Bram Stoker'dan Dracula veya kısa adı ile Dracula, 1992 ABD yapımı romantik korku-gerilim filmidir.Özgün adı Bram Stoker's Dracula olan film 20 Şubat 1993 tarihinde Türkiye'de sinemalarda gösterime girmişti. Film İrlandalı yazar Bram Stoker'ın 1897'de yazdığı ünlü romanı Dracula'dan uyarlanmıştır.Francis Ford Coppola'nın yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı filmde Gary Oldman, Winona Ryder, Keanu Reeves, Anthony Hopkins, Sadie Frost ve Monica Bellucci rol almışlardır.
Genç bir avukat olan Jonathan Harker, görevi gereği Doğu Avrupa’da küçük gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Drakula tarafından kaçırılan Harker, onunla birlikte Londra’ya gitmek zorunda kalır. Drakula, Harker’ın nişanlısı Mina’nın fotoğrafını görerek etkilenmiş ve genç kızı ele geçirmek istemektedir.
Bram Stoker’ın romanından ünlü yönetmen Francis Ford Coppola tarafından uyarlanan Drakula, vampir filmleri arasında en unutulmaz klasiklerden biri olarak yer edinmiştir. Drakula’yı oynayan Gary Oldman ve Van Helsing rolündeki Anthony Hopkins gibi dev isimleri kadrosunda barındıran yapım, 1993’de makyaj, kostüm ve ses efektleriyle Oscar almıştı.
Not:
Filmi az önce bitirdim ve konusunun olmaması beni şaşırttı.Film fena değildi şahsen.Gary Oldman'ın oyunculuğu çok iyi.Fakat merak ettiğim şey başta Vlad'ı oynayan prens rolündeki adamla Gary Oldman'ın farklı olduğu.Belkide aynıdırlar.Eğer öyleyse Gary Oldman sakalla hiç tanınmıyor Birde filmin başlarında güçlenmemiş, yaşlı halini yine Gary'e benzetemedim.Tabi makyajdan olabilir.Çok karanlık bir havada geçti film.Birde çok kısa sürdü 2 saat olmasına rağmen.