Şimdi Ara

'Boyut' ile 'Diskte Boyutu' arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangisini dikkate almalıyız, nedir farkları?

• burada boyutu fazla olan yani "diskte boyutu" olarak belirtilen miktar hdd de işgal edilen yer olarak gösterilir. bu durumda o klasörde bulunan 113 mb lik kısım dosyanın gerçek boyutudur. 682 mb yazan kısım hdd nin o klasore ve altındaki dosyalara, volume olarak atadığı herşeyi kapsar. yani windows da varsayılan simgelerden tutta dosya bilgilerine kadar olanı kapsar. senin dikkate alman gereken "boyut"tur. bunu anlamak için alt klasorlerin tumunu seçip özellikler yaptıgında aynını gördüğünde farkedersin.
  • Yani benim buradaki muhattabım 113 mb, diğerinin görsellikten başka hiçbir önemi yok öyle mi?
  • aslına bakarsan aradaki fark çok fazla, normalde bu kadar fark olmaması lazım kanımca ama dediğim gibi. şayet ben böyle biliyorum.
  • bak, örneğin bendeki tek programın kurulu oldugu bölüm bu şekilde, aradaki fazlalık; gizli temp ve thumb dosyalarından ibaret.

• Normalde aradaki fark disk biçiminden kaynaklanır, yani diskteki boyut NTFS mi FAT mi yoksa FAT 32 mi olduğuna göre değişir, zira her bir disk biçimi dosyaları disk üzerinde farklı yerleştirir ve bu yerleştirme işlemlerinde bazı kayıplar doğacaktır, fark da buradan kaynaklanır, yalnız senin fark çok fazla. Bence diskini önce hatalara karşı tarayıp sonra birleştirmelisin (defrag).
  • Harici hdd
    Dediğini yapmasam ne sorun çıkabilir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun çıkmaz ama performansın inanılmaz derecede düşer, hatta gördüğüm kadarıyla oldukça da düşük olmalı.

Dosya sistemi yukarıdaki resimdeki kareler gibidir. Örneğin resimde bir kare 8.33mb olarak verilmiş. Eğer diskini Fat (Fat16) olarak formatladıysan her kare atıyorum 4byte veri alacaktır, Fat32 olarak formatlarsan 8byte veri alacaktır yada NTHS olarak formatlarsan her kare atıyorum 16byte veri alacaktır. Gördüğün gibi bir dosya yine örnek vermek gerekirse 21kb olsun, Fat dosya sisteminde 4kb'lık kareleri dolduramayacağından 24 / 4 = 6 kare yer kaplayacaktır ama kb olarak 21kb'lık veri disk üzerinde 24kb yer kaplamış olur. İşte dosyanın gerçek büyüklüğü ve disk üzerinde kapladığı büyükülk arasındaki fark buradan kaynaklanıyor. Eğer disk üzerindeki veriler yukarıdaki resimdeki gibi dağılmışlarsa o zaman kaplanan yer daha da artabilir. Örneğin yukarıda verdiğim örnekte olduğu gibi 6 tane 4kb'lık kareyi silme dolduracağına disk üzerinde 20 tane karede 1'er kb olarak dağılmış da olabilir, senin dosya boyutları arasındaki yüksek farkın bir sebebi bu olabilir ama tekrar söylüyorum daha önce bu kadar büyük bir fark görmemiştim. Önce sağlam bir defrag programıyla diskini birleştirmeni öneririm. Ondan sonra da bu boyut farkı devam ederse başka türlü bir sorun var demektir.

• Bu kadar fark neden var ikisi arasında?
  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt
    Yarım kalan torrentler varsa da büyük fark oluşur. Örneğin torrentten 1GB'lik şey indiriyorsun diyelim %1 indiğinde kaydedilen dosyanın özelliklerinde boyut 1 GB, diskteki boyutu 10 MB yazar. Çok fazla torrentle haşır neşir oluyorsan o ekranda dağlar kadar fark görebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.