Şimdi Ara

Böyle bişi mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Doğru başlık neresi tam emin olamadım o yüzden buraya açıyorum.
    Elimde şekildeki sistem var. Bu sistemde lapto HDMI 1.4 versiyon kablo ile TV’ye bağladım. Amacım laptopu kullanarak ses sisteminden 5.1 kanal ses almak.
    Laptopumdaki ekran kartı HDMI üzerinden 5.1 kanal ses göndermeyi destekliyor.
    http://www.amd.com/tr/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-3000/hd-3400/Pages/ati-radeon-hd-3400-specifications.aspx
    Ekran kartının enson driverini kurdum. (CC 12.6)
    Ses kartının en son driverını kurdum (http://www.asus.com.tr/Notebooks/Versatile_Performance/F8Vr/#download)
    Playback device olarak HDMI çıkışını seçtim. Fakat, menülerde hep 2 kanal ses çıkışı görünüyordu.
    Herhangi bir mkv player, laptop için ses kartı almadan. Bu şekilde 5.1 kanal ses almam mümkün mü?

Böyle bişi mümkün mü?

Böyle bişi mümkün mü?

Böyle bişi mümkün mü?

Böyle bişi mümkün mü?

• Laptopu tvye bağlamışsın, ses sitemini de tv ye bağlamışsın. Çok net bilgim yok ama tvnin laptopun sesini ses sistemine aktarabileceğini sanmıyorum. Sanki laptopu amfiye oradan da tvye bağlaman lazım gibi geldi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tvye HDMI ile bağladık diyelim. Ses sistemine neyle bağlıcaz. Tek HDMI çıkışım var laptopta.
  • Ses sisteminin amfisinde hdmi giriş ve çıkış vardır. Tvye oradan bağlamayı dene istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: Valliant

Tvye HDMI ile bağladık diyelim. Ses sistemine neyle bağlıcaz. Tek HDMI çıkışım var laptopta.

Sendeki ses sisteminde hdmi-arc (Audio Return Channel-Ses Dönüş Kanalı) özelliği bulunmakta.Kullandığın tv de hdmi-arc özelliği var ise ses sistemini tv nin hdmi-arc girişine bağla.Laptop hdmi portundan 5.1 ses çıkışı veriyorsa bunuda tv nin herhangi bir hdmi girişine bağla.Tv nin ve ses sisteminin hdmi-arc özelliklerini ayarladıktan sonra başka hiç bir kablo bağlantısına gerek kalmadan bu şekilde laptopun sesini ses sisteminden alabilirsin.Bu durumda optik kabloya gerek kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manolpan -- 11 Ekim 2012; 11:55:46 >
  • Merhaba,
    Aşağıdaki linke göre TV deki HDMI-IN 1 portu dediğiniz şekilde arc destekliyor. Fakat, ben bir türlü playback deviceslarda 5.1 kanal ses göremedim. Ekteki dosyalardaki gibi sadece 2 kanal var. Bu konuda bir öneriniz olabilir mi? Birde, dün akşam bir arkadaşım benim yaşadığım sorunun aynısını yaşadığını ve VLC playerdan ses ayarı olarak 5.1 kanalı seçtiğinde tüm kanalları kullanabildiğini söyledi. Denedim fakat sesin 5.1 kanal gelip gelmediğini anlayamadım. Zannedersemde gelmedi gibi.Sizce sadece player ayarı değiştirerek bu olabilir mi? youtube daki 5.1 kanal ses test dosyalarını çaldığında center ve wooferdan ses gelmiyor. Sağ taraftakiler aynı sesi, sol taraftakiler aynı sesi veriyor.
  • kanka ses sisteminin arka bağlantı bölümünün resmini buraya ekler misin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BDV-E980w ses sistemi modeli bu. Resimde ekte

Böyle bişi mümkün mü?
  • Bence laptop tv'ye, tv nin hdmi-arc çıkışı da sese bağlanacak.
    ama bu şekilde görmüyorsa en mantıklısı laptop ses sistemine, ses sisteminden de tv ye sadece görüntü gidecek
    bu ikisinden birisi kesinlikle olacak ama hangisi bilemedim şimdi
    ama bunu yapan 2 arkadaşım mevcut. bu iş bu şekilde oluyor:) ama biraz uğraştırıcı tabii
    bu arada çok alakasız ama logitech k400 klavye alın süper şiddetle tavsiye!
  • Şu anda ayağım kırık olduğundan bunları deneyemiyorum. Denedikten sonra tekrar yazacağım. Sanki banada olacak gibi geldi :)
  • Düşündümde, laptop HDMI ile tv ye bağlanıcakta neyle ses sistemine bağlanıcak. Daha öncede dediğim gibi tek HDMI portum var laptopta.
  • quote:

Düşündümde, laptop HDMI ile tv ye bağlanıcakta neyle ses sistemine bağlanıcak. Daha öncede dediğim gibi tek HDMI portum var laptopta.

