Şimdi Ara

Brodway mı ; Uno mu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
7.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orjinalden alıntı: sbr

unutmayın ""uno ile 120kmyi geçtikten sonra emniyet kemerini çözün, çünkü kaza yaparsanız kurtulma şansınız sıfırdır." diye bi tabir vardır, eminim duyanlar olmuştur.

Aynısı Broadway için de geçerli,hem de daha fazla.Bundan emin olabilirsin.

@forumfrom

Hep söyledim,yine söylüyorum,ben Uno'yu gayet başarılı buluyorum.Birçok kişi "dandik" araba diye düşünür;ama parasına göre bakmak lazım.Şimdiki aracımla Uno'yu kıyaslarsam herhalde arada dağlar kadar fark var;fakat Uno'yu sürerken hep "parasına göre" iyi bir araç olduğunu düşünmüşümdür.

9 sene kullandığımız Uno,bizi bir kere yolda bırakmadı,bu yüzden takdir ediyorum FIAT'ı.Gerçi 9 senede 42 bin km. yol yapmasının da etkisi var mı bilemeyeceğim.Ama pek sanmıyorum,çünkü 2 arkadaşımda Uno var (birisi 80 binde,diğeri 120 binde) onlar da sorun yaşamamış.

Parasının hakkını son kuruşuna kadar verdi.

Yalnız bu 120-130 km.yi geçtikten sonra titreme olayını 3 Uno'da da gördüm.İlk alındığı zamanlar motor açmak maksadıyla 140 km/h civarı hıza çıktığımızda hissetmemiştim ama böyle,belki yeni araç heyecanından bilemiyorum.

Fakat sonrasında bu titreme olayı oldu,ustaya sorduk,hafif arabalarda (850 kg.olması lazım) olur dedi.Belki başından savdı (tanıdıktı ama olabilir).

Fakat sizin çıktığınız hız gerçekten ürkütücü.

Bu arada iddia ediyorum,Uno Broadway'den,

-Daha seridir,
    -Daha sorunsuzdur,
    -Her ne kadar ikisi de vasat olsa da,malzemesi daha kalitelidir.
    -Motoru daha iyidir.

Broadway'e sürekli biniyorum,tek artısı bagajı.Onun dışında başka hiçbir yönden üstünlük sağlayamaz.

@sbr

Sizin veya çevrenizdekilerin kullanma şeklinden kaynaklanıyor olabilir.Bizde 9 sene hiç sorun çıkarmadı,arkadaşlarımda da çıkarmadı.

Şu anda Uno olsaydı bende,arkadaşımın Broadway'i ile,hangi araç daha seri net bir şekilde gösterebilirdim.

dediğim gibi biz unoyu 0 almıştık,buna rağmen çok başımızı ağrıttı.kullanımdan kaynaklandığını sanmıyorum çünkü arabayı sadece babam ve ben kullanıyorduk (genellikle babam kullanırdı) babam yılların şoförü,bense mekanik konularda bilgi sahibi olan birisiyim.daha sonra unoyu kısa zaman sonra satıp 0 km r19 aldık 4 sene kullandık hiçbir sorun yaşamadık,sonra r19 satıp 0 km kangoo aldık bu 4.senesi yine hiçbir sorun yok. hız olayına gelince kuzenimin unosuyla 160km hıza çıktım direksiyonda hiç titreme yoktu balanssızlıktan yaptığına eminim (yada düşük bir ihtimal ön takım aksamından).bende 94 model 198000kmde hiç motor rektifiyesi görmemiş spring var araçta sadece filtre,egzoz,coilover var, aracım platinli olmasına rağmen unolarla başedebiliyorum(araç benzinli).elektonik ateşlemeli broadwayler unolara hiç şans tanımaz.isterseniz arkadaşımda 94 model broadway var trafiğe kapalı bir yerde deneriz.

