Şimdi Ara

BROADWAY Mİ, UNO MU? HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
34.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zamanında Uno da kullandım,Broadway de kullandım...

Kullandığım uno 96 model SX di...

Broadway ise 93 model di.

Yakıt olarak çok ahım şahım bi fark yoktu arada...

Ama arkadaşlar da demiş,bagaj konusunu ve altının yerden yüksekliğini değerlendirmek lazım...

Kullanacağınız bölge düz yerler ise ve bagaja pek ihtiyacınız yok ise tercihiniz unodan yana olsun..

Ama kullanacağınız yer düz yer engebeli ise ve bagagaja ihtiyacınız olacak ise Broadway i tercih edin.

Parça konusuna gelince ; Bundan yaklaşık 3-4 yıl önce Unonun ön tamponundaki sis lambasının tekinin fiyatı 80 milyon idi.Çok iyi hatırlıyorum.O zaman için durumum müsait değildi,sağlam olan diğer tekini söküp bir çeşit kapak uydurmuştum ikisine de.

Ama broadway de sis lambası yok mesela.

Sanırım parça fiyatında da arada pek bi fark yoktur ama sanki uno nun ki azcık daha pahalıdır gibime geliyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: AppendiX

@deserthawk
    Sadece broadway değil, renonun 12 leri de dahil hepsi az yakar.
    Uno broadwayden az yakmaz tekrar ediyorum..
    Ayrıca Uno kadar broadway de seridir ;) 880 kilo olması lazım, hafif araba.

@lokosit
    Kullanımını bilirsen gayet düzgün araba.
    Uno r9 dan daha geniş bi araba değildir ayrıca ;)

@xdanger
    Bu devirde kim hangi arabayla kaza yaptıysa, o araba kötüdür, frenleri tutmaz, yol tutmaz.
    Hep arabayı suçluyacağınıza kendinize baksanız?

Övmek istemiyorum sonuçta çok eski araba ama sallamalara maruz kalmasını istemem.

kardeş sen unoya binmemişsin. binseydin unonun içinin daha geniş ve rahat olduğunu görürdün. dışardan unonun küçük göründüğüne bakma.
    renault 12 az yakan bir araç değildir. yıllarca kullandım. babamda 45 binde renault 12 ts varken bende opel record vardı 180 binde şehirlerarası renodan az yakardı. broadway ile serilik konusunda unoya kafa tutamazsın ama uno ile tempraya hatta focusa kafa tutarsın ama durduramayabilirsin ben uno ile 195 i gördüm. broadway 110-120 de uçacak hissi verir. son derce rahatsız koltukları olan bir araçtır. hatta toroslar yada renault 12 ler bile broadway den rahattır.
    yaf broadway ile iki büklüm seyahat ettiğim 90 lı yıllar aklıma geldi

yedek parça konusunda fiat parçalarının ucuzluğunu herkes bilir. ama iş aksesuara gelince servisten alırsan sis lambasını gerçekten pahalıdır.
    hiç renault servislerinden aksesuar almayı denedinizmi? sakın haaa tavsiye etmem çünkü çok pahalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lokosit -- 10 Aralık 2008; 21:28:15 >

• Arkadaşlar yorumlarınızı takip ediyorum. onlar benim için önemli çünkü bir kriter olacak. araçlar hakkında pek bilgim yok bilgi alabileceğim pek kimse de yok, o yüzden sizin yorumlarınız en azından bir fikir veriyor bana.

HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..

Ayrıca ben BİTLİS' te görev yapıyorum. burada kar kış soğuk başladı ve kışlar gerçekten çok sert geçiyor.. yani kara, kışa daha dayanıklı(yola tutunan) ve sıcak olan hangisi? gerçi gideceğim yol 5 km tek seferde. günlük 20 km toplam. yol pek iyi de sayılmaz, asfalt ama çukurlar var. virajı, rampası da var malesef

Lütfen bunları da gözönünde bulundurarak yorumlar yaparsanız daha iyi olur.
    ( Fiyatlar konusunda da yorumlarınızı beklerim.)

tekrar teşekkürler...iyi forumlar.

