Şimdi Ara

Bozulan HDD & yeni alınacak SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün 6 yıllık 120 GB hdd elimden düşmek suretiyle bozuldu.

Acaba tamir olurmu? SATA güç girişini bağladığımda hdd çalışıp, hızlanıyor ve sonra ''çıt tık çıt tık çıt tık'' diye sürekli ses gelmiyor. SATA kablosunu takdığında ise PC açılmıyor bile.

Birde 170 TL bütçe ile alınabilecek en iyi SSD nasıl olur?(60-90 GB arası sadece windows kuracam) Uzun ömürlü olurmu? Sürekli oyun oynayan ve her gün en az 3 saaat bilgisayarda oturan birisiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 16 Kasım 2012; 19:08:53 >

• O ses kafa attığını gösteriyor, tamir olacağını sanmıyorum benim de başıma gelmişti. SSD'ye terfi yap bence, büyük fark hissedersin.

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/corsair-cssd-f60gb3a-60gb-force-3-serisi-sata-30-ssd-%28525mb-okuma--490mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=62779
  • bence 60gblık ssd alana kadar 1tblık iyi bi hdd alınabilir

ssd hddye göre daha kısa ömürlüdür.
  • Sonuçta uzun ömürlülük aşırı da önemli değil. Sonuçya liseyi bitirinceye kadar kullanıcam. Sonra laptop alırız.

Zaten şu aralar sistemin yavaş açılmasından ve yavaş çalışmasından şikayetçiyim. SSD benim için daha iyi olur gibi.

Ben 1-2 iddaa oynayım para tutarsa 120 GB ssd alırım
  • sisteminin hızını çok etkiler. performansı hissedersin baya SSD al yani. hatta sonra laptobada takarsın. bildiğin gibi laptopda darboğazı genelde hdd ler yapıyo arkadaşın önerdiği corsair 60gb senin için gayet uygun
  • Biraz daha para biriktirip 120 GB almaya karar verdim. 60 GB defazla ufak ya.

220 TL yi geçmeden önerebileceğiniz 120 GB ssd varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

Biraz daha para biriktirip 120 GB almaya karar verdim. 60 GB defazla ufak ya.

Sandisk Extreme 120GB alabilirsin.

Bende 2 si 120 lik bir 240 lık 3 tane var.

Vatan da %25 ile 208TL gibi fiyatlara satılıyor. Bazen de 200TL nin altına alınabiliyor.

60GB yetiyordu. Ama artık şişiyor. Güncellemeler falan iyice arttı çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

Biraz daha para biriktirip 120 GB almaya karar verdim. 60 GB defazla ufak ya.

Sandisk Extreme 120GB alabilirsin.

Bende 2 si 120 lik bir 240 lık 3 tane var.

Vatan da %25 ile 208TL gibi fiyatlara satılıyor. Bazen de 200TL nin altına alınabiliyor.

60GB yetiyordu. Ama artık şişiyor. Güncellemeler falan iyice arttı çünkü.

Peki.

Sistemibe baktım, 6850 CF kullanıyorsun. Peki onun oyun performansından memnunmusun?
  • hdd i nasıl okuyorsun merak ettim.hddye yazmışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

hdd i nasıl okuyorsun merak ettim.hddye yazmışsın

Ben HEDEDE diye okurum.

Amerika da değiliz. EyçDiDi diyecek halimiz yok.

Gerçi CD yi artık SiDi olarak okumak refleks olmuş tamamen bütünleşmiş. Yani CeDe demek tuhaf geliyor.

Ama HeDeDe o kadar sorun değil.

Mesela SSD yi de SeSeDe olarak okurum. Aslına bakacak olursak KHD diye kullanmayı isterdim ama bizim millet HD ( Yüksek Çözünürlük Görüntü Standardı ) nin bir türü ( FHD Gibi. ) sanabilir diye çekiniyorum.

• yok hani bazı şeyler türkçeye girmiş ve ister istemez teleffuzlarınu kullanıyoruz.
    senin anlattıklarını okuyunca aklıma ilk okuldaki türkçe öğretmenim gelmişti.
    adam hiçbir yabancı kelimeyi geldiği gibi okumazdı.atıyorum star tv(tivi)olarak okuyorsak o star teve olarak okurdu ve vurgulardı
    herneyse ben bilmediğinizden hedede diye teleffuz ediyorsunuz sandım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.