kaça malolur dersin? ben ankarada yaşıyorum..elimde de 18F2550 mevcut...
tam olarak fiyat bilgim yok fakat çok tutmaz sanırım bana en yakın kargo hemen yan sokağımızda bulunan mng kargo aşşağıdaki linkten ankaradaki tüm mng kargo şubelerini görebilirsin http://www.mngkargo.com.tr/enyakinsube.html sana en yakın olan şubeden mng kago yenikapı şubesine gönderebilirsen pici programlayıp sana gönderebilirim http://www.mngkargo.com.tr/ucret_hesapla.html bu adreste tekyönlü yaklaşık kargo bedeli yazıyo kargo gidiş geliş olacağından maliyet ordaki değerin iki katı anlicaan yaklaşık kargo masrafı 10 ytl bana kalırsa 10 ytl ye hazır bi jdm programlayıcıda alabilirsin seçim senin programcılık tecrübeme güveniyorum dersen jdm programlayıcı al derim jdm programlayıcı bulamassan yada uğraşmak istemessen pici bana gönderebilirisin göndemeye karar veririsen göndereceğin tarihi bana bildirmeyi unutma istersen msn den haberleşelim msn mehmet-as@windwslive.com msn i 21:00 dan sonra açıyorum
sağolasın uzman_as ben sadece jdm nin bu PIC iprogramlayacağından emin değildim ama programlıyo diyosan programlıyodur...ben jdm yi bi yapıyım o da olmazsa artık tek çarem kargo olacak sanırım..bu arada winpic te programlayıcıyı seç ondan sonra PIC i seç gösteriyosa programlıyodur demiştin ama ben baktım bütün programlayıcılar için aynı listeyi gösteriyo....
bi de bu jdm için ara kabloya gerek var mı yoksa direk takabilir miyim bilgisayara?
aynı işlemleri ic prog da yaparsan jdm programlayıcının ic prog üzerinden 18f2550 yi programlamadığını göreceksin jdm programlayıcı için kablo kullanman şart değil fakat jdm programlayıcıyı direk pc nin rs232 portuna takabilmen için programlayyıcının üzerindeki vida sıkma somunlarını ve metal çerçeveyi sökmen gerekebilir
ic prog dediğin ne hocam...anlayamadım valla...
ic prog da aynen winpic800 gibi programlama editörü hex dosyalarıı pice yazdıran program kısacası ingilizcen varsa aşşağıdaki adresten yeterli bilgiyi alabilirsin denemek istersen download bölümünden en güncel sürümü indirebilirsin http://www.ic-prog.com/index1.htm
bi de ben bu BF959 u henüz bulamadım acaba o devrede takılı değilken devre çalışır mı yani usb ye taktığımızda bilgisayarın tanıyıp tanımamsına etkisi olur mu ğere o yokken bilgisayar branner ı tanırsa herhangi bi deneme için programlama yapabilir miyiz..kısacası o BF959 un görevi nedir....teşekkürler...
bf959 gercekten zor bulunan bi transistör bende çok aramıştım istanbulda olmama rağmen karaköyde zor buldum fiyatı da yaklaşık 1 ytl civarında bu transistörün özelliği hızlı olması 1.1 ghz 30v npn vhf transistör açıklamadan yanlış anlamadıysam bu transistör reset transistörü yani devreyi resetlemeeyarıyor devre için hayati önem taşıyan bir transistör ankarada bulabileceğini tahmin etmiyorum bf 959 için almanca açıklama vardı babelfish le ingilizceye çevirdim ingilizcen varsa oku anlatıyo benim anladığım resetlemek için kullanıldığıama bu transistör olmadan da pc brenner i tanır sanırım
6.3.6 revision 5 It turned out that also the Brenner8P/Brenner8miniP can profit from a Vpp condenser between Pin2 and pin 3 of the ICSP socket, therefore gets it in the revision 5. installing this condenser recommends I urgently. Further changes aim only at an easy convertibility of the Brenner8P/Brenner8miniP-Silviu to the Brenner9. The Brenner8P rev4 (and the Brenner8miniP-Silviu) has a RESET transistor Q8, which was in the original a BC338. This type has to be replaced by a transistor with small basis Kollector capacity. The HF-type BF959 is well suitable. With the exchange of the transistor it is to be made certain that the BF959 (B-E-C) has another connection allocation than the BC338 (E-B-C)! The Brenner8P rev4 has a resistance R19 with the value of 330 ohms (with the Brenner8miniP-Silviu is the R13). This resistance has to be replaced by a 100-Ohm resistance. The 10nF-Kondensatoren C6 and C7 of the Brenner8P is by 1nF-Typen too replace. (With the Brenner8miniP-Silviu only the C6 concerns.)
teşekkürler...şu sıralar jdm yi yapmakla uğraşıyorum..sıra ona da gelecek inşaallah..
acaba senin yolladığın linkteki jdm programlayıcının beslemesi seri porttan mı sağlanıyo yoksa devrenin beslemesi ayrı mı?...çünkü ben bu devreyi yaptım deneme fırsatım olmadı ama devrenin üzerinde 3 pinli bi switch var ve üzerinde Vpp filan yazıyo...acaba o switch ne işe yarıyo.........teşekkürler...