• 6 ay önce 98 model Uno sx ie sahibi birisi olarak fikirlerimi paylaşmak isterim. Uno nun içi ferahtır çünkü bagaj yüzünden iç hacim küçülmemiş, broadway biraz daha boğucu iç hacime sahip çünkü bagaj iç hacimden her zaman çalar.. Yakıt olarak Uno benzinde hiçte az yakan bir araç değildir yeterki motoru biraz zorla, ben şahsen lpg li kullanmama rağmen 18-20 kuruşlarda geziyordum yollar biraz rampa olduğundan. Sonuçta ikiside 1.4 pek fark olmaz 90 ı geçmemen gerekir yoksa yakar. Aile arabası olarak kim ne derse desin bagaj olması gerekir sırf o yüzden sattım Uno yu. Broadway i kesinlikle daha kolay satarsın ben bayağı zorlandım Uno yu satarken, galerilere de bakarsan her zaman broadway daha çok satılır. Uzun yolda da bagaj her zaman gerekir Reno yu sevmememe rağmen Broadway almanı öneririm sorun çıkarma olarak ikiside 10 yaşının üstünde araba mutlaka sorun çıkartacaktır.

• Hemşerim sayılırsın arkadaşım bende Erzurumda çalışıyorum. Burda broadway daha çok görüyorum. Geçenlerde arkadaşım 93 broadway aldı ha bire köy yollarında kullanıyor canavar gibi, benim Uno o yönden daha kibardı .. Sen broadway al her zaman yakışır, daha iyisini alana kadar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

quote:

@deserthawk

@lokosit

@xdanger
    Bu devirde kim hangi arabayla kaza yaptıysa, o araba kötüdür, frenleri tutmaz, yol tutmaz.

Övmek istemiyorum sonuçta çok eski araba ama sallamalara maruz kalmasını istemem.

kardeş sen unoya binmemişsin. binseydin unonun içinin daha geniş ve rahat olduğunu görürdün. dışardan unonun küçük göründüğüne bakma.
    renault 12 az yakan bir araç değildir. yıllarca kullandım. babamda 45 binde renault 12 ts varken bende opel record vardı 180 binde şehirlerarası renodan az yakardı. broadway ile serilik konusunda unoya kafa tutamazsın ama uno ile tempraya hatta focusa kafa tutarsın ama durduramayabilirsin ben uno ile 195 i gördüm. broadway 110-120 de uçacak hissi verir. son derce rahatsız koltukları olan bir araçtır. hatta toroslar yada renault 12 ler bile broadway den rahattır.

yedek parça konusunda fiat parçalarının ucuzluğunu herkes bilir. ama iş aksesuara gelince servisten alırsan sis lambasını gerçekten pahalıdır.
    hiç renault servislerinden aksesuar almayı denedinizmi? sakın haaa tavsiye etmem çünkü çok pahalıdır.

UNO ile o hıza çıkmak,bir nevi intihar be hocam,nasıl bastınız hayret zaten.130'dan sonra direksiyon titremeye başlıyor,ya da bizim araçta mı bir sorun var?Ama artık 120'yi geçmemeye çalışıyorum,bu araçla yapılacak iş değil çünkü.

Yukarıda yazdıklarıma ek yapayım,arkadaşımda Broadway var,arada biniyorum.Tamam ikisi de,çağın gerisinde kalmış araçlar,ama Broadway'in yol tutuşu bariz şekilde daha kötü.

İkisi de az yakmaz,UNO sahibi olduğum için biliyorum,devirli kullanırsanız benzinde km.de 35 ykr yakıyor.LPG taktırdım,o açıdan sorunum yok.

