaybolsun derseniz birkaç kez kafa temizleme yaparsanız kaybolur zaten kartuşta mürekkep eksilince.tanklar yazıcının durduğu zemin ile aynı hizada durması gerekiyor prensip olarak normalde.yani yazıcı masa üzerindeyse tanklarda masa üzerinde olacak.

• Akşam hava deliklerini kapatmıştım; sabah baktığımda mürekkepler kartuşlara doğru gitmiş. Kapaklarını tekrar açtığımda mürekkep tanklara doğru 10cm kadar geri gitti. Demek ki dediğiniz gibi hava kapakçıkları açık kalacak, kartuşlarda mürekkep azaldıkça azar azar tanktan emecek. Herkese cevaplar için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.