bu verdiğim en son sürüm.fw 0.12 yerine 0.13 var onu da kullanabilirsin. bende 0.13 çıktığını yeni öğrendim. hex dosyası brenner 8 frimware klasörünün içinde.
dediğin adımların hepsini yaptım...update başarılı tamamdır en son adımı yaptığımda aşağıdaki görüntüyü elde ettim yani gene zif soket boşken sanki 16f84 takılıymış gibi davranıyo :(....
peki devreye pic taktığında görüyor mu? pic e program atmayı dene bakalım. yine olmazsa devrende bir sorun var demektir. bakır yüzeyi tiner le silmen gerekebilir.
dediğim gibi taksam da takmasam da farklı pic taksam da 16f84 varmış gibi davranıyo hatta pic yokken bile write dediğim zaman 16f84 e hex dosyası atıyomuş gibi çalışıyo pic takılıyken hex attığımda da bu konunun 2. sayfasında geçen sene gene sana yolladığım resimde de görüldüğü gibi uyarı veriyo bu durum sanırım donanımsal değil tinerle silme olayında ise bu devreyi ilk yaptığım gün de aynı hatayı veriyodu...eğer bundan önceki sayfadaki resme bakarsan orada nası bi hata veriyo resmi var orada...:(..
bende daha öncce aynı sorunu yaşamıştım nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum ama kesinlkle yazılımsal birşey değil. zif sokete taktığın pic in son bacağına gelen vpp voltajını ölç programlama esnasında 13 v lara çıkması lazım. eğer o normal se picin besleme voltajlarını ve ground bağlantılarını ölç ve bana bildir. bu sorunla ilgili hatırladığım tek şey voltajla alakalı olduğu. vereceğin bilgiler doğultusunda çözümü ilgili bölgede arayabiliriz. başarılar.
hocam son bacaktan kastın (ben 16f84 ile deniyorum) zif sokete pic taktığım zaman mesela 16f84 taktığım zaman zif soketin 10 bacağına geliyo picin son bacağı oradan ölçüm aldığım da programlama esnasında gerilim max 0.8 V a çıkıyo diğer durumlarda 0.15 V falan....
16f84 kullanıyosan zif soketin 40. bacağını ölç.
zif soketin 40. bacağı normalde 0.75 V falan ..programlama esnasında da 0.83 V falan oluyo
hocam nerelerdesin? :(...........
burdayım da emin olmak için benim brenner in programlama voltajını ölçmem gerek. aksilik bu ya ölçü aletinin pili bitmiş. benim ölçü aleti biraz farklı pili cr2032 en kısa zamanda değiştirip ölçücem.
birde programlama esnasında 4 ile 5. bacağın gerilimini ölç bakalım ne gösterecek.
hocam programlamıyoken pic in 4. bacağında 0.01 gibi bi değer var programlarken de aynı ama pic in 5. bacağı normalde 0.15 V ken programlarken 0.74 V oluyo..... :S
yanlış anlamışsın 4 ile 5. bacağı aynı anda ölç yani 4. bacağa + probu 5. bacağa - probu değdir.
bahsettiğin 4. ve 5. bacak picin 4. ve 5. bacağıysa ve 1. bacak pic in noktalı ucunun sol tarafından başlıyosa yukarıda ki değerler aynı...yani boştayken 0.15V iken programlama esnasında 0.74 V oluyo hatta o kadar kararlı ki programlama esnasında 0.74V tan hiç şaşmıyo...bu arada bahsettiğim sorun vardı ya hani zif sokete pic takmasam bile 16f84 varmış gibi davranıyo diyordum...bişey farkettim zif soketin kıskacı açıkken pic takmasam bile 16f84 varmış gibi davranıyo eğer zif soketin kıskacının kıstırırsam bu sefer picin takılmadığını anlıyo....çok garip bi durum....
eee yorumun nedir hocam?...
kolay gelsin arkadaşlar brenner8.5 i yeni tamamladım 2 gün oldu size hertürlü yardım edetmek isterim snsl arkadaş sen ilk önce baskı devreyi kont. et benimde zif soketin baağlantılarında problem vardı neyseki çabuk buldum seninkine benzer hatalar veriodu ondan emeinsen kalibrasyon yapcan istersen ayrıntılı şekilde anlatmaya çalışırım bende kabilrasyonu anlayana kadar canım çıktı o 16f84 görmesi devrenin kendinden kaynaklanan bi hataymış ICSP soketinin 4ile5 pinleri arasına 10k-100k arası bi direnç takılcakmış bndede bazen öle görüo ama hex atarken sorun olmuo kalbrasyonu seve seve anlatırım bana ulaş...