devre tüm beslemesin seri porttan sağlıyo ek bi adaptör takmana gerek yok devre üzerindeki svitch lerden biri taktığın pic in bacak sayısına göre besleme ucunu değiştiryo diğeride besleme voltajını sıfrılamaya yarıyo 2. switch in tam olarak hangi amaçla kullanıldığını anlayamadım ama pakette ingilizce açıklamalar mevcut okursan anlarsın devrede kullanıcağın transistörlerin yönleri çok önemli paketin içindeki bi yazıda kulanabileceğin transistör türleri ve yönlerini vermiş yazıların tamamını okursan çok faydalı olacaktır ayrıca seri port için kablo kullanırsan daha rahat çalışırsın programlayıcı ile kasa arasında oluşabilecek kısa devre pic in sonu olabilir üç kuruşluk kablo için 15 liralık pic i yakmaya değmez bence
açıklamaların için sağol jdm programmer tamamdır hatta pic i programladım sayılır yani sayılır derken bi tane hex dosyası attım ama onu başka bi arkadaş demişti bu hex i atacaksın diye 91 kb civarında bi hex bu..neyse jdm yi kullanarak pic i programladım sonra pic branner a yerleştirdim yukarıda anlattığın gibi usb ye takınca iki led de yandı ama bilgisayar "usb aygıtı tanınmadı" diye bi ileti veriyo sence ne yapmalıyım bi de henüz BF959 u devreye takmadığımı göz önünde bulundurarak bi öneri sunarsan sevinirim..Ayrıca bu jdm programmer fikrini verdiğin için çok çook sağol yoksa elektronikçilere boşa para verecektim, adamlar programlayamasa bile para istiyolardı...bi de tam olarak pic e hangi hex i atıcam onu buraya ayrı olarak upload edebilir misin...Biraz uzun oldu ama sen zahmet olmazsa devrenin yapım aşamasından sonrasını yanı yazılım kısmını(usburn vs.) açıklayaıcı bi şekilde anlatabilir misin?....valla senin baya emeğin geçti kardeş çok çok sağol......
programlayıcıyı çalıştırdığına sevindim şimdi yapman gereken işlemleri adım adım azıyrum 1: brenner i usb ye takmadan önce üzerindeki küçük jumper i kısa devre yap ve usb ye tak 2: http://www.sprut.de/electronic/soft/usburn/usburn17a6.zip bu linkrte verdiğim zip dosyasını masa üstüne çıkart ve içindeki usburn.exe dosyasını çalıştır 3: karşına gelen ekranda kocaman br update frimware for brenner yazısı olcak ona tıkla ve açtığı pencereden masa üsttüne çıkardığın usburn klasörünün içindeki bootloader klasörünün içinden kaç mhz lik kristal kullandıysan ona göre bir bootloader seç (ben 20 mhz lik bootloader kullanıyorum) 4: yükjleme işlemi bittikten sonra devredeki jumperi sök ve reset butonuna tıkla senin devren kendini resetlemeye bilir çünki bf959 yok bunun yerine programlayıcıyı usb den çıkarıp takabilirsin brogram yeniden başlayınca devrenin üzerndeki iki led de yanıyo olacak usburnu kapat programlayıcıyı usb den sök jumperi kısa devre yap ve usb ye tak yine deminki gibi update frimware butonundan masa üstüne çıkardığın klasör içinden brenner 8 klasöründeki frimware 11 i seç ve onu yükledikten sonra yine deminki gibi jumperi çıkar usb ten sök tak program başladığında küçükkutu da brennerin versiyonu filan yazacaktır 5: deneme için herhangi f serisi bir pic bul 16f84 olabilir sol alttaki kutucuktan bicin bacak sayısını seç (18 pin) yanındaki kutudanda picin serisini seç (16f serisi) sol yukarıdaki identity pic yazan buton var ona yıkla sana picin ne olduğunu söyleyecektirpice program yazdırmak istersen write hex file yazan buton var ona tıkla yazdıracağın hex i seç max 1kb yazdır de çok kısa sürede yazdıracaktır yazdırma işlemi bittiğinde sağ altta ok smgesi yanıp sönecektir başarılar not: vista kullanıyosan progream dosyalarının bulunduğu klasörü yeni klasör 3 yapman gerekiyo galiba ama tam emin değilim forumda aratırsan bulursun xp kullanıyosan driveri tam yükleyememeişsindir aygıtı kaldır masa üstündeki klasörün içindeki driver klasöründen yeniden yükle sorun çözülecektir
şu devrenin en kenarında diyotun hemen yanındaki jumperdan bahsediyosun de mi?
evet bat 43 ün yanındaki jumper dan bahsediyorum
ama o jumper ı kısa devre yap derken neyi kastediyorsun...yani jumper takılı mı olucak?
ağğaşıda gösrterdiğim jumperi 2,54 mm aralıklı yanyana duran iki pine tak böylelikle o iki test point i kısa devre yapmış olucaksın[simage][/simage]
tamam anladım zaten ben ilk denediğimde o jumper takılıydı oraya ama usburn.exe yi çalıştırınca detect programmer yazıyo...bi de usb aygıtı tanınmadı diye ileti veriyo branner a bilgisayara takınca...bilgisayarın usb yi tanıması için driver klasöründen bişeyler yapmak gerekmiyo mu....
anlaşılan brenneri pc ye tanıtamamışsın önvelikle brenneri usb den sök sonra c/windows/system32/drivers klasörünü içinden brenner in driverini sil sonra brenneri pc ye yak masa üstüne çıkardığın usburn klasöründen driver i seç ve yükle bilgisayarın brenner i diğer aygıtlar veya usb aygıt olarak görecektir bunun dışında aygıt yöneticisinde brenner le alakalı herhangi bir sorun varsa yukardaki yazıda anlattığım bootloader yükleme işlemini tekrarla vista kulanıyosan forumda arattır bu sorunun çözümü mevcut vista kullanmadığım için bu sorunu yaşamadım dolayısıyla fazla bi bilgim yok başarılar