Kim ne derse desin,UNO'nun motoru daha başarılı.Tam bir şehir içi aracı aslında.Hızlanması bana yetiyor,hafif araç zaten.

Uno,kesinlikle daha canlı duruyor,belki bizim arabaya çok iyi baktığımdandır,içi dışı tertemiz.Bu kadar canlı bir Broadway görmedim bugüne kadar.

Yukarıda yazmıştım,ama bir daha yazayım,sedan araçtır,Broadway'in içi daha geniştir diye bir mantık yanlıştır,ama bagajı daha geniş,ona lafım yok.

2.el konusuna pek girmeyeceğim,şu anda piyasa ölü zaten.Ama şöyle söyleyeyim,eğer aracın sorunu yoksa,temiz ise,km.si de az ve piyasa değerinde bir fiyat belirlediyseniz,sorun olmaz.

Geçenlerde,aracı servise götürdüm,orada usta tutturdu aracı sat bana diye,adam biliyor çünkü aracın durumunu.

İkisini de test edin,hangisi kafanıza yatarsa onu alın en iyisi.

• quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

quote:

@deserthawk

@lokosit

@xdanger

UNO ile o hıza çıkmak,bir nevi intihar be hocam,nasıl bastınız hayret zaten.130'dan sonra direksiyon titremeye başlıyor,ya da bizim araçta mı bir sorun var?Ama artık 120'yi geçmemeye çalışıyorum,bu araçla yapılacak iş değil çünkü.

Yukarıda yazdıklarıma ek yapayım,arkadaşımda Broadway var,arada biniyorum.Tamam ikisi de,çağın gerisinde kalmış araçlar,ama Broadway'in yol tutuşu bariz şekilde daha kötü.

İkisi de az yakmaz,UNO sahibi olduğum için biliyorum,devirli kullanırsanız benzinde km.de 35 ykr yakıyor.LPG taktırdım,o açıdan sorunum yok.

Kim ne derse desin,UNO'nun motoru daha başarılı.Tam bir şehir içi aracı aslında.Hızlanması bana yetiyor,hafif araç zaten.

Uno,kesinlikle daha canlı duruyor,belki bizim arabaya çok iyi baktığımdandır,içi dışı tertemiz.Bu kadar canlı bir Broadway görmedim bugüne kadar.

Yukarıda yazmıştım,ama bir daha yazayım,sedan araçtır,Broadway'in içi daha geniştir diye bir mantık yanlıştır,ama bagajı daha geniş,ona lafım yok.

2.el konusuna pek girmeyeceğim,şu anda piyasa ölü zaten.Ama şöyle söyleyeyim,eğer aracın sorunu yoksa,temiz ise,km.si de az ve piyasa değerinde bir fiyat belirlediyseniz,sorun olmaz.

Geçenlerde,aracı servise götürdüm,orada usta tutturdu aracı sat bana diye,adam biliyor çünkü aracın durumunu.

İkisini de test edin,hangisi kafanıza yatarsa onu alın en iyisi.

haklısın sürat yapılmaz uno ile ama broadway ile hiç yapılmaz.
    sxie hd 98 modeldi otobanda denedim. öyle yokuş aşağı falanda değil ama hafif aşağı meyilliydi.bakayım bi kaç basacak dedim, 160 170 civarında kalır diyordum ama bastıkça gidiyor. siz yinede denemeyin.
    eğer aracında titreme varsa lastiklerin balansında da sorun yoksa, cantlarında yamukluk olabilir. unonun cantları kolay yamulur. 140 ile hiç rahatsız olmadan seyahat edebilmen lazım.
    uno ile şehirlerarası 550km yaptığımda oldu 800km de yaptığım oldu. 90 sabit hızla gidersen 800km yapar bi depoyla.
    gaza fazla basarsan jazz da çok yakar yarisde, coltta.
    aslında 90 ı geçmezsen iki araçta ekonomik.
    bencede test edip kararınızı verin burada ne yazsak karsı bir görüş çıkacak kafanız karışacaktır.

