Şimdi Ara

Böyle bir devreye ihtiyacım var yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle devremde direnç,transistör olması şartı var.Ayrıca ben devremde ufak bir ekran istiyorum sıcaklığı vb gösterecek birşey.Devreyi tam olarak kafamda tamamlamadım ama yardımlarınzla olacağına inanıyorum.Yüksek maliyetli olmazsa çok iyi olur.Ayrıca çok kompleks bir devre değilde basite yakın bir devre olursa daha iyi olur.Bilen arkadaşlardan devrede olması gerekenleri ve nasıl yapılacağını yazabilirlerse çok sevinirim...

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedrim -- 3 Temmuz 2007; 17:07:41 >

• hocam sen öncelikle devreni tam olarak ne için kullnıcaksın bu devrenin amacı yada görevi ne onu belirtirsen iyi olur. şahsen ben hiçbirşey anlamadım sadece lcd sıcaklık sensörü ve direnç transistör??? eee gerisi???????
  • Devre bir plaka üzerinde sabitlenmiş halde örneğin anahtara basıldığı zaman çalışacak kolay anlatılabilir bir şekilde olacak.Aslında benim alanım elektronik değil pekte anlamam.Ama anlatmam için elektronik bir devre yapmam istendi içeriğinde transistör,direnç,anahtar,led olabilir bildiğim kadarıyla basit bir devrenin elemanları ben biraz daha ileri giderek ufak bir bilgi ekranı olmasını istiyorum.Daha önce hiç yapmadığım hiç bir bilgim yok siz örnek söylerseniz şöyle olabilir mi diye çok iyi olur.Çok özür diliyorum bilgim olsa sölicem de
  • http://free-vz.t-com.hr/Ivica-Novakovic/Nokia%20Lcd%20Termometar.htm o zaman bu devreyi yap hocam herşeyiyle hazır pcb-program-malzemeler yalnız bu devrede transistör yok ama pic var bu daha büyük bir artı. ayrıca açıklamasıda çok kolay bir devre

Orjinalden alıntı: 90alper90

Bilgi ekranı derken LCD ekran gibi bir şey mi? Yazılar falan yazacak?

yok öle detaylı olmasına gerek yok...Mesela sıcaklık yazsın voltaj yazsın bu gibi çok ufak bişey...

Orjinalden alıntı: yucelsag

http://free-vz.t-com.hr/Ivica-Novakovic/Nokia%20Lcd%20Termometar.htm o zaman bu devreyi yap hocam herşeyiyle hazır pcb-program-malzemeler yalnız bu devrede transistör yok ama pic var bu daha büyük bir artı. ayrıca açıklamasıda çok kolay bir devre

hocam alıntı yapmışsın ama o devreyi mi yapıcaksın?? yoksa bir şey mi sorucaktın??
  • Çok özür dilerim...Sanırım yazım gitmemiş.Ben böle daha büyük plaka üzerinde bir devre istiyorum yani öğrencilerin ellerinde gezdirip soru sorabilecekleri...İncelenmesi daha kolay...Sizin verdiğiniz linkteki oldukça küçük ve yabancı dil olduğu için tam anlayamadım...
  • hocam incelenmesi en kolay devreyi önerdim size (lcd ekran ve sıcaklık sensörü olan) daha büyük devreler elektronikle ilgili bilgisi olmayan birisini zorlar ve ayrıca daha fazla eleman daha fazla karmaşa, daha fazla sorun eğer siz yapıcaksanız ozaman öncelikle 1-2 ay internette elektronikle ilgili temel kaynaklar bulup incelemeniz gerekir aksi takdirde kısa sürede çalışan sorunsuz ve karmaşık (büyük) bir devre yapmanız sizin açınızdan çok zor olucaktır.

Orjinalden alıntı: bedrim

quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Bilgi ekranı derken LCD ekran gibi bir şey mi? Yazılar falan yazacak?

yok öle detaylı olmasına gerek yok...Mesela sıcaklık yazsın voltaj yazsın bu gibi çok ufak bişey...

Yani monitor etme olayına girdik mi birkaç basit elemanla çıkamayız.Onun için sordum.Zaten LCD dediğimde sizin aklınıza tv benzeri bir şey gelmiş olabilir.
     Böyle bir devreye ihtiyacım var yardım!!!

LCD budur.Sizin dediğiniz display ile de yapılabilir.Ama o da entegre ister.+ daha fazla uğraş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.