Şimdi Ara

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri (185. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.121
Cevap
118
Favori
170.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeDe_

Kargo takibinde ödeme yapacağımı görmüştüm. PTT ödemeyi adrese teslim ederken aldı. Zaten gümrükten çıkmış olduğu için başka bir ihtimal de yoktu...
    Ben bu işlerle ilgilenmeye başlayalı 3 ay kadar oldu. Bu cevap bana düşmüyor ama madem sordun fikrim;
    3 RM pro, 1 adet Mini kullanıyorum. Fiyat olarak da göz önünde bulundur fakat benim derdim RM pro'da mini'de 15 adet timer oluşturmakla sınırlıymış sonradan öğrendim.
    Diğer pro'ları sırf bu rakamı 45 yapmak için aldım. 15'de mini oldu bana 60 adet timer fonksiyonu. Amatör de olsa ev otomasyonu yapıyorsak bu timer adetlerinin fazlası lazım bize.
    mini alırsan 15 adet timer fonksiyonunu yalnızca IR kumandalar için kullanmak üzere kısıtlısın. Pro alırsan bu timer fonksiyonunu ister IR ister Rf olarak kullanıyorsun en büyük fark bu.
    Ben IR ile kısıtlı kalmak istemedim. Yoksa 1 pro da ev içinde çekim gücü olarak tüm RF'leri kumanda edebiliyor. Bana IR kumandalarda da Pro, mini'ye göre daha başarılı gibi geldi. Bütün bunları bana baştan anlatan olsa o mini yerine de Pro alırdım.
    S2C'de durum farklı geçen hafta buradan arkadaşlara danıştım fakat cevap gelmedi. S2C bazı kapı ve hareket sensörlerimi sağlıklı algılayamıyor. Acaba Hub mı iletişim kuramıyor, yoksa sensörler modeme uzak kaldığından mı iletişim sıkıntılı oluyor diye sormuştum. Sonra düşün düşün cevabı kendim verdim. Modemle ne alakası var! Arka odalar için de S2 siparişi verdim gelince çözülcek inşallah...

"Tv, hoparlör, klima var. Rm mini yeter mi sence bunlar için" 3 cihazı da kendi kumandası gibi görecek ortak bir noktan varsa mini'yi koyabileceğin, yeter bu iş için.
    Detaylı cevabın için çok teşekkür ederim.
    Cahilğimi mazur gör, pro alsam da IR cihazlar için makineyi görecek yere mi koymam gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• blackcurse B kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam birlikte böyle öğrenip gidiyoruz işte...

Pro da olsa sinyal IR olduğu için aynen görmesi gerekiyor. O yüzden Pro'yu yerleştirirken IR cihazların yerini düşünmek lazım. Pro, Mini'den biraz daha iyi gibi geldi bana.
  • Home mini turkce nezaman gelecek bilgisi olan varmi...

• DeDe_ D kullanıcısına yanıt
    Hocam S1C veya S2C konumlandırdıgınız yer ile alakalı Hepsine eşit uzaklıkta bir konum seçme şansınız varsa çözebilirisniz Hub vs işe çözemezsiniz Çünkü kapı sens ve PIR lar HUB ile RF sinyalle haberleşiyor ve bu sinyal çok koza süreki bir sinyal

• onur1971 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim.
    S2C adaptörü buat içine gömdüm girişte duvara sıfır montaj güzel durdu. Yerini değiştirsem bu sefer giriş kapısına uzak kalacak. En önemli senaryom bu kapı. Yeni hub gelince sensörleri 2 zon'a böleceğim. Tek sıkıntı 2 ayrı güvenlik ikonundan takip edilmek zorunda olacak. Gelecek hub kumandasız, mevcut kumanda 2 cihazı da aynı anda kontrol eder mi bilemiyorum. Ama eğer kumanda ederse en azından devreye alır ve çıkarırken tek komutla yapabilirim. İşe yarayacak diye düşünüyorum aynı evde 2 ayrı güvenlik sistemi kullandığımı düşünün... Tek kumanda aynı anda kontrol ederse sıkıntı olmayacak.
  • merhaba sadece PIR alsam direk Broadlink RM Pro tanıtabilir miyiz. koridora koyup hareket algılayınca bildirim alabilir miyim.
  • rasmoon kullanıcısına yanıt
    Hayır PIR tek başına bir işe yaramaz S1 veya S2 ile birlikte almanız lazım Az önceki cevabım sizin sorunuz ile bire bir ilintili aslında WiFi ye bağlanan S1 (veya yeni versiyonu S2) dir
    PIR ve kapı kontakları RadioFrekans ile S1 e tek taraflı olan bu sinyali gonderir S1 de bu aldıgı sinyali wifi aracılığı ile sizin telf iletir

• onur1971 kullanıcısına yanıt
    teşekkür edrim
  • Arkadaslar bu sahne uyguluyor ama bazen iki kere saga kayiyor bazen tam uyguluyor çözemedim

• Arkadaslar İkili anahtarda iki faz bir notr var baglantisi nasil olacak. Notr L taktim zirilti yapiyor

• OMERKAHVECİ kullanıcısına yanıt
    Selam,

Kumanda kopyalarken özellikle ses açma veya yön tuşlarını çok hassas dokunuşla tanıtmak gerekiyor. Uzun bastığın zaman ses ve yön kaydırmalarında fazla kademe atlatabiliyor.
    Telefonda TV kumandasından sağ yön tuşuna tek basarak Tv'de kaç kademe gittiğini kontrol edebilirsiniz. Muhtemel sorun budur. Tekrar öğren ile düzeltilebilir.
  • Tamam sagol

• arkadaşlar RM Mini 3 geldi. Uygulama olarak hangisini önerirsiniz? ihc mi?
  • Kendimizin tanıttığı cihaza ses komutuyla kumanda edemiyor muyuz?

Selam,
    "suleymantosun" arkadaşın bu konuyla ilgili 180. sayfada açıklaması vardı.
    Özet olarak IHC'de kayıtlı lamba modellerinden biri gibi herhangi bir cihazımızı IHC'ye tanımlarsak bu cihazı alexa ile sesli kontrol edebiliyoruz. En azından on/off şeklinde çalışıyor.
    e-control bence olmazsa olmaz. IHC de ekstralar için iyi oluyor. IHC yeterince kararlı çalışmıyor. İkisini de aynı anda kullanabiliyorsun. Fakat IHC bir bakıyorsun daha önce kayıt ettiğin cihazları arayüz'de göstermemeye başlıyor. Buna rağmen alexa ile kullandırmaya devam ediyor. Ancak yeni bir cihaz eklemek için RM pro'yu tekrar tanıtman gerekiyor. Bu durmunda da kayıtlı timer'ler siliniyor.
  • DeDe_ D kullanıcısına yanıt
    Ama ben google asistan ile komut vermek istiyorum. Econtrol asistanda yok galiba. Tek seçenek ihc kalıyor gibi dimi hocam?

• Google asistan ile ihc sahneleri çalıştırmak için türkçe ne komutu veriyoruz bilen var mı? :)
    İngilizce activate diyorum oluyor da türkçesini bulamadım daha her şeyi denedim.

• arkadaşlar evinde akıllı stor yada perde sistemi kullanan var mı görüşmem sormam gereken bazı şeyler var yanlış yapmamak için

Aktivate komutu ben sahne isimlerini ingilizce yazdım

• 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.