Şimdi Ara

Bozmadan Resim Büyütebilen Program Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
11.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde benim için manevi değeri yüksek olan boyutu küçük resimler mevcut. Ben o resimleri bozmadan büyüterek arşivlemek istiyorum. Bana yardımcı olabilecek bir program var ise söyler ya da indirebileceğim linki ile crackını bidirirseniz mutlu oluruz...

• var galiba bi ara internette gördüm bu sloganla çıkan pek inanmadım denemedim de denemem lazım istersen link veriririm.
  • böyle bi sey pek mumkun diil o tur programlar da ne biliyim bozulma oranini %75ten %74 e cekerler, daha fazlasi imkansiz
  • ben sokakta birisini görmüştüm adam vesikalık fotoları arabasında gezdirdiği HP.tarayıcı/yazıcı ile büyütüyordu sanırım o yapabiliyorsa bizde bilgisayarda yapabilmemiz lazım mutlaka bir proğramı vardır
  • Bütün resimler istenildiği kadar büyültelebilir ve küçültülebilir.Ben şahsen bütün eski resimlerimi ve hatta eski Negativlerimi, yaklaşık hepsi 3000'e yakın, bir Scanner ile digileştirdim ve CD lere yükledim.Bu sırada eski vesikalık resimleride büyüttüm.Kullandığım Program"PhotImpact 7" ve "Adobe Photoshop 7.0".
    Selam
  • eger analog fotograf kullaniyorsan scannerle bu mumkun cunku analog bir goruntu ortalama yirmi dort megapiksel. bunu dışında ne photoshopla, ne da başka bir programla bir dijital resmin fiziksel boyutunu kayipsiz olarak büyütmekimkansiz.

ha kayip orani dusurulebilir photoshop dort bes cesit interpolasyon teknigi iceriyo, isinize yarayani kullanabilirsin,bundan baska buyutme icin ozel teknikler var.kayip oranini dusurmek icin sharpen ya da unsharp mask gibi degisik filtreler de var ama bunlar ortalama bir photoshop bilgisi gerektirir, ozel teknikler ise photoshop'a asinaligini. bunlari tutorial sitelerinde bulabilirsin. ama her sekilde kayip gozle gorunur sekilde kalacaktir ama tabi ki resme bagli bu biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverWinter -- 2 Temmuz 2005, 23:31:48 >
  • O zaman pozitif bir görüntü niçin 4mp ayrıntısında tarayınca boz bulanık ayrıntılar görülür ?

Negatif çözünürlüğü ile karıştırılmasın sakın ??

Bu arada Unsharp Mask ve Resize metodu üzerinde en sağlam filtreleme yöntemlerinden biri de Lanczos filtreleme yöntemidir.

Bu yöntemle bloklanma ve bulanma çok az olmakta, pixel dizimlerinin çizgi boyunca izlenebilmesi sağlanmaktadır. Fakat sağlam cpu ister..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çünkü pozitif görüntü 24 küsur megapiksel,bunu 4 megapikselle tararsan ayrintilari gorebilirsin, aslinda bu goruntu 24 megapiksel buyukluge kadar bozulmadan getirilebilir demektir.(bildigim kadariyla tabi)

