Şimdi Ara

Boynumdaki beze (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
20.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • lenf bezlerin şişmiştir. vücudunun doğal savunmasıyla ilgili korkmana gerek yok. vücudunda enfeksiyon vardır . geçmiş olsun

açıklama da yapayım sana alıntı olarak

Lenf bezleri bütün vücuda yayılmıştır.Çene altı,kulak arkası,ve kasık lenf bezleri büyüdükleri zaman belirgin bir hal alır.Buna karşılık daha derinde bulunan ,göğüs ve karın bölgesindeki lenf bezlerinin şişmesi özel muayenelerle anlaşılabilir.Normal olarak bezelerin çapı yarım santimetreyi geçmez, ancak enfeksiyon kaptığınızda, lenf bezleri beyaz kan hücreleri üreterek zamanla büyür. Bunlar daha sonra kan dolaşımına katılarak vücuttaki mikroplarla savaşırlar. Bu bir bakıma vücut içindeki enerji savaşıdır. Genellikle vücudun savunma mekanizması mikroplarla olan bu savaşı yener. Fakat bütün bu aktiviteler aynı zamanda hassas ve ağrılı lokal şişmelere de neden olur. Boğazınızda oluşan bezeler, birkaç gün dinlenmenizi gerektirebilir. Sıcak içecekler, tuzlu su, antiseptik gargara yapmak boğazınızdaki şişliğin geçmesine yardım etse de bezeler bir süre sonra kendi kendilerine kaybolacaktır. Eğer geçmiyorlarsa, ciddi bir enfeksiyon olup olmadığını öğrenmek için doktora başvurun.

http://www.hekimce.com/index.php?kiid=572

• sizde adamı korkutmayın sade beze kanser değildir başka belirtiler varmı hocam
    mesela gece terlemesi ateş gibi bunlar varsa şüphelen
  • quote:

Orjinalden alıntı: baris195

quote:

Orjinalden alıntı: BéTo_GS

ya arkadaşlar, 3-4 gündür boynumun solundaki bi beze şişik biraz..elledikçe huylanıyorm..
    bu normalmi sizce? sizede oluyomu? biraz araştırdım, geçer zamanla diyolar ama hala bekliyorm geçmesini

bende 7 yıldır var geçmiyor kafamın arkasında 2 tane var..ameliyat olman lazım ama boyun kısmına riskli olur..o öyle kalır bence..
    elledikçe büyüyor elleme bence,ucube gibi olursun millet kaçar

Arkadaşlar lütfen dikkatli olun. Benim de boynumda şah damara yakın bir yerde nohut büyüklüğünde bir beze vardı. 3 yıl kadar boyutu hiç değişmeden durdu. Rahatsız olmuyordum kalsın demiştim. Bu nasıl olduysa aniden büyümeye başladı. Belki de sert bir şekilde çarpmıştım sebebini tam bilmiyorum. Çok fazla büyüdü. Üç dört gün içinde rahat bir yumurta kadar oldu diyebilirim. Kafamı çeviremiyordum, gece uyurken rahat nefes alamıyordum sokakta millet bana tuhaf tuhaf bakıyordu vs tam bir felaketti yani. Fazla uzatmayayım. Küçük bir cerrahi müdahaleyle içi boşaltıldı, yaranın içine bir ilaç bırakıldı. Sonra da çok ağır antibiyotik iğneler haplar aldım. Sindirim sistemi bir buçuk ay iflas vaziyette kaldı. (bir türlü iyileşmeyen ishal ve beraberinde gelen beslenme yetersizliği) Sonunda geçti iyileştim Allah'a şükür. Ama hiç kolay değildi. Özellikle de ne olduğu anlaşılamadığı dönem. Tümör mü, iltihap mı kist mi.. Bir sürü ultrason röntgen şu bu. Ultrason da tükürük bezlerine yayıldığı görünüyordu. Denizli Pamukkale üniversite hastanesinde asistan doktorlardan biri tükürük bezlerini almak zorunda kalabiliriz demişti, ben de hass..r deyip arkama bakmadan kaçmıştım Kendimi çok zor durumda hissedince memleketim Hatay'a gidip orda nihayet ailemin yanında paşalar gibi tedavi olmuştum. Bu zorlukları çekmenize hiç gerek yok, o bezelerin alınması hiç de zor değil. İhmal etmeyin hiç olmazsa doktora danışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 28 Ekim 2008; 23:38:25 >

• grip olmuşsundur. boğazın enfeksiyon kapmıştır,ordaki lenf bezeleri savaşmaktan şişmiştir
    ya da en kötü ihtimal lenf kanseri olmuşsundur.
    ben de o beze 10 yılı aşkın süredir hafif şişiktir. küçüklüğümde bayağı bi şişikti üniversite hastanesini resmen evim diye bilmiştim. kimisi almamız gerek kimisi zamanla geçer dedi. aldırmadık,arada bir grip olduğumda hafiften büyür,grip geçince eski haline döner. traş olurken diğer yanağıma göre kolaylık sağlıyor

sen en iyisi doktora git.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BJK murat BJK

sizde adamı korkutmayın sade beze kanser değildir başka belirtiler varmı hocam

yok hiçbişe yok
  • sol kulak mememin içinde var bi sertlik..kulağımı deldirince oluştu..napmam gerekiyor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultio -- 29 Ekim 2008; 13:04:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BJK murat BJK

sizde adamı korkutmayın sade beze kanser değildir başka belirtiler varmı hocam

korkutma değil yav, bilemeyiz tabi biz burdan doktor bile değiliz ama bi görünsün doktora hadi önemli birşeyse diye...
  • Benim de kulak mememin kafam ile birlestigi yerde beze cıktı ve tesaduf mu bilmiyorum ustunde ben var. Bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim.
  • Bendede vardı doktora gitmiştim genelde hasta olduğumda büyüyor enfeksiyondan kaynaklanan birşeymiş sendede öyle olabilir ama doktora kesin git
  • 1.burasi yeri değil yanlış yere acmissin konuyu
    2. No ss No güven

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Geçmiş olsun size. Umarım benim de kötü bir şey çıkmaz.
  • Gırtlak kanserisin komple kafani kesicekler. Bkz : Kafasiz adam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenf kanserisin dh acı söyler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Francisco Lachowski

Gırtlak kanserisin komple kafani kesicekler. Bkz : Kafasiz adam

engelleseler bile yazacam,tam bir gerizekalısın kimsen ! tanımam etmem başlığı atanı nasıl yorum yapıyorsun böyle,Allah ıslah etsin seni
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.