• Uno yu 0 aldım.12 senedir biniyorum.Yağını suyunu değiştirip devam ediyorum.Bu güne kadar bir sorun yaratmadı.Her iki aracıda kullandığını ve brodway in daha seri olduğunu söyleyenler,bence unoyu çok da tanıyamamış.
  • piyasadaki r9 ların neredeyse tamamı lpgli, ben bütün kıyaslamaları benzine göre yapıyorum unoyuda çok kullandım r9uda(ikiside benzinli) r9 daha seridir.gerek rolling olsun gerek drag olsun 4 farklı unoyla(3ünde lpg kiti vardı fakat benzinde yürüdüler,ikisi 70s diğer ikisi 70sx) r9u denedik(r9 benim değil arkadaşımın 94 broadway) .r9u geçen olmadı.gözümle gördükten sonra bu kanaati getirdim.unonun içinde yalnız başınızayken hızlandığınızı daha çok hissediyorsunuz bu doğru.fakat yanınızda r9 varken durum daha farklı oluyor,lütfen iyi bir motoru olan ve iyi bir şöförlüğü olan birini bulup deneyin bana hak vereceksiniz.
  • http://www.otomobilmerkezi.net/Marka/Teknik/Tofa%C5%9F-Fiat/Uno/141.php

http://www.arabadergisi.com/ps/renault/9broadway.htm

İki aracın teknik verileri.Bakın,kıyaslayın.Artık birşey söylemiyorum.
  • kağıt üstündeki veriler bana artık inandırıcı gelmiyor.keşke iki aracında 0 kmsini bulsakda deneyip gözümüzle görsek.
  • arkadaşlar ben araba konusun da fazla haklim degilm benim almak istedigm araba çeşiti 2 tane biri Tempra digeri Uno ve 6.000 , 6.500 ile arası bi araba almayı düşünoyurm bana yardımcı olurmusunuz
  • çoğu kişi arabaların seriliğine yada son hızına değinmiş.
    yok dikiz aynasından kimleri görüyormuş!!!!!!!!!!
    hızlı kalkıpta napcan???!?!?!?!?!?!?!??!??!?
    drag yarışlarına mı katılacan?!?!?!?!?!?!?!?!?
    hiç bi güvenlik önlemlerinin, hiç bi hava yastığının olmadığı bir aracı, 195 basıyor diye övmenin nesi mantıklı?
    yedek parçası, 2. eli, kronik sorunları konuşulması gerekirken bu ani hızlanması ve azami şu kadar bastım gibi laflar edilmesi bence çok anlamsız.
    araç alırken ani hızlanmasına ve son süratine bakan birisinin de aklına şaşarımm yani.
    saygılarımla.
  • Walla bizim iki tane broadwaymız oldu.biri 94 model RN diğeri 97 model RNİ enjeksiyonlu. iki arabayıda 4 er yıl kullandık. 98 yılında ilk 97 model olanı aldık.araba uçak gibiydi 185 yapmıştık en fazla.ardından 2002 de 2001 model hyundali accent 1.5 GLS aldık.Arabada rüzgarlık filan Sıfır gibi arabaydı.babam bunu aldığına pişman oldu.çekmiyo diye şikayetçiydi.6 sonra sattık.ve hemen 94 model broadway aldık.tabi 2001 model accentten 94 model broadwaya bininci insan attan inip eşşeğe binmiş gibi oluyo.babama bunuda söyledim.şimdi atı sen gör dedi beni bi yapıştırdı koltuğa o sözü söylediğime pişman oldum. daha kullanmayı bilmiyodum 10 yaşındaydım.ama bilsem kaçırıcak kadaar heyecanlıydım.yaklaşık 5 ay sonra köye gittik.hemen sürmeyi öğrendim.1 sene sonra babam yalnız bi şekilde veriyodu arabayı .ben artık el frenine bile başlamıştım ( tabi bunlar köyde yapılıyor şehiriçi değil ). 4 yıl hayatımın baharını yaşadım.2007 de 2006 model full megane2 dizel aldık.sanki traktör gibi geliyo bana bu araba.sesli çalışması bi türlü devrini alana kadar hızlanamaması.bu araba 2 viteste çok az çekiyo.broadway 2.viteste sanki yeni kalıyomuş gibi tozu dumana katıyodu ve 3 .viteste bile çektiriyodum. şuan 16 yaşındayım ehliyet alınca biriktirdiğim paralarla direk fairway alıcam.başka hiçbir arabada gözüm yok.bizim megane bile değişirim.

