Boynumda şişlik var arkadaşlar 2 fındık boyutunda sanırım. İnternetten baktım kanser olabilir falan diyor . gercekten korkuttu beni . basından böyle birşey gecen varmı yada bilen ?
?
hocam dedemde vardı aynısı 5-6 yıl boyunca kaldı şişlik yalnız bir ceviz büyüklügündeydi boynunda. 2 ay önce kendiğilinden patlamış şuan şişik fln yok olmuş
Peki kısa süre içerisinde iltihaplı bir hastalık geçirdinmi.Ör: diş,bademcik v.b?
dişim de kronik apse vardı . Kırıktı 1 sene boyunca öyle kalmıs son 4 ayda 3 defa apse oldu sonuncu ise yani son apseme 3 ilaç kullandım geçmedi yaklasık 20 gün geçmeyince 10 iğne oldum ancak geçti ve dünde cektirdim.
Büyük ihtimal bir bezedir(genelde yağ bezesi diyorlar) daha da büyürse veya sayısı artarsa korkulacak bir durum olabilir. ama her türlü doktora göstermeni öneririm. Büyük ihtimal doktor sana daha da büyürse gel test yapalım diyecektir.
Bu beze kesilerekmi alınıyor? Tedavisi yokmu ?
boynunun neresinde ?
Kemiğin arkasında . Elleyince oynuyor .Testis gibi işte fındık kadar birşey
pazartesi KBB ye git . o bölüm ilgilenir bu problemle .
Buyuk ihtimal bezedir. Hastanede kucuk bir operasyonla alinir ve pataloji laboratuarina test icin gonderilir. Testin sonucuna gore iyi huylumu yoksa kotu huylumu anlasilir.
kanser gibi birşey olabilirmi bu ? yoksa arkadaşın dediği gibi bezemi
ağrıyor mu
Yok bir sorun Elleyince sorun yok ağrı sızı birşey yok duruyor öyle elleyince kayıyor işte
Kanserin ne işi var orda. =)
onun ne olduğunu , çıkarıp patolojik inceleme yapmadan kimse kesin olarak söyleyemez . çıkarma işinde de korkulacak birşey yok . çok kurcalamadan pazartesi git doktora.
cok belli olurmu kesik izi?
quote:
Orijinalden alıntı: dizyy
dişim de kronik apse vardı . Kırıktı 1 sene boyunca öyle kalmıs son 4 ayda 3 defa apse oldu sonuncu ise yani son apseme 3 ilaç kullandım geçmedi yaklasık 20 gün geçmeyince 10 iğne oldum ancak geçti ve dünde cektirdim.
Öncelikle Pazartesi'ye kadar geçmezse kesin doktora gitmeni tavsiye ederim. Boyununda anlattıklarına göre 2 tür şişlik nedeni olabilir. Birincisi yağ kitlesi,iltihap kitlesi olabilir. İkincisi ise lenf düğümlerinin şişmesinden kaynaklanan bir kabarıklık olabilir.
Yağ bezesi v.b genellikle ufak bir operasyon ile alınır fakat lenf şişmesi için herhangi bir operasyona veya ilaca gerek yok zamanla inecektir. Lenf şişmesi vücudun kendini savunma mekanizmasıdır. Kısa süre önce vücudun herhangi bir yerindeki iltihap lenflerin şişmesine neden olabilir.
Lenf şişmesinde ele herhangi bir kitle gelmez,yağ bezesi v.b şişmelerde ise çok yumuşak bir kitle ele gelir.
Bunun haricinde lenf kanseri boyunda şişlik yapar,fakat lenf kanseri birden çıkmaz,yani boyunda bir anda şişmeye neden olmaz,lenf kanserinin oluşumu çok uzun bir süre gerektirir.
Fakat yorumumun başında dediğim gibi pazartesi gününe kadar geçmezse doktora görünmekte yarar var.