Şimdi Ara

Böyle bir plan, işe yarar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok başarısız bir öğrenciyim, 11. sınıfa gidiyorum. Bölümüm dil, İngilizcem iyi olduğundan fazla bir problemim yok ancak sorunum, İngilizce dalında hiçbir şey istememem. Eğitim hayatım boyunca, tüm sayısal derslerim kötüydü. Hedefim başka. Hedefimi yargılamamanız için, yazmıyorum ancak, biraz yüksek bir hedef. MF-2, 450(puan).

2 yıl sonra lise bitecek, lise bittikten sonra, 2 yıl daha çalışsam diye düşünüyorum. Ne yapmam gerektiği hakkında az çok fikrim var, sizlere danışmak istedim.

Öncelik olarak, "antrenmanlarla matematik" setini almayı planlıyorum. 4 kitap, temeli oluşturduktan, ygs matematik konu anlatımlı ve lys matematik konu anlatımlı kitaplar, daha sonra da soru bankaları.

Sonra geometriyle devam edeceğim, "antrenmanlarla geometri", "geometri 0" gibi setler var, bunları bitirmeyi düşünüyorum.

Fizik- biyoloji, kimya, türkçe, tarih için de benzer yolları uygulayacağım. 4 yılda, (11. sınıfım, lise bittikten 2 sene sonra daha hazırlanacağım), böyle bir şey başarılabilir mi? İngilizce hariç tüm derslerim her zaman kötüydü, İngilizceyi de, sadece yabancı dizi izleyerek öğrendim, dil konusunda hafif yatkınlığım var, ya sayısalı beceremezsem diye korkuyorum..

Fikirlerinizi alalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Neighbourhood -- 1 Kasım 2015; 1:17:56 >

• İngilizce öğretmeni ol
    Hedefin imkansiza yakim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Neighbourhood

Çok başarısız bir öğrenciyim, 11. sınıfa gidiyorum. Bölümüm dil, İngilizcem iyi olduğundan fazla bir problemim yok ancak sorunum, İngilizce dalında hiçbir şey istememem. Eğitim hayatım boyunca, tüm sayısal derslerim kötüydü. Hedefim başka. Hedefimi yargılamamanız için, yazmıyorum ancak, biraz yüksek bir hedef. MF-2, 450.

2 yıl sonra lise bitecek, lise bittikten sonra, 2 yıl daha çalışsam diye düşünüyorum. Ne yapmam gerektiği hakkında az çok fikrim var, sizlere danışmak istedim.

Öncelik olarak, "antrenmanlarla matematik" setini almayı planlıyorum. 4 kitap, temeli oluşturduktan, ygs matematik konu anlatımlı ve lys matematik konu anlatımlı kitaplar, daha sonra da soru bankaları.

Sonra geometriyle devam edeceğim, "antrenmanlarla geometri", "geometri 0" gibi setler var, bunları bitirmeyi düşünüyorum.

Fizik- biyoloji, kimya, türkçe, tarih için de benzer yolları uygulayacağım. 4 yılda, (11. sınıfım, lise bittikten 2 sene sonra daha hazırlanacağım), böyle bir şey başarılabilir mi? İngilizce hariç tüm derslerim her zaman kötüydü, İngilizceyi de, sadece yabancı dizi izleyerek öğrendim, dil konusunda hafif yatkınlığım var, ya sayısalı beceremezsem diye korkuyorum..

Fikirlerinizi alalım.

Sayısalım kötü diyosun bide 450 yapıcam diyosun
    Adama fikir söylüyoruz mesajı eksiliyo
    Madem öyle

NE HALİN VARSA GÖR !!!

• Makul bir hedef koy 1 yılda hallet. Bırak 450 yı. 2 yılda kazanamassan yıkım yersin
    Ayrıca bu işler öyle kitap alayim bitireyim felan kolay işler değil. Kitap uzaktan masum gözüküyor ama 1 2 soru yapamayınca moral dibe vuruyor ve 1 soruda 10 dakika falan uğraşıyorsun çünkü aklın hep o soruda kalacak.
    Ben de 11. Sınıfta senin gibi diyordum alırım kitapları sırayla paşa paşa çözerim falan filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPlayboy -- 1 Kasım 2015; 1:02:32 >
  • Dostum ben eksilemedim ki mesajını? Neden eksileyeyim, fikirleri merak ediyorum. @sananelan2584563

Hocam, hayal diyorsunuz ha.. Kaybedeceğim şeyin sadece 2 yıl olduğunu düşünüyorum bu yüzden, böyle bir kumarı göze aldım. Hiçbir yolu yok ha.. Yukarıdaki arkadaş da, olayı imkansıza getirdi. @LazPlayboy

Hevesim kırıldı, üzüldüm gerçekten. 4 yıl gibi bir sürede yapabileceğimi düşünmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Neighbourhood -- 1 Kasım 2015; 1:12:06 >
  • Ya hocam biz 4 sene üstü 1 seneyle 450 için ne kadar uğraşıyoruz senin ne haddine git ingilizce öğretmeni falan ol senden olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Millikan

Ya hocam biz 4 sene üstü 1 seneyle 450 için ne kadar uğraşıyoruz senin ne haddine git ingilizce öğretmeni falan ol senden olmaz.

