Şimdi Ara

bozuk harddisk veri kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sata harddiskim vardı pc bozuldu ve format atmaya çalıştım fakat atamadım bilgisayarcıya götürdüm harddisk bozulmuş dedi için içinden çıktı. fakat ben harddiskte ki dosyalarımı almam lazım. şuan bilgisayara 2. harddisk olarak taktığımda çalışıyor fakat pc de göremiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. şuan ki harddisk ide. ikinci olarak taktığım sata. modeli ve markası:
    seagate 80 gb
    barracude 7200.9
    S/N: 5LR0NPZE
    ST3808110AS
    Firmware:3.AAd
    date code : 06221 site code WU

anakarttım ise: ASUS Pt8x-x

xp kullanıyorum service pack 3 celeron işlemci var.

(bazı arkadaşlar raid ve bios tan bahsetti ama neyin nesi anlamadım )
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• yardım edecek kimse yokmu :S
  • hdd den veri kurtarma programları var ama bu hem sıkıntılı hemde zaman alan bir işlem, sonucunda hüsran olmakta var yani. bilgiler çok çok öenmli ise bu işleri yapan yerler var ama fiyatları çok yüksek...
  • kadıköy yazıcıoğlunda pc firmaları var veri kurtarabilen onlara götüreceksin
  • eğer fiziksel bir sorun yoksa, bad sector gibi, bir şekilde ulaşabilirsiniz. getdata back ntfs diye bir program var. bozuk partisyonlardan dosya kurtarabiliyor. eğer program işe yaramıyorsa ubuntu live cd ile açıp oradan ulaşmayı deneyin. daha önce benim de başıma böyle bir şey gelmişti.
    http://forum.donanimhaber.com/m_43405471/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43406023
    yukarıdaki topic'i açmıştım. eğer belirtiler benzeşiyorsa live cd olayını deneyin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalenhourna -- 16 Ocak 2011; 22:37:16 >
  • Eğer bios ta görebiliyorsan umudun var demektir. Recovery my files adlı programı deneyebilirsin. Dikkatli ol o hhd ye hiçbir dosya yazma yada silme. Hdd ki bozulma tam olarak nerde onun da öğrenilmesi iyi olur. Eğer sadece partition table da bir problem varsa bir partition recovery yazılımı çok daha başarılı ve çabuk sonuç çıkarır. Üstelik hdd yi tekrar formatlamadan kullanabilirsin.

Hdd nin bozulması kadar kötü birşey yok.
    Her zaman dosyalarınızı riske atacak işlemlerden kaçınmak gerekiyor.

Edit:
    Bios sen pc yi açarken senin donanımını kontrol eden anakart üzerindeki yazılımdır. Biosa genelde açılış sırasında del tuşuna basılarak girilebiliniyor. Orada senin hdd nin ismini görebilirsen hdd ne erişimin var demektir. Bu sayede birkaç program ile hdd deki dosyaları geri alabilirsin.
    Eğer ulaşamasaydın bu senin için işlerin bir çıkmaza girmesi demekti. Hdd de fiziksel bir sorun var demektir ve bu sorun tamire girmeden çözülemez. Kesinlikle para kaybın olurdu. Sorunun yapısına göre 20 TL ile 2000$ arası birşey ödemek zorunda kalabilirdin.

Eğer yinede ben bu işin içinden çıkamıyorum diyorsan bir bilgisayarcı sana yardımcı olabilir. En azından 2000$ yerine 20-30 tl ödersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anime -- 17 Ocak 2011; 13:14:09 >

• Bi kaç gün önce 300-400 gb kurtardım, fakat bozuk değil, partisyonları silinmiş bir hd'den, fiziksel bozukluk için profesyonel bir yardım almalısın. Eğer fiziksel değilse Easeus'u dene,bence en iyisi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format Sonrası Veri Kurtarma
    19 yıl önce açıldı
    Harici disk veri kopyalama sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Bi kaç gün önce 300-400 gb kurtardım, fakat bozuk değil, partisyonları silinmiş bir hd'den, fiziksel bozukluk için profesyonel bir yardım almalısın. Eğer fiziksel değilse Easeus'u dene,bence en iyisi.

geçmiş olsun

programları dene ama gelende hüsran olur
    profesyonel yardımda pahalı ben sormuştum 2000 dolar demişlerdi bende hdd onlara hediye ettim.....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.