Şimdi Ara

Bpm ve dakika hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela 1 dakikayi 128 bpm alalim. Sonra bpm i 160 yaptik 3 dakikalik sarkinin suresi kisalmazmi atiyorum 1.5 dakkaya. Veya bpm i 90 yapsak yavalayip sarkinin uzunlugu artmaz mi? Canli sette her sarkinin belirli bi bpm i var ama onu esitleyip dilerse yukseltip azaltabiliyor yani youtube uzerinde izlenilen bi live setin suresi 58 dakika ise ve dj keyfine gore hissedilmeyecek derecede atiyorum 128 bpm i 120-125 gibi bi rakamda calarsa o 58 dakika 45 dakika gibi bi sure olmaz mi? O zaman 1 dakika kac bpm? Karisik oldu ama ins anlatabilmisimdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 128 bpm i 120-125 gibi bi rakamda çalarsa o 58 dakika 45 dakika gibi bi sure olmaz mi?
    Evet olur. Ancak 128 den 125 hadi 120 bpme aldı şarkıyı bu şarkının uzunluğunu okadar da kısaltmayacak bir bpm azalmasıdır. Biraz daha esnetmeye çalışırsa orjinalinden ayırt etmeye başlar kulak bunu. Ki ilk kez dinlenen bişeyse bu zaten yapımcının zevkine kalmış bişey kimse daha önce böyle bişey dinlemediği için bi sıkıntı çıkmaz. Ancak ben zaman zaman derim bazı şarkılara bu şarkının temposu biraz daha yavaş veya hızlı olsa daha güzel gelebilir kulağa diye :). Bence her kompozisyona yakışan bir bpm değeri vardır. Ne azı ne çoğu o parçaya pek yakışmaz.(Remixler ayrı)

1 dakika kaç BPM demek doğru olmaz. 1 dakika içerisinde kaç vuruş yaparsan bpm odur. BPM, 1 dakika bazlıdır. Dakikadaki vuruş sayısı(Beats per minute) demektir. Yani 60 bpm tempoya sahip bir şarkıda, bir dakika içerisinde 60 vuruş, her saniye ise 1 vuruş vardır. 120 bpm de ise doğal olarak dakikada 120, her saniye ise 2 vuruş vardır. 180 bpm de her saniye 3 vuruş vardır gibi.. Yani 2 dakika 120 bpm veya 3 dakika 180 bpm değildir. Zaman hiçbir zaman değişmez 1 dakika üzerinden hesaplanır. 1 Saniyede kaç vuruş olduğu bpm i etkiler. 1 dakika sonunda toplam kaç vuruş yapılmışsa o bpm'dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 1 Ocak 2016; 4:05:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: O.o.spawn.o.O

128 bpm i 120-125 gibi bi rakamda çalarsa o 58 dakika 45 dakika gibi bi sure olmaz mi?
    Evet olur. Ancak 128 den 125 hadi 120 bpme aldı şarkıyı bu şarkının uzunluğunu okadar da kısaltmayacak bir bpm azalmasıdır. Biraz daha esnetmeye çalışırsa orjinalinden ayırt etmeye başlar kulak bunu. Ki ilk kez dinlenen bişeyse bu zaten yapımcının zevkine kalmış bişey kimse daha önce böyle bişey dinlemediği için bi sıkıntı çıkmaz. Ancak ben zaman zaman derim bazı şarkılara bu şarkının temposu biraz daha yavaş veya hızlı olsa daha güzel gelebilir kulağa diye :). Bence her kompozisyona yakışan bir bpm değeri vardır. Ne azı ne çoğu o parçaya pek yakışmaz.(Remixler ayrı)

1 dakika kaç BPM demek doğru olmaz. 1 dakika içerisinde kaç vuruş yaparsan bpm odur. BPM, 1 dakika bazlıdır. Dakikadaki vuruş sayısı(Beats per minute) demektir. Yani 60 bpm tempoya sahip bir şarkıda, bir dakika içerisinde 60 vuruş, her saniye ise 1 vuruş vardır. 120 bpm de ise doğal olarak dakikada 120, her saniye ise 2 vuruş vardır. 180 bpm de her saniye 3 vuruş vardır gibi.. Yani 2 dakika 120 bpm veya 3 dakika 180 bpm değildir. Zaman hiçbir zaman değişmez 1 dakika üzerinden hesaplanır. 1 Saniyede kaç vuruş olduğu bpm i etkiler. 1 dakika sonunda toplam kaç vuruş yapılmışsa o bpm'dir

Tesekkurler hocam anladim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.