Arkadaşım aynı ses sistemini bende kullanıyorum.Belki laptopun hdmi çıkışından ses 5.1 gitmiyordur.Örneğin benim laptopta win7 kurulu, tüm ayarlar normal olmasına rağmen hdmi çıkışından ses hiç gitmiyor.Araştırmalardan sonra win7 de hdmi çıkışından ses gidemediğini tespit ettim.Belki buna benzer bir durum olabilir.Gerçi benim için sorun değil, 5.1 çıkışlı filmleri indirip usb ile ses sisteminden izliyorum hemde güzel olan filmleri arşivlemiş oluyorum.

• Bende usb den mkv izlemeyi denedim lakin türkçe altyazıları göstermiyor. Forumdan bulduğum mesajlara görede illa altyazıyı filme gömmek gerekiyormuş. Bende bu işleri bilmediğimden ve uğraşmak istemediğimden buna yöneldim. Eğer türkçe alt yazıları göstermek için bir methodun varsa söyler misin? Aşağıdaki işlemleri yaptım gene olmadı.
    *Ses sisteminin fimrware güncel durumda
    *altyazı seçeneklerinden 1538 (tr) etkin durumda
    *film ile altyazı aynı isimde
    *film ve altyazı kısa dosya isimleri ve aynı
  • quote:

Bende usb den mkv izlemeyi denedim lakin türkçe altyazıları göstermiyor. Forumdan bulduğum mesajlara görede illa altyazıyı filme gömmek gerekiyormuş. Bende bu işleri bilmediğimden ve uğraşmak istemediğimden buna yöneldim. Eğer türkçe alt yazıları göstermek için bir methodun varsa söyler misin? Aşağıdaki işlemleri yaptım gene olmadı.
    *Ses sisteminin fimrware güncel durumda
    *altyazı seçeneklerinden 1538 (tr) etkin durumda
    *film ile altyazı aynı isimde
    *film ve altyazı kısa dosya isimleri ve aynı

Avi uzantılı divxlerde altyazıyı filme gömmeye gerek yok, altyazı srt veya sub uzantılı ve filmle aynı isimde olacak.Örneğin;
    Filmin Adı.avi
    Filmin Adı.srt şeklinde.
    Mkv filmlerde altyazıyı filme gömmek gerekiyor.Bunuda mkvmerge adlı proğramla yaklaşık 5-10 dk gibi sürede kolayca yapılıyor.Proğramın kullanımı çok kolay, gerekli bilgileri netten aratırsan bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manolpan -- 12 Ekim 2012; 15:38:24 >

• Bir link verebilir misin? mkvtoolnix gibi şeyler çıktı karşıma. Emin olamadım.
  • mkvtoolnix doğru adres...
    merak ettim laptopu ses sistemine hdmi ile
    ses sistemini de tv ye hdmi ile bağlayınca da olmuyor mu...
    ayrıca neden basit bir media player almayı düşünmüyorsun ki, hiç gömmek ile falan uğraşma...
  • Laptop-ses sistemi, ses sistemi tv şeklinde deneyemedim. Biraz ayağım iyileşince deneyeceğim. Mkv player almayı üç nedenden dolayı istemiyorum. bir, etraf çok kalabalık olacak. tv ses sistemi laptop. İkincisi mkvplayer için şuan param yok. Üçüncüsü, mkvplayer update codec işleri olacak zannedersem. Bunlarla uğraşmak yerine elimdeki laptopu kullanayım istiyorum. Ama olmazsa laptopa harici ses kartı alıp ses sistemine ordan bağlamayı düşünüyorum. Mktoolnix için teşekkürler.
  • Ben bilgisayardan özellikle ses anlamında pek verim alamamıştım. Bence sen yine de bir araştır. Çok dandik bir oynatıcı olmadığı müddetçe codec olarak problem yaşayacağını sanmam...
    Geçmiş olsun buarada...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.