• quote:

@deserthawk

@lokosit

@xdanger

bana bak, üfürükten konuşuyormuşum muamelesi yaparak bana bu devirde kim hangi arabayla kaza yaptıysa o araba kötüdür, frenleri tutmaz, yol tutmaz, arabayı suçlayacağına kendine bak gibi gereksiz muhabbetler yapma, alıntı yapıp laf gönderme. varsa bildiğin yap yorumunu, tercihini ve tavisyeni belirt sonra bas git, bana laf yetiştirme benim yorumlarıma yorum yapma benim canımı sıkma. insanların sadece parası yettiği için aldığı, normal koşullarda bakkala gitmek için kullanmayacağı bir arabayı, üstelik fren sistemi diye bir şeyin yok sayıldığı arabayı bana savunma sakın. bir arabayla aynı kaza farklı kişiler tarafından yapıldıysa ki yapıldı, o kazalarda birey değil araç hatalıdır, bana burdan renault ta hissen varmış edasıyla avukatlık yapma. diğer modeli bilmeden yorum yapmadım ki sen bana fanatizm yapıyorsun. aracı alacak arkadaşa tecrübelerimi, yaşadıklarımı, tavsiye ettiğim modeli belirttim ve aradan çekildim, bence sende aynısını yap ve insanları beceriksizce araba kullanıyormuş gibi suçlarcasına konuşma, altımızda bmw mercedes varda biz düz yolda takla atıyormuşuz gibi yorumlarda bulunup en iyisi senmişsin gibi bilgiçlik taslama. amacın fanatizmse al sana fanatizm, 2004 yılında elimizde 93 model şahin vardı ve aracın kaportası hala taş gibiydi, rengi falan ayrı bir beyazdı, onu sattık 97 model broadway almak gibi bir faaliyette bulunduk ve tamircilerin yollarını ezberler olduk, rengide kirli beyaz, kaportası yer yer paslanmaya başladı, o kaputu kaldırdığın zaman göğüsle motor arasındaki yerde kalan çukur bölmenin boyası çatlak çatlak oldu zamanla. yıllardan beri tamire götürmediğimiz, yağını suyunu değiştirmekten başka bir bakım yapmadığımız, şu anki dalga konusu olan şahin dahi o sizin broadway e 10 basar.haydi sana hayırlı traşlar...

• broadwayin bildiğim kadarı ile fabrika verisi 6lt/100 km 90km hız ile. abartıldığı kadar az yakan bir araç değil, fazla yakıyorda denmez yakıtı normal.
  • baba unolarda galiba ön takım sorunu var bi sor anlayanlara ama
  • 1994 model unomuz vardı 60S 1,1 motor yakıt konusunda şunu soyleyebilirim sakin kullanımda 2,5 litre benzin ile 45-50 km geçiyordum. (ş.içi)

100 km de 5 lt yakıt eder ki bu 110 ytl gelir km si. dizelden bile az
  • ikisi arasında kesinlikle broadway
  • Bu zamanda bu arabaları alıp binenlerin aklına şaşarım derim bide üstüne yorum yapanlara yıl 2009 hala broadway diyor adam ya 4 teker 2 sac bi direksiyon arkadaşım bu arabayı alıp içine lt si 3 liradan benzin koymam.Bir 94 96 saab 8 10 bin ytl ye satılırken bizim millet 94 doğana brodwaye aynı parayı verir sonra yok kaza yaptımda şöyle oldu böyle oldu diye över neyini över anlamam anlayamam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iyi kötü çirkin

baba unolarda galiba ön takım sorunu var bi sor anlayanlara ama

Zamanında 2. arabamı alırken banada bunu demişlerdi . Ancak aldıktan sonra sadece bir kere ön takım değişimi yaptım . Vede km 82.000 deydi .
    Benden önceki sahibinde böyle bir sorun çıkmamış . Ben 2 sene kullandıktan sonra böyle bir şey oldu . Oda bizim yollarımızın güzelliklerinden dolayı oldu . Kar yağar heryer köstebek yuvası gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zayber