Hocam, denemeye bile değmez mi diyorsunuz? Kaybedeceğim şey 2 yıl olacak sadece. Denemek istiyorum, 4 yılda, MF-2'den 450 puan alamaz mıyım yani?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Millikan

Ya hocam biz 4 sene üstü 1 seneyle 450 için ne kadar uğraşıyoruz senin ne haddine git ingilizce öğretmeni falan ol senden olmaz.

Hocam, denemeye bile değmez mi diyorsunuz? Kaybedeceğim şey 2 yıl olacak sadece. Denemek istiyorum, 4 yılda, MF-2'den 450 puan alamaz mıyım yani?

Çok çok istiyosan olur şimdiden mf ye geç.

• Kardeşim ne istedigin ne kadar istedigin ve bu isteginden ne kadar emin oldugun cok onemli. Hatta en onemlisi bile olabilir. Ote yandan daha sinava girmek icin 2 yilin varken şimdiden bir 2 yili daha gozden cikarmiş olmana anlam veremedim. Kaldi ki sinav sistemi de buyuk ihtimalle degişecek. Bence cok fazla idealist degilsen bu kadar kesin kararlar verme ilerde seni uzebilir. Ha olmaz mi kesinlikle olabilir, daha duzenli bir calişmayla 2 3 senede bile halledebilirsin. Ancak şimdiden sıkı bir tempoya girmen gerekiyor.

• quote:

Dostum ben eksilemedim ki mesajını? Neden eksileyeyim, fikirleri merak ediyorum. @sananelan2584563

Hocam, hayal diyorsunuz ha.. Kaybedeceğim şeyin sadece 2 yıl olduğunu düşünüyorum bu yüzden, böyle bir kumarı göze aldım. Hiçbir yolu yok ha.. Yukarıdaki arkadaş da, olayı imkansıza getirdi. @LazPlayboy

Hevesim kırıldı, üzüldüm gerçekten. 4 yıl gibi bir sürede yapabileceğimi düşünmüştüm.

Hayır ben imkânsız demedim ama daha makul bir hedef kouabilirsin kendine. Çok çalışırsan tabi başarırsın 2 senede. Ama ben sana çok çalışmanın o kadar kolay olmadığını söylemek istedim.

• Eğer gerçekten istiyorsan, uygulamaya geç. Milletin olur veya olmaz demesini bekleme. Sen istiyor musun? Tamam, bitti. Ki önüne 4 yıl gibi oldukça fazla bir süre koymuşsun. Sadece bi an önce uygulamaya geç, çalışmaya başla. İlerledikçe neler yapman gerektiğini daha iyi kestirebileceksin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctor zey

Eğer gerçekten istiyorsan, uygulamaya geç. Milletin olur veya olmaz demesini bekleme. Sen istiyor musun? Tamam, bitti. Ki önüne 4 yıl gibi oldukça fazla bir süre koymuşsun. Sadece bi an önce uygulamaya geç, çalışmaya başla. İlerledikçe neler yapman gerektiğini daha iyi kestirebileceksin.

Yaaa öyle mi

• Cevaplar için teşekkürler, belki 2 yıl, olayını fazla abartmış olabilirim. Matematik temelini oluşturmakla başlayacağım.
  • piyasada sürüsüyle çözümlü kitaplar sürüsüyle nette anlatan hocalar var . bu kadar imkan varken olmaması için bi sebep yok. gerçekten istersen ve en önceligin ders oldugu sürece başarabilecegini düsünüyorum. bende 3 sene yattım şuan son senem sağlam çalışıyorum lisemde %1 lik dilimdeki iyi bir lise. kolay degil ama çalısıyorum. calısıp kaybedicegim bir şey yok ama kazanabilecegim çok şey var. gelecegini istemedigin bir meslekle geçirmektense 2 yıl kaybet çok bir şey mi ? ben uğraşıyorum he hedefime ulaşamazsam 1 sene daha hazırlanırım belki ama şuan tek hedef 16' mezunu olarak istedigim yeri kazanmak. sende hedefini koy ve moralini bozmadan zamanını etkin kullanarak elinden geleni yap.

Zafer inananların yanındadır

• Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.