unutmusum, tesekkurler
  • S-Spline vardı o gerçekten büyütebiliyor çok büyüyünce bozuluyor fakat diğer programlara göre oldukça başarılı. En azından S-spline'nin crackını link ederseniz buralara sevinirim...
  • Kardeş pc de yav resim ALLAH razı olsun. yav büyümüyorsa büyümesin ya zıkım kalsın :) bu bilgisayarda bütün boş işler yapılıyor da böyle güzel işler becerilemiyor. Negatifi olsa zaten fotocu da istediğim kadar büyütebiliyorum değil mi? Peki dijital ortamdaki bir resmi negatife çevirmek mükün müdür?
  • Neyse yav olmazsa olmasın ne yapayım büyütmeyi verelim. Ama ileride prayı vurma gibi bir durum olur da scanner falan alırsam onunla oluyormuş değil mi... Tam kesin yazılmamış ki falancayı gördüm adam büyütmüş falan :) kardeşim siz büyüttünüz mü büyütmediniz mi yav falancayı bırakın ehehehe :D
  • ben büyüttüm bizzat all in one hp 2110 ile hemde resim 50 yıllıktı ve 3cm e 5 cm fln dı!gayet hoş oldu!
  • merhaba yazılım genel bölümünde rockclimber arkadaşın anlattığı programlar var aşağıdaki linkte bir tanesi de resimleri büyütmek içinmiş. indirip deneyebilirsiniz. photo zoom pro diye. tabii kayıp var ama bu iş için özelleşmiş bir programmış. denemeye değer...
    http://forum.donanimhaber.com/m_3310239/tm.htm
  • dijitali negatife ceviremezsin, bunu yapman icin once elindeki goruntuyu 2 mpx den 24 mpx e cikartman gerekiyor ki bunu softwareyle yaparsan gene detay kaybi olur. kayipsiz kurtulus yok yani
  • ben eski fotoğrafların uygun ışıkta fotoğraflarını çekerek buyutuyorum (makro modda) daha sonra PS da buruşuklukları kirleri temizliyorum temizleyebildiğim kadar çok güzel oluyor tavsiye ederim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: NeverWinter

çünkü pozitif görüntü 24 küsur megapiksel,bunu 4 megapikselle tararsan ayrintilari gorebilirsin, aslinda bu goruntu 24 megapiksel buyukluge kadar bozulmadan getirilebilir demektir.(bildigim kadariyla tabi)

unutmusum, tesekkurler

Yok hocam , 4mp de tarayınca , görüntünün originali %100 de bozuk gözüküyor..

Pozitif tabda 24mp baskı konulamıyor....

Yani demek istediğim 24mp ayrıntı sadece çoook bğyğk tablarda ve mikrofilmlerde işe yarıyor. Dia larda bile belli bir yansıtma boyunundan itibaren ayrıntılar bulanmaya başlıyor.

banyo edilip sonuç elde etmeye gelince negatif kayıp verdiriyor..

Bu handikaptan ötürü de Digital çok önem kazandı.

Banyo asit derdi yok. Sadece eski tip baskı isterlerse fotograf baskı sistemine izdüşüm için renk ayrımı yapılan tabakalar konuyor.. O da ofsetin işi zaten

• Fotoğrafı tararken skale kısmı ile çözünürlük kaybı olmaksızın 3 katına kadar (ortalama-scanner'e göre değişir) büyültmek mümkündür.
    Tanıdığın bir ajans var ise, desktop scanner yerine thumber scanner ile kesin ve net sonuç alırsın.
    Netice olarak bu bir ekipman işi ve bu işi en iyi ajansların kullandıkları scannerler yapmakta.
  • Dijital ortamdaki fotoğrafları negatifi aktarmanın yolu var.
    "Polaroid Propalette Negatif film Recorder"

Çözünürlüğü az olan küçük fotoğrafları çok fazla kayıp olmadan büyütmenin diğer bir yolu
    photoshop'ta "image size" - "Percent" özelliğini kullanarak herdefasında %10 büyütmek.

• ben daha önce fotoğrafçıda vesikalık resmimi değiştirttim.
    çözünürlük yarım gömlek azaldı. ama aslında daha iyi olmuş derim daha düz ve temiz bile
    olmuş bende 5-10 yaş genç görünmüştüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtuncel2003

Dijital ortamdaki fotoğrafları negatifi aktarmanın yolu var.
    "Polaroid Propalette Negatif film Recorder"

Çözünürlüğü az olan küçük fotoğrafları çok fazla kayıp olmadan büyütmenin diğer bir yolu
    photoshop'ta "image size" - "Percent" özelliğini kullanarak herdefasında %10 büyütmek.

evet tabii ki olur,nasıl yani dijital fotografları negatife çevirememek? Hatta bu eski teknoloji biz sunu yaparken projeksiyon makinaları bu kadar yaygınlaşmamışken senelerce bu işle uğraşır dururduk. Şimdi kaldılar mı bilmiyorum nesilleri tükenmiş olabilir.Üstünden o kadar geçti ki modelini bile hatırlayamıyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.