Bu zamanda bu arabaları alıp binenlerin aklına şaşarım derim bide üstüne yorum yapanlara yıl 2009 hala broadway diyor adam ya 4 teker 2 sac bi direksiyon arkadaşım bu arabayı alıp içine lt si 3 liradan benzin koymam.Bir 94 96 saab 8 10 bin ytl ye satılırken bizim millet 94 doğana brodwaye aynı parayı verir sonra yok kaza yaptımda şöyle oldu böyle oldu diye över neyini över anlamam anlayamam.

Arkadaşım haklısın belki ama her yönüyle düşünmek lazım. zaten o kadar paramız olsa dediğin gibi daha iyisini alırız. İnsanlar yıllarca bu arabaları kullandı, kullanmaya da devam ediyor, edecek de.. %90 memnun aracından. öyle kaza yapanlar da sadece bu arabalar değil. kazanın nerde nasıl ne zaman ne şekilde olacağını bilemezsin. öyleyse herkes, her araba kaza yapabilir bu bir ihtimaldir. ha güvenliği diğerleri kadar olmayabilir. ama bence bunların kaza yapma oranı daha az, çünkü hız yapamıyorsun..kazaların çoğu sebebi HIZ bildiğim kadarıyla... Konfor diyorsan o da bütçe meselesi..

tamam aldım diyelim bi tana SAAB, bozulsa ( ki bozulur, çünkü yollar kötü, araba eski..) kime tamir ettireceğim ben burda, parçasını nerde bulurum. belki buradaki tamirciler SAAB görmediler ömürlerinde, çünkü iki yıldır burdayım ben bi tane bile görmedim. satacak olsam nasıl satacağım..

benim niyetim durumu biraz düzeltene kadar idare edecek şekilde bir araba almak ve kullanmak. bana en uygun onlardan biri olsa gerek..düşüncelerin için teşekkürler.

• quote:

Bu zamanda bu arabaları alıp binenlerin aklına şaşarım derim bide üstüne yorum yapanlara yıl 2009 hala broadway diyor adam ya 4 teker 2 sac bi direksiyon arkadaşım bu arabayı alıp içine lt si 3 liradan benzin koymam.Bir 94 96 saab 8 10 bin ytl ye satılırken bizim millet 94 doğana brodwaye aynı parayı verir sonra yok kaza yaptımda şöyle oldu böyle oldu diye över neyini över anlamam anlayamam.

Aynasını kır tüm Türkiyeyi dolaş parça arıyorum diye.
    Son sahibi olursun arabanın aman...
  • quote:

quote:

Aynasını kır tüm Türkiyeyi dolaş parça arıyorum diye.
    Son sahibi olursun arabanın aman...

Arayalım mı?Kaç tane ayna istiyosun getirelim sormadan etmeden konuşmamak gerek.Ayrıca sen haftada bir arabanın orasını burasını kırıyorsan bişe demek düşmez bize.Doğanın bilmemneydin aynasına tamponu 30 lira ise bununki 80 dir 100 dür ben veririm buna değer.Saab zaten bir örnektir bu konumuzda.

• quote:

bende spring var. ara parasını ver mercedes E 200 kompressöre binelim.
  •  BROADWAY Mİ, UNO MU? HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ?

Lada vega 2000 - 2001 model bulunabiliyor, tasarım olarak bana hoş geldiği için ekledim.
  • Eğer biraz daha biriktirebilirseniz adam gibi birşeyler alın..

Eğer öyle bir şans yoksa Broadway derim.Çünkü Uno küçük araba,Broadway'ın en azından Uno'ya göre bir klası var.
    Uno uzun yola gelmez diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.