• o paraya performans isteyen arkadaşlar bırakın unoyu broadwayı onların her tarafı gitse kaç yazar...gidin 1.7 flash alın görün araba nasıl gidiyomuş...bu arada 16 valf araçların yanında flashın bile şansı yok...
  • unoyu bilmiyorum ama broadway tavsiye edilecek bir araba
  • küçük gelmiyecekse uno
  • quote:

Orijinalden alıntı: honda04

küçük gelmiyecekse uno

aslında şöyle bi durum var unonun içi broadwaye göre daha geniş geliyo bana koltukları falan daha geniş daha oturaklı sadece bagajı daha küçüktür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

cevap verenler sebepleri ile söylerse daha güzel olur kanımca

aaaaa!!

aaaa!!!

AAAAAAAAAA....!!!!!!!!

ne gerek var yaw sebep yazmaya..

"kesinlikle uno.."

"broadway i tek geçerim.."

gibi harika cevaplar varken ne gerek var açıklama-sebep yazmaya ki...

zaten konuyu açan arkadaş yazı tura atmaya para bulamamış ki buraya sormuş..

sağolsun arkadaşlar da çok acaip yardımcı olmuşlar..

hatta sadece "u" veya "b" yazın, anlarız biz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

quote:

aaaaa!!

aaaa!!!

AAAAAAAAAA....!!!!!!!!

"kesinlikle uno.."

çok kaliteli bir yazı olmuş. çok güldüm.

• brodway.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

quote:

aaaaa!!

aaaa!!!

AAAAAAAAAA....!!!!!!!!

"kesinlikle uno.."

çok kaliteli bir yazı olmuş. çok güldüm.

senin mesajdan sonra, bu yazdığımdan önceki arkadaş da çok iyi okumuş demek ki, boool bol açıklama yazmış..

• quote:

Orijinalden alıntı: Praetor

Broadway'den şama özellikle 96 modelleri serilerinin en iyisidir. Valide hanım 11 sene kullandı namussuz bir kez ile yolda bırakmadı, parçalarının ucuzluğuda cabası ancak kesinlikle spring önermem brodway ile tek ortak noktaları R9 olmaları. Broadway boya kalitesi ve rotilleri haricinde lpg sistem ile daha senelerce düşük bakım maliyetiyle kullanabileceğin bir otomobildir.
    sprıngı 190 bın km de aldım 66 bın km yaptım 220 bın km de motoru rektefe yaptırdım halada bınıyoruz brodwaydan tek farkı otomatık cam ve merkezı kılıt olmaması bırde adı boyası hala orjınal boyası.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: xvet

quote:

Orijinalden alıntı: Praetor

Broadway'den şama özellikle 96 modelleri serilerinin en iyisidir. Valide hanım 11 sene kullandı namussuz bir kez ile yolda bırakmadı, parçalarının ucuzluğuda cabası ancak kesinlikle spring önermem brodway ile tek ortak noktaları R9 olmaları. Broadway boya kalitesi ve rotilleri haricinde lpg sistem ile daha senelerce düşük bakım maliyetiyle kullanabileceğin bir otomobildir.
    sprıngı 190 bın km de aldım 66 bın km yaptım 220 bın km de motoru rektefe yaptırdım halada bınıyoruz brodwaydan tek farkı otomatık cam ve merkezı kılıt olmaması bırde adı boyası hala orjınal boyası.....

ateşleme sistemide degişik

• Al bi tipo paşa paşa bin...

Broadway'e nazaran çok daha konforlu, donanım olarak daha zengin, yol tutuşu daha iyi, modeline göre üst düzey sayılabilen bir aerodinamiğe sahip.

Uno'ya göre; daha oturaklı, daha geniş bagajlı, bence hala üretilemeyen estetikte dijital göstergeli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkaninkilici -- 7 Ekim 2009; 